MTZ Belarus

259bn79.jpg

21d3fgk.jpg

21d3fgk.jpg

2modypx.jpg

wioua1.jpg

- - - - - - - - - -

2yu0eow.jpg

Par pitanja,jel ima odvod iz kadice za odvod kondenzata,drugo......sto ti je nabio susac tu bezveze mogao je kod motora da se tu negura,i trece......ako tako ostane radijator grejanja to nece dobro grejati

- - - - - - - - - -

daj jednu sliku odnapret slikaj hladnjak klime...

Par pitanja,jel ima odvod iz kadice za odvod kondenzata,drugo......sto ti je nabio susac tu bezveze mogao je kod motora da se tu negura,i trece......ako tako ostane radijator grejanja to nece dobro grejati

Ovaj traktor je sinov,a njegov kolega i otac su montirali kao prototip, inace montiraju klime za kola. Uzeli 500e koliko znam, ove detalje sto si me mitao ne znam ali mogu ih pitati. Inace ta montaza je jos jesenas izvrsena, pa se malo i koristila klima. Sad je traktor ususkan ali bice jos slika kasnije

- - - - - - - - - -

daj jednu sliku odnapret slikaj hladnjak klime...

Ovaj traktor je sinov,a njegov kolega i otac su montirali kao prototip, inace montiraju klime za kola. Uzeli 500e koliko znam, ove detalje sto si me mitao ne znam, ali mogu ih pitati. Inace ta montaza je jos jesenas izvrsena, pa se malo i koristila klima. Sad je traktor ususkan ali bice jos slika kasnije

- - - - - - - - - -

ets40w.jpg

sdph8g.jpg

Montirali i kamere novi narastaj cuva vrat :haha:

Danger ,zašto da je preskočim?Prašina nije dobra za moju astmu a nisam neki ljubitelj klime,od dva zla biram manje. Ako imaš neki dobar razlog ne znači da te neću poslušati:ppozdrav:

Na ebay su takve oko 60-70$, kamera i ekran 7". One što mijenjaju unutrašnji retrovizor dok rade su oko 35$, a ova mala što prati ispred i snima ako neko iskoči, sudar i slično je od 15$ pa naviše.

Naravno, to su jeftiniji. Uvijek imaš veće, kvalitetnije, sa boljom rezolucijom i ostalo za koji dolar više. :)

Dangeru ja sam za dva traktora platio 3000 evra klimu i to mi je najbolje ulaganje koje sam napravio za traktor.Posle sam i na kombajn to napravio jos sofisticiranu digitalnu klimu i vredelo mi je u moje dvoriste kombajn i traktor bez klime nece doći.Kad sam iso da tanjiram leti strnjiku milina ne ulazi prasina ne znojim se ni kapi a to za čišćenje hladnjaka to je očas posla za mene.Napravio mi je majstor krivi produžetak na pištolju u L obliku pa ga samo turim između dva hladnjaka očistim ih sve za manje od dvadeset minuta!!

Zna li neko gde stoji ona "sirena" sto se cuje kad se da kontakt,ili sto se cuje kada nema pritiska ulja...?... kod mene se ne cuje,izgleda da je predhodi vlasnik to raskacio,pa bih ja vratio,par puta sam zaboravio kontakt u zurbi.... ili ako je izvadjena skroz imate li neki predlog kako bi mogao da je improvizujem,neku drugu da stavim ili slicno...?

Danger ,zašto da je preskočim?Prašina nije dobra za moju astmu a nisam neki ljubitelj klime,od dva zla biram manje. Ako imaš neki dobar razlog ne znači da te neću poslušati:ppozdrav:

