MTZ Belarus

da li ste merili pritisak u hidraulicnom sistemu ? Najverovatnije pumpa nema dotok ulja (filter) ili je posle pumpe u razvodniku problem.

felne su 20.000+pdv
prednje gume 37.000 sa pdv
zadnje rumaguma 54.000 sa pdv., belsina 57.000 + pdv
treba mi oko 300.000 dinara da ga obujem:sta:
jel trebaju tegovi na te felne ili nema potrebe?

felne su 20.000+pdv
prednje gume 37.000 sa pdv
zadnje rumaguma 54.000 sa pdv., belsina 57.000 + pdv
treba mi oko 300.000 dinara da ga obujem:sta:
jel trebaju tegovi na te felne ili nema potrebe?
Takve felne imam ja na mom napred su gume 11,2x20 a nazad 15,5x38 tako sam ga kupio pre 3-4god i sve je ok nazad tegove nemem al nekad bimu dobrodošli u pitanju je 82.1

Ljudi imam problem na mom mtz 82.1, hidrulik ne radi, na prikljuccima ne moze nista da podigne, tanjiracu, prikolicu da kipa, a poluge dize ali jako jako sporo i bez snage, moze da podigne mozda 100kg, sta tu moze biti problem?

Imao sam takvih problema vec dva puta. Jednom je namestio majstor drugi put ja. Ispod volana imaš razvodnik . Na donjem delu razvodnika na levoj strani imaš jedan veliki šraf . To odvrneš očistiš vratiš i radiće ko pre. Samo oprezno vadi jer ima unutra jedan mali valjak sa malom rupicom koji ti je zapušen, kojeg drži jedan feder. Nemoj ništa tu štelovati samo očisti. To služi da ako dostigne pritisak od 220 bara onda propušta... tebi kao i meni tu se zaprljao i ulje ide u krug jer taj ventil ne zatvara. Ustvari nije to prljavština nego sićušni deo od nekog zupčanika kao vrh igle.

Imao sam takvih problema vec dva puta. Jednom je namestio majstor drugi put ja. Ispod volana imaš razvodnik . Na donjem delu razvodnika na levoj strani imaš jedan veliki šraf . To odvrneš očistiš vratiš i radiće ko pre. Samo oprezno vadi jer ima unutra jedan mali valjak sa malom rupicom koji ti je zapušen, kojeg drži jedan feder. Nemoj ništa tu štelovati samo očisti. To služi da ako dostigne pritisak od 220 bara onda propušta... tebi kao i meni tu se zaprljao i ulje ide u krug jer taj ventil ne zatvara. Ustvari nije to prljavština nego sićušni deo od nekog zupčanika kao vrh igle.

Jel mislis na ovaj sraf koji se nalazi sa leve strane razvodnika?

Skroz dole . Iz ovog ugla se ne vidi. Sagni se ispod.

- - - - - - - - - -

Izvini!! Sad sam bio napolje da pogledam . Dole onaj poklopac ovalni koji drzi dva šrafa sa ključ 13....

Ovaj dekna sa dva srafa
de7e75d1fe9ded824acf9f4f66fe6b2f.jpg

Taptalk LG-65

Da li se u ovoj temi i na kojoj strani pisalo o problemima sa lezajevima zadnjih tockova?Koji su najrentabilniji,cena rada itd?Mene to snaslo sa svega 1090 radnih sati!U pitanju je 82.1 :sta: :(

Isto kao i kod mog druga.Slucajno hodao pored njega dok je sin izlazio iz dvorista i cuo neko "cvrcanje".....posle smo ugasili motor,i drmali tocak i malo se osetilo.Sreca,samo kosuljica nije ni jedna kuglica ispala.Tesko se to na vreme oseti iz kabine.Jedan je tako"okasnio"na traktoru starom godinu dana i morao da menja i zupcanik.Parada 700 eura.Nema vise kvaliteta ni kod rusa.malo sam se razocarao....

Ubaciti valjkaste lezajeve,mnogo duze ce da traju.Nisam siguran,ali pre par godina je ovde neko okacio slike menjanja istih,valjda 4 lezaja u kvalitetu su bila oko 400 eura ?.

Ubaciti valjkaste lezajeve,mnogo duze ce da traju.Nisam siguran,ali pre par godina je ovde neko okacio slike menjanja istih,valjda 4 lezaja u kvalitetu su bila oko 400 eura ?.
Moguce je,ali.....nisam bio u situaciji ni vremenu da trazim negde te skuplje,stavljena su sva 4 lezaja,valjkasta,beloruska za oko 10000din.A bili su kuglicni.Na jednom oznaka Belorusija 217,a na ostala tri....NISTA!Bez ikakve oznake.A eto bas taj sa oznakom je i propao.... :sta:

Nazad
Vrh