MTZ Belarus

821, zadnji kraj, da li ovaj drzac za klin za toplink treba da bude cvrsto stegnut ili mora malo da "zivi"?
Kod mene se drma bar 6-7mm, dal da dotegnem tu maticu do kraja?

Kao da se tu nesto pojelo, matica se nije odvila, pre nije bilo toliko lufta, pre neki dan kacio viljuskara za njega i bas primetim. Moram da je dotegnem

skupila se opruga ispod... a ako je pukla onda kod "ELCOM" imas novu 800din...
A mozda se i podloska ispod matice deformisala pa zbog toga ima lufta,proveri...

Pitanje za iskusnije ,pošto moram da uzmem jedan akumulator za 1221 rado bih taj prebacio u zetora i kupio dva ista .Imam u ponudi 97 ampera a ovi što su bili u traktoru su 125 A. Koliko mu znači i da li mu nešto znači puno ta razlika u amperaži? Da li uopšte to uraditi ili ipak staviti 125 ampera?

Meni je imalo lufta jer se pojela podloska,zamenio podlosku i dotegao maticu i sve ok... a komsiji je bila pukla... jedno od tih dvoje je sigurno,mada mislim da ako ima lufta 7-8 mm,da nije pukla opruga...

821, zadnji kraj, da li ovaj drzac za klin za toplink treba da bude cvrsto stegnut ili mora malo da "zivi"?
Kod mene se drma bar 6-7mm, dal da dotegnem tu maticu do kraja?
Klamće i u kobile rep pa ne otpadne.Matica ti je vec stegnuta do kraja.Da ti je pukla opruga klamćalo bi mnoogo više.Verovatno se samo malo sabila opruga,zbog kvaliteta materijala.Proveri oprugu ali verovatno je sve ok.

Pukla je opruga,danas sam razmontirao, jedva primetna pukotina, ali se zbog te pukotine i pojavio taj luft.

Hoću da namontiram nezavisne satove za pritisak ulja u motoru i temperaturu vode, ali tako da istovremeno zadržim i fabrički ugrađene. Juče na vašaru u Topoli mi jedan prodavac hidrauličnih creva nudi crevo koje se montira, po njegovim rečima, negde kod fabričkih izvoda za davače za elektronski sat pritiska i zujalicu. Po njegovim rečima, taj izvod se nalazi između ova dva i zatvoren je čepom. Ja sam danas gledao mog rusa (MTZ 82.1) i postoji jedan izvod zatvoren čepom, ali on nije između ova druga dva već ispod njih.

Da li postoji više vrsta tih dekli, (ne znam ni kako se to zove, ali 'ajd' da je nazovem deklom), koje se pričvršćuju na blok i na kojima su ti priključci za davače za pritisak ulja, i da li je tu uopšte moguće montirati crevo za mehanički sat pritiska ulja jer mi se čini da sam negde čuo da se ispod tog čepa podešava pritisak ulja?

Poslednja izmena:
Hoću da namontiram nezavisne satove za pritisak ulja u motoru i temperaturu vode, ali tako da istovremeno zadržim i fabrički ugrađene. Juče na vašaru u Topoli mi jedan prodavac hidrauličnih creva nudi crevo koje se montira, po njegovim rečima, negde kod fabričkih izvoda za davače za elektronski sat pritiska i zujalicu. Po njegovim rečima, taj izvod se nalazi između ova dva i zatvoren je čepom. Ja sam danas gledao mog rusa (MTZ 82.1) i postoji jedan izvod zatvoren čepom, ali on nije između ova druga dva već ispod njih.

Da li postoji više vrsta tih dekli, (ne znam ni kako se to zove, ali 'ajd' da je nazovem deklom), koje se pričvršćuju na blok i na kojima su ti priključci za davače za pritisak ulja, i da li je tu uopšte moguće montirati crevo za mehanički sat pritiska ulja jer mi se čini da sam negde čuo da se ispod tog čepa podešava pritisak ulja?
Za temperaturu mozes da uzmes obican od indijskog 539,odavijes postojeci a prisrafis ovaj kao na 539 i ugradis u kabinu.Navoj odgovara.To znam jer sam ugradio.

Ali ja hoću da zadržim i postojeći elektronski sat, i lampicu!
Imao sam slučaj da mi se palila lampica a sat tek za debljinu kazaljke ušao u zeleno. Osim toga, bez veze bi mi bilo da sat za temp. u onom velikom kombinovanom satu ne radi. Ne radi mi sat koji pokazuje nivo goriva u rezervoaru i to mi smeta, a da ne govorim šta bi bilo da i sat temperature ne radi! :osmeh:

Dukej ja sam uzeo digitalni termometar
multi-displej.gif
što je član Danger predlagao i njega ću ugraditi a ostaje mi i onaj na kombinovanom satu

Nazad
Vrh