MTZ Belarus

Da tako je. Mislio sam na to gdje su klipovi ili cilindri pricvrsceni.
Jer sam ja nekad imao u planu stavit te cilindre vani namontirati kao monoblok. Htio sam ih pricvrstit tamo na ono predviđeno bolcn ( klin ) što viri na tri šarafa mislim da je zašarafljeno.
Al mi je to nekako slabo djeluje pa sam odustao.

Koliko sam skuzio taj monoblok ima sve svoje kompletno postoje koje je samo prišarafljeno za diferencija.

zrine892 Pisano je već o tim pomoćnim cilindrima.... na ovo misliš?

11.jpg
[/IMG]

E to to. Samo što sam htio to sam napravit.
I onaj glavni cilindar u sredini sam htio izbacit, na kraju sam ga reparirao kod majstora i za sada je dobro.
Tamo na donjem djelu cilindra mi se čini slabo. Mada ovo na slici su pomoćni radni cilindri pa valjda dobro drži to.

Ovi su t.z. "pomocni" cilindri, ovde je princip da ostaje taj na sredini. Moze da se ugradi i drugacije, ali to je nesto drugo vec.

Nemam ali razmisljam o njemu iako nemam neke potrebe za njim. Momentalno fabricki sljaka odlicno. Nije lose ako su putevi razrovani pa cisto zbog neke sigurnosti zbog tih ojacanih ramena. :beer:

Послато са GT-S7500 користећи Тапаток 2

img20150222110519.jpg
img20150222110809.jpg
img20150222110647.jpg
Imam problem ljudi,na prednjem mostu,na desnoj strani kao sto se vidi na slikama,deo koji je pukao,tj pola kruga je pukao i odvojio se,a pola kruga ima samo pukotinu,nije jos odvojio do kraja,pa me brine sta moze biti uzrok ovome gde je puklo i zbog cega,i da li smem da skinem ovaj deo pa da zavarim? kada sam primetio da se tocak pomera napred-nazad,tj da ima luft sa sve cizmom,pogledao sam i video da je puklo,i primetio da su dva srafa (brezona ) koji su usrafljeni na gore,bili malo popusteni...

Do sarafi ili udarac tockom a popusteni sarafi. Proveriti prvo koji je materijal u pitanju ali rekao bih da je obicna gvozdjusina. Inverter i bazicna elektroda i vari. Najbolja ako skines to i vratis kako je bilo i priheftas zbog pravca. Onda ukopati kanal izmedju heftova i povariti.onda ukopas gde su priheftani i zavaris. Ako ima mesta i iznutra zavari.

i ja sam predpostavio da je zbog toga sto je biolo popustenih srafova,ali jos nesto je doprinelo,kao sto ste rekli,verovatno udarac... jel komplikovano ovo rasklopiti,mislim na ovu komplet cizmu,da bi mogao da smaknem ovaj deo... ?

Mislim da kad se ovi vijci odvrnu bi trebalo da izadje sve dole. Ali gore je zupcanik na osovini i nisam rasklapao da znam tacno dal ce se morati sve odozdo rasturiti da izadje i oslobodi prostor za varenje. Neki lezaj sigurno ima tu ili sta vec. Radio sam navoje i menjao vijke na jednoj 52 upravo na tom sastavu jer se pocupali vijci ali nije puklo pa sam na licu mesta odradio u njivi da moze samo do kuce da se otera. Nisam rasklapao da bih tacno znao detalje ali i nema tu mudrovanja previse. Skines pa vidis sta mora dalje i kako

- - - - - - - - - -

Verovatno misli da je poskocio prednji kraj sto je lako moguce

Danger,kako mislis skok u dalj...?.. :D
Sta 60 e,samo ovaj deo gde je puklo...?
Taj deo sto je pukao je jeftiniji onaj unutra je 60e a,predpostavljam da je on kaput.Daj boze da gresim.Inace Danger je hteo da kaze da se to dogadja od seca.Kada se naglo spusti prednji trap i tresne o zemlju.

- - - - - - - - - -

Pisem iz iskustva nazalost.
24122014383.jpg

Nazad
Vrh