MTZ Belarus

Pozz drustvo. Pitanjce za vas, koliko vredi rus 892 euro lux,2004 god,sa jedno od 8000 do 10000 rc,mehanicki sveze izremontovan skroz(motor,menjac i diferencijal),Estetika solidna trojka(od pet),gume solidne jedno 80%. Onako realno?

Moj komsija je u istom stanju kao sto si naveo platio 6000e,samo sto je 2002 godiste,i mali su tegovi,al siroke gume,i on je bio oko 8000rc,remontovan motor,menjac...znaci dodajmo na tu razliku u godistu i tegovima 1500e maksimalno,taj vredi 7500 do 8000e,krajnja granica...realno...a cena moze da mu bude i 12000e... :) :D

Srđan7 потребна ми је твоја помоћ.
Од јуче сам активан на форуму,а пратим га доста дуго.
Приликом орања пре десетак дана повредио сам палац на руци и
чврсто решио да уградим хидраулични волан на Р-65.
Прочитао сам вероватно све твоје коментаре,али је проблем што су стари пар
година(мислим на ове у вези са воланом).
Да ли има неких нових искустава?
Ако је могуће,помагај.
Унапред захвалан.

Na mtz 82 nemam fin hidraulik sve radim sa ove tri rucice kod volana. Kod tezih prikljucaka imam problem naglo spusti tako da moze da ih osteti. Zna li neko resenje za ovo osim ponovne ugradnje finog hidraulika posto to kosta oko 40000 rsd.
006.jpg

007.jpg

Imam ja resenje, na crevu sto spusta hidraulik se ugradi ono stelovanje hidraulika sa 142-ke sto stoji iza stuba sto nosi kabinu, ne znam tacan naziv, ako ne razumes kolega probacu ponovo da objasnim, radi posao sigurno.

Na mtz 82 nemam fin hidraulik sve radim sa ove tri rucice kod volana. Kod tezih prikljucaka imam problem naglo spusti tako da moze da ih osteti. Zna li neko resenje za ovo osim ponovne ugradnje finog hidraulika posto to kosta oko 40000 rsd.
006.jpg

007.jpg
Jbg nisam baš učen u ovim stvarima, al ja sam imao isti problem i jeftino sam rešio. Pokušaću da objasnim.Na mesto gde se spaja povratno crevo hidraulike smo ubacili ( holender?) sa rupom oko 2-3mm. Sad mi 82.1 pusti sejacicu 6 redi majevicu tako nežno da je milina.Fora je pogoditi širinu rupe, da bude neko srednje spuštanje, sa teškim masinama da ne bude prebrzo, a lake masine da ne kilavi pri sustanu.To mi je lik namestio za 200-300 dinara.
Mogu ti dati broj telefona choveka iz bačkog gradišta što mi je to namesti, platiš mu pouzećem. Samo proveri dimenzije kojih treba da bude taj holender na oba kraja, da možeš da ga usrafiš

ima ovaj ventil sa 142-ke na kome moze da se steluje brzina spustanja, samo ga treba postaviti na mesto gde je lakse dostupno.

Imam ja resenje, na crevu sto spusta hidraulik se ugradi ono stelovanje hidraulika sa 142-ke sto stoji iza stuba sto nosi kabinu, ne znam tacan naziv, ako ne razumes kolega probacu ponovo da objasnim, radi posao sigurno.
Gde dodje taj ventil na kombajnu i jesi li ga kupovao novog. Kako si ga postavio jeli pristupacan na traktoru i ako uspori spustanje da li uspori i brzinu podizanja ili ne.

006.jpg
i ja radim sa rucicama posto je naj verovatnije ono sranje ispod sedista oslo u vraga i jebga nisanim da ne bubne od zemlju ,nego ja na starom rusu imam problem da nece plug oma u zemlju nego kilavi pa moram prinudno ako mislim da udje odma u zemlju znaci kolavi kako to da resim zna li ko ?

Na t25 ima prigusnica na cilindru pre creva koja usporava kretanje ka dole.Mozda bi se moglo resiti i tako a princip je isti posto je jednostavno suzenje u cevi.Savopunck nabaci balasta na plug pa ce ici dole ili navari parce na spicu ranika da ga lakse zabada

Kada ste vec kod hidraulika,meni sporo spusta hidraulika,a pogotovo kada nema nista zakaceno,treba mu 2-3 minuta da spusti,a inace ima taj fini hidraulik,pa da li ima negde stelovanje za brzinu spustanja?

Gde dodje taj ventil na kombajnu i jesi li ga kupovao novog. Kako si ga postavio jeli pristupacan na traktoru i ako uspori spustanje da li uspori i brzinu podizanja ili ne.
Na strani 813 ove teme imaš raspravu baš o tom ventilu što ti spominješ tj prigušnici
Član danger je okačio ovu sliku a inače sa prigušnicom podešavaš protok ulja samo u jednom smeru .

2mf0i1i.jpg
[/IMG]

Pozdrav narode!
Pratim ovu temu već poodavno, ali evo tek sad se ukljucujem...

Ne znam koji je ventil na Zmaju 142, ali mislim da bi vam najviše odgovarao "prigušno-nepovratni ventil":

b91424c4-2d83-4729-af16-a2dc973ac045.jpg

Ventil ima slobodan prolaz fluida u jednom smeru, a u drugom se podešava protok (prigušenost).
Holender sa rupom nije loše rešenje, ali bespotrebno pravi opterećenje pumpi pri dizanju tereta na većem broju obrtaja motora.
Prva petoletka sigurno to ima u svom programu, ne bi trebalo da je skupo i od nekog drugog proizvodjača. Pišem ovo jer sam planirao da nabacim isti taj ventil na vod od hedera na beraču 223, ne bi li usporio spuštanje kljunova.

Pozdrav narode!
Pratim ovu temu već poodavno, ali evo tek sad se ukljucujem...

Ne znam koji je ventil na Zmaju 142, ali mislim da bi vam najviše odgovarao "prigušno-nepovratni ventil":ja imam isto holender sa malom rupom 3-4mm na povratnom crevu i sve je ok masina se spušta polako i nije mi jasno kako pumpa moze imati opterećenje ako crevo koje gura ulje u cilindar nema nikakvo prigušenje ?:sta:

b91424c4-2d83-4729-af16-a2dc973ac045.jpg

Ventil ima slobodan prolaz fluida u jednom smeru, a u drugom se podešava protok (prigušenost).
Holender sa rupom nije loše rešenje, ali bespotrebno pravi opterećenje pumpi pri dizanju tereta na većem broju obrtaja motora.
Prva petoletka sigurno to ima u svom programu, ne bi trebalo da je skupo i od nekog drugog proizvodjača. Pišem ovo jer sam planirao da nabacim isti taj ventil na vod od hedera na beraču 223, ne bi li usporio spuštanje kljunova.
kako moze imati pumpa opterećenje ako je holender sa malom rupicom stavljen na povratno crevo dabi se mašina sporije spuštala a crevo koje gura ulje u cilindar nema prigušenja kako onda moze imati pompa opterećenje? moze imati opterećenje samo od tezine priključne mašine. bar ja tako mislim da funkcioniše taj hidraulični cilindar

Nazad
Vrh