MTZ Belarus

Kako druze da se ne sekiram,kad sam video da se sve ovo mrda napred-nazad,a traktor 1400 radnih sati,nisam smeo da izadjem iz kabine,hteo sam da slogiram... :) :D

Kako druze da se ne sekiram,kad sam video da se sve ovo mrda napred-nazad,a traktor 1400 radnih sati,nisam smeo da izadjem iz kabine,hteo sam da slogiram... :) :D
Pa na rusu to je normalna stvar.Da je neki zapadni traktor ostao bi u mestu i cekao servis a,posto je rus mogao si komotno da nastavis sa radom i kad dodjes uvece kuci da pogledas.

E to si u pravu,samo sam dotegao tri srafa koji su popustili,i ako je ono puklo,traktor je radio jos dva dana,i zavrsio posao,a sada ceka remont... pa sad se savetujem kako i sta i gde... :) :D

Da objasnim sta znaci skok u dalj,ta flansna sluzi da kad se digne prednji kraj traktora neispadne komplet reduktorr tocka sa stubline(cizme) jer opruga stalno gura na dole(opruga koja je pukla kod clana Cvejapo),kad se traktor spusti on tezinom se osloni na oprugu i na njoj se bukvalno nosi a flansna sluzi kao granicnik da kad traktor poskoci u vazduh od brzine teranja da se neizvuce komplet tocak u slucaju da traktor toliko visoko poskoci ili taj tocak upadne u neki jarak pa ostane u vazduhu,tako da ta flansna trpi udarce prilikom poletanja a ne sletanja, udarac ka dole trpi opruga,zato sam napisao skok u dalj,ta flansna da bi se promenila to je seks na eks jer se mora izbijati komplet zenska stublina iz kucista tocka (bundeve kako neko kaze) da bi se flansna prevukla i skinula,a tu zensku stublinu drzi jedan stift koji je napucan kroz kuciste (bundevu) da se nebi okretala stublina u kucistu,moj ti je savet da ti to neki dobar varioc samo zavari,ako treba odvrnes ta 4 sarafa i spustis lagano kuciste dole ako bude potrebe zbog varenja

Danger razumeo sam te u potpunosti i hvala na ovako opsirnom objasnjenju... i ja mislim da je bolje da probamo da zavarimo,pa dokle ide,a kad bude opet puklo onda cemo staviti novo... znaci ova flansna sme da se vari,mislim da nije neki celik da bi pucalo i slicno...??? za varioca nije problem,tata je tu,varilac i masin bravar... :)

jel ima neko ovakvo sediste

757175987.jpg

problem oko flansne resen,uspesno zavarena na licu mesta,nisam je skidao...
4.jpg
1.jpg
2.jpg
3.jpg

- - - - - - - - - -

I da se zahvalim korisniku "danger" na savetima oko flansne,mogao je da mi proda novu za 1500 din,ali nije,vec mi je objasnio neke stvari i rekao da zavarim ovu i da vozim... :) :D

Nazad
Vrh