MTZ Belarus

Danasnja proba pred pazar:

- - - - - - - - - -

Kaze dobar neki traktor de god gurne rucicu ona udje u neku brzinu.

imam problem sa 820. Cim traktor preko noci ugasen ujutru nemogu da ga upalim, moram na ac pumpu da napumpam gorivo pa da upali, kao da vuce negde vazduh. Menjao sam sva creva, ac pumpu, sve bakarne sajmne, proveravao cevi na dizne i nece i nece. jer imao neko problem ovakav?

Moja ac pumpa je klipna. Neznam sta vise da radim jos nisam proverio bosh pumpu...

Pogledaj holender na bos pumpi na povratnom vodu,ima u sebi oprugu i kuglicu,holender je za 19 kljuc a na sebi ima i za 12/13 kljuc,kad se odvrne taj za 12/13 tu se nalazi opruga koja izleti a to mnogi neznaju pa ondak bude muke,i pogledaj gumicu na taloznoj solji koja zna isto da pravi probleme jer ispuca,ako si sve ostalo uredno uradio i promenuo sto si naveo posle ovoga ostaje ti samo PVP

Ja sam prošle godine kupio polovnog rusa, i u sklopu "pretresa" traktora rađena je i boš pumpa. Koštalo je 21000 din. Šta je sve menjano - ne znam.

Traktor ok radi, ne troši puno, ali kod prvog jutarnjeg paljenja u hladnijim danima tokom proleća ili jeseni (tokom letnjih vrućina nema problema) nastaju muke. Neće da upali, a kad jednom upali, onda svako dalje paljenje ide na "pola zuba", ali to prvo mu je problem, mora baš dosta da vergla dok ne upali. Naravno sa hladnijim vremenom je još teže upaliti traktor. Paljenje je na 12V.

Sad u januaru je jedan dan bilo baš lepo vreme, termometar u dvorištu je pokazivao 13 stepeni i probao sam da upalim rusa da malo radi pošto nije diran od novembra. Iako sam prethodno dopunio akumulatore, nisam uspeo da upalim traktor, ali nisam mnogo ni pokušavao (sa zatvaranjem usisa vazduha ili start sprejom). Originalni grejač nemam, već je u usisnu granu ubačen suvi grejač iz T-40. Naravno, pokušao sam i sa tim grejačem, ali bez uspeha.

Majstor mi je rekao da će doći da mi poveća punjenje, a ako sam ga dobro shvatio to nije redovno punjenje (u normalnom radu) već samo prilikom starta. Je l' zna neko da mi to oko punjenja (startnog punjenja) pojasni malo bolje?

Je l' misliš na grejač vode u bloku?

Kad je već reč o tom grejaču, odnosno poklopcu na bloku gde se montira taj grejač, par mojih poznanika je montiralo na taj poklopac senzor od klasičnog termometra i na taj način zadržalo i elektronski termometar (originalno ugrađen) i novi dodatno ugrađeni mehanički termometar. E sad, čini mi se da mi je neko rekao da na tom mestu (ispod tog poklopca na bloku) nije dobro mesto za temperaturni senzor jer je tu navodno dotok hladnije vode iz hladnjaka, tj. neće biti relevantno pokazivanje temperature kao što bi to bilo da se senzor ugradi u glavu (tamo gde je sad senzor od elektronskog sata za temperaturu). A ja bih baš hteo da zadržim i elektronski sat, a i da ugradim dodatni mehanički sat pošto sam čuo dosta priča da taj elektronski često hoće da laže. Tako bih imao mogućnost poređenja između ta dva sata, a i ne želim da ostanem bez onog elektronskog jer sam se navikao da gledam u njega a i bez veze bi izgledao onaj višestruki sat ako mu ne bi radio deo za temperaturu...
Dakle, gde je najbolje ugraditi senzor mehaničkog termometra, a da se ne dira već postojeći senzor elektronskog sata u glavi?

Ispod termostata ti je najmerodavnije i najtačnije merenje temperature rashladne tečnosti.

Ja sam prošle godine kupio polovnog rusa, i u sklopu "pretresa" traktora rađena je i boš pumpa. Koštalo je 21000 din. Šta je sve menjano - ne znam.

Traktor ok radi, ne troši puno, ali kod prvog jutarnjeg paljenja u hladnijim danima tokom proleća ili jeseni (tokom letnjih vrućina nema problema) nastaju muke. Neće da upali, a kad jednom upali, onda svako dalje paljenje ide na "pola zuba", ali to prvo mu je problem, mora baš dosta da vergla dok ne upali. Naravno sa hladnijim vremenom je još teže upaliti traktor. Paljenje je na 12V.

Sad u januaru je jedan dan bilo baš lepo vreme, termometar u dvorištu je pokazivao 13 stepeni i probao sam da upalim rusa da malo radi pošto nije diran od novembra. Iako sam prethodno dopunio akumulatore, nisam uspeo da upalim traktor, ali nisam mnogo ni pokušavao (sa zatvaranjem usisa vazduha ili start sprejom). Originalni grejač nemam, već je u usisnu granu ubačen suvi grejač iz T-40. Naravno, pokušao sam i sa tim grejačem, ali bez uspeha.

Majstor mi je rekao da će doći da mi poveća punjenje, a ako sam ga dobro shvatio to nije redovno punjenje (u normalnom radu) već samo prilikom starta. Je l' zna neko da mi to oko punjenja (startnog punjenja) pojasni malo bolje?

Iskreno prvo bih premerio kompresiju pa naknadno radio sta na pumpi .

Nazad
Vrh