Klima nije losa stvar iz razloga sto se covek prijatno oseca dok radi a kabina unutra cista,zbog toga sam je i ja uzeo,ni jednom nisam otvorio bocna stakla i zadnje,u kabini i posle tri sezone mirise na novo i cisto,al u startu se javio drugi problem,pricam za model 1221,problem je u kondenzatoru klime ili hladnjaku,ima jako sitno sace i potice iz automobilske industrije,jako brzo se zaprlja zagusi i onda pocinje motor da se greje,ovo jako brzo neznaci 5-10 dana nego ujutro izduvam i operem a oko 3 sata poslepodne vec pocinju problemi,inace problem se javlja kad su napolju temperature preko 30 i kad se tanjira i slicni poslovi gde lete zetveni ostaci pri prolazenju traktora koji ih dize i uvlaci na hladnjak,sace je toliko sitno da nedaj boze da se mora potanjirati neka njiva usluzno gde ima sirka koji se osemenio hladnjak se u momentu zacepi,Prvi problem kod 1221 je taj sto je vec fabricka greska jer je hladnjak motora veoma mali i male litraze da ohladi toliki motor i onda kad se doda jos hladnjak klime koji se brzo zacepi to je dodatna bingo kombinacija,dok je jos sve bilo pod garancijom isao sam u Begec gde je klima ugradjena da se zalim da to tako nemoze,rekli su da imaju jos dosta prituzbi na tom modelu,kazem im lepo da taj hladnjak nemoze sa tako sitnim i malim protokom vazduha da bude i da je to problem i da treba sa krupnijim sacem,pokazao sam im slike koje cu i sad okaciti i rekli su da ce mi se javiti dok se cuju sa nemcima odakle im i stizu te klime,posle par meseci naidjem kod njih i poceli su da se vade da nemogu tu nista da urade navodno im nedaju svabe pa su cak deo krivice prebacili i na agropanonku jer navodno oni zahtevaju da se bas tako ugradjuje u tom fazonu jer ce se grejati motor pa ces ga ti zdrndati i onda oni imaju zaradu jer moras kupiti delove kod njih,kad sam to ispricao u AP nisu mogli da veruju,uglavnom su me odj.....(oladili) i prebacili krivicu na neduzne,problem je taj sto nemaju drugacije hladnjake klime tih gabarita i onda samo njih krkaju i bole njih,pokusao sam kasnije da resim problem sa ventilatorom od 11 pera a inace je 6,malo je bolje al nije to to,uglavnom mi je uvek visoka temperatura u tanjiranju,inace model 1221.3 ima malo siri i vislji hladnjak nego 1221.2 al hladnjak od 1221.3 nemoze da stane na 1221.2 zbog sirine i visine haube,tako da mi preostaje sad da negde nadjem hladnjak klime sa vecim protokom ili da ovaj negde izmestim sa desne strane iznad boce kompresora........e sad ti kako hoces
evo prvo slika na kojoj temperaturi radim,to je inace temperatura na kojoj radim i nestajem a bude i gore od toga,zato je antifriz unutra i za sad ga nisam prokuvao ni jednom,kad dodje do 100-ke onda stanem i ladim do 90 pa opet gas,inace da kazem jos to da sam jedan dan otisao kod kolege i izvukao freon iz klime i skinuo hladnjak i radio bez njega jedan dan,temperatura nije presla 85 sto je oket jer kod njega termostati otvaraju na 85 stepeni
1pceue.jpg

- - - - - - - - - -

zamisli sad svako jutro kad moras skidati masku,farove,sirene odvrtati,pretvarac napona,nosac hladnjaka da bi se hladnjak mogao maknuti ustranu i sa kontra strane izduvati i oprati kako treba,u sezoni treba ustati u 5h da bi u 8h krenuo na njivu....
2ch8j5z.jpg

35a0jt3.jpg

Ovo što ja imam u ponudi je od prijatelja sa studija inače završio procesno mašinstvo,cena je 700 eu i kaže da su ti što rade za agropanonku neviđeni lopovi. Nisam ga pitao oko detalja gde stoji hladnjak ali čim se raspitam javim.

Danger, mislim da bilo dobro zameniti kondenzator sa onim krupnijim sacem da manje nakuplja prljavstinu. Imaju firme koje prave te kondenzatore. Jedini problem je sto se mora ispustiti gas (trebalo bi da je R134A) pa posle ponovo napuniti sistem. Sad ne znam koliko to kosta, ali za punjenje zamrzivaca istim gasom majstori uzimaju oko 20e.

Ovo što ja imam u ponudi je od prijatelja sa studija inače završio procesno mašinstvo,cena je 700 eu i kaže da su ti što rade za agropanonku neviđeni lopovi. Nisam ga pitao oko detalja gde stoji hladnjak ali čim se raspitam javim.

bas ga pitaj gde nabavlja i kakve hladnjake,pokazi mu tu sliku,ako su takvi nek trazi druge,ako ima bolje javi mi jer sam u potrazi za drugacijim pa da si to prepravim vise i resim se muka,mada sad ove(2014) sezone nisam imao tolike muke jer je inace cela godina bila kilava i leto nije bilo vruce kao sto je to bilo unazad par godina

- - - - - - - - - -

Danger, mislim da mi bilo dobro zameniti kondenzator sa onim krupnijim sacem da manje nakuplja prljavstinu. Imaju firme koje prave te kondenzatore. Jedini problem je sto se mora ispustiti gas (trebalo bi da je R134A) pa posle ponovo napuniti sistem. Sad ne znam koliko to kosta, ali za punjenje zamrzivaca istim gasom majstori uzimaju oko 20e.

Meni je najmanji problem punjenje i praznjenje,ako neko zna adrese ko to pravi i prodaje nek javi,ja znam sta me pati al nisam uspeo naci takve hladnjake tih gabarita da moze stati pod haubu,bilo je dosta vecih za kombajne.....

Sto se tice klime i kojekakvih kamerica udjite na aliexpress ima mnogo stvarčica koje imaju opciju free shipping tj besplatno dovoze na kućnu adresu.Rok isporuke je 15-49 dana.

Nazad
Vrh