MTZ Belarus

Pitanje za iskusnije ,pošto moram da uzmem jedan akumulator za 1221 rado bih taj prebacio u zetora i kupio dva ista .Imam u ponudi 97 ampera a ovi što su bili u traktoru su 125 A. Koliko mu znači i da li mu nešto znači puno ta razlika u amperaži? Da li uopšte to uraditi ili ipak staviti 125 ampera?
Sasvim dovoljna su ti i dva od 97 ampera. Belarus 1221 lako pali i razlike neće biti

Dukej ja sam uzeo digitalni termometar
multi-displej.gif
što je član Danger predlagao i njega ću ugraditi a ostaje mi i onaj na kombinovanom satu

Ta varijanjta je elegantna, ali mi se ne sviđa što tu senzor nije potopljen u vodu već se montira spolja na glavu (ili blok, nebitno). Pitanje je kakav je prenos temperature sa vode na metal gde je senzor (u zavisnosti od spoljne temperature), da li je linearan ili drugačiji, kolika je inercija tog sistema, koliko je dobro termičko prijanjanje senzora na metal (ne bi odmoglo možda malo paste za montažu kulera u kompu)... Jednom rečju lepa je indikacija, ali tačnost nije osigurana (po mom mišljenju). I sa druge strane ja preferiram kazaljku, lepše mi je i uočljivije.

Taj sistem pokazuje od 8-12 stepeni manje nego klasicna sonda u vodi,tj antifrizu...ali vredi,sigurnosti radi-ako iz nekog razloga voda nestaje iz sistema,ovaj i dalje prati povecanje temperature,dok ona u vodi koje nema laze...

zanima me da li skodi na mtz 552 da ostane radilica bez tegova kad se pumpa digne na 2200 obrtaja? i da li bi u tom slucaju imao 80ks ili bi ostao na njegovih 70?

Kolega Radoslav mi je rekao da je ovaj oko 25 e termometar,a onaj sto ima i za pritisak ulja,i za temperaturu motora,spoljasnju temperaturu,punjenje akumulatora,tj sve ima na njemu sto se meri pa cak i obrtaji i radni casovi,on je 50e...

- - - - - - - - - -

img20150310150331.jpg
Novi "odzak"... :)

Imam problem sa 1021.3 izbija mi vodu na odusku dekle kaplje kad dam gas cista voda i dimi
Kolega isto sam imo taj problem jesenac radio glavu i osvezavo motor,kad sastavio sve posle 30h rada voda u hladnjaku je nestajala a na iberlauf ili odušku ja kapljala i dimio ponovo rasturio nosio glavu na hidrotest sveje bilo ok problem je bio što su otišle gumice na hilznama i zamenio sve gumice i od tad je sve ok

Kolega isto sam imo taj problem jesenac radio glavu i osvezavo motor,kad sastavio sve posle 30h rada voda u hladnjaku je nestajala a na iberlauf ili odušku ja kapljala i dimio ponovo rasturio nosio glavu na hidrotest sveje bilo ok problem je bio što su otišle gumice na hilznama i zamenio sve gumice i od tad je sve ok

Na kom modelu si imao problem imamo iste simptome

- - - - - - - - - -

Odušak dekle, jel to misliš na iber ?

Da na iber-lauf trktor od jednom poceo da dimi na njega i to dobro i pocela da kapa voda
a nivo u hladnjaku da opada

meni se to desilo na 82.1 pri nekih 3000h e sad zašto su otišle gumice ko to zna pošto sam osvezavo motor i radio glavu a gumice na hilznama nisam diro mislim dase motor malo više grejo nego dogje glava bila loša i karike stvarale manju kompresiju a samim tim manje trenja nekoristim termostat ni tad a ni sad a odkako sam radio motor malo se vise greje barmije majstor tako reko al kao moguću pretpostavku :sta: nije to skupo odraditi ako nije nešto drugo u pitanju

Tose desilo i mene na staroj pedeset dvojci bila u njemu voda i pred zimu sipam antifriz posle izvesnog vremena pocne da pusi i izbacuje voduna iber-lauf
istocim antifriz i vratim vodu u traktor vise niti dimi niti izbacuje vudu na iber-lauf (da nepoverujes).

mtz 1025

pozdrav svim clanovima foruma ja sam novi clan . jedno pitanje posle pranja 1025 ne radi mi sat pokazivac pritiska ulja hidro pumpe kad dam kontakt pokazivac ode umaksimum
i tu ostane

Sada sam se vratio od Cubike uradio mi HIDRO TEST glava je uredu,sutra cu skidati gumice
sa hilzni ne znam dal je pametno kada sam ga vec otvorio da zamenim karike jer ne trosi ulje

Nazad
Vrh