grunt
Član
Ulje ti izgleda Ok pogledaj malo bolje izgleda na oko, ako je sivkaste boje pukla je stublina ili gumice na hilznama.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Neznam ulje mi izgleda o.k i nivo je isti nedize ga moraću malo bolje pogledati sve se plašim da nije slučajno negde napukla glava?? dal ima šanse?? mada prvo planiram proveriti hilzne i zameniti gumice pošto to nisam radio a glavu sam radio pre 40h tako da neznam ni sam odakle početiUlje ti izgleda Ok pogledaj malo bolje izgleda na oko, ako je sivkaste boje pukla je stublina ili gumice na hilznama.
Dosad sam uvek koristio vodu u traktoru e sad kad ovaj problem rešim staviću antifrizMoze biti i da je dihtung glave, ali mi nekako vise vuce na gumice i blok, ili mozda cak i napuklu hilznu od nekog cilindra.
Cim ti se javlja vodena para znaci da se negde voda jako greje, a to je moguce samo pri sagorevanju. Treba da vidis imas li nekakve kondezacije i u auspuhu.
Mnogi ne shvataju, ali koriscenjem obicne vode umesto antifriza dolazi do ostecenja koje nisu vidljiva golim okom. Tacka kljucanja vode je mnogo niza nego propisane rashladne tecnosti i onda nastaju mehurici, a oni naprave ogomne probleme. Dalje, gumice i svi zaptivci nisu kompatibilni sa vodom i dolazi do njihovog ubrzanog propadanja, a povrh svega vodena pumpa nema podmazivanje i mnogo pre strada.
Uzrok kvara treba potraziti u koriscenju vode.
Dali neko od majstora poznavaoca belarusa moze da mi objasni kako postelati ventile na centrifugalnom uljnom filteru posto imam mtz 80 i 82 na osamdesetki mi je dobar pritisak a na osamdeset dvojki slab nakon nekoliko rada dodjee na minimum a kad zamjenim filtere sa 80 na 82 onda je na 82 dobar pritisak a na 80 slab znaci da je nesto do filtera na forumu sam procito da se mogu stelati ventili nesto su spominjali i zamjenu opruga dali ima te opruge negdej kupiti pa bi vas molio za savjet da neuzimam cjeli filter unaprjed hvala inace sam iz republike srpske
da iberlauf na vrhu glave motora tamo se pojavljuju kapi vode a u hladnjaku mi za 5-6 sati rada nestane 1-2 lit
Stvarno umes da briljiras sa izjavama .Moze biti i da je dihtung glave, ali mi nekako vise vuce na gumice i blok, ili mozda cak i napuklu hilznu od nekog cilindra.
Cim ti se javlja vodena para znaci da se negde voda jako greje, a to je moguce samo pri sagorevanju. Treba da vidis imas li nekakve kondezacije i u auspuhu.
Mnogi ne shvataju, ali koriscenjem obicne vode umesto antifriza dolazi do ostecenja koje nisu vidljiva golim okom. Tacka kljucanja vode je mnogo niza nego propisane rashladne tecnosti i onda nastaju mehurici, a oni naprave ogomne probleme. Dalje, gumice i svi zaptivci nisu kompatibilni sa vodom i dolazi do njihovog ubrzanog propadanja, a povrh svega vodena pumpa nema podmazivanje i mnogo pre strada.
Uzrok kvara treba potraziti u koriscenju vode.
Nije bolje ,koristim antifriz ali vodim računa kada ga menjam na 2god maksimalno.Po tebi je bolje koristiti vodu?
Ja ni na jednome traktoru i na kombajnu nemam termostat i nista nisam primetio da im fali!Jedno pitanjce
Danas u branju,temperatura u motoru mi je bila skoro 90 stepeni.Jeste bilo toplo,ali nekako mi to velika temperatura.Zanima me da li je pametno i koliko je komplikovano skinuti termostat dok ne prodje tanjiranje (koje je u planu narednih dana)?
Meni je produvao dihtung glave pre dve godine i po preporuci nov stavljen bakarni.Juce od jednom pocne da stekce,kad ono dihtung.
Hoces da kazes da je voda dobro resenje za sve delove motora pa i za gumice i dihtunge.Stvarno umes da briljiras sa izjavama .
To bi bilo samo privremeno,kao sto rekoh.Zato pitam za skidanje-da li je komplikovano i da li treba puno vremena,posto bih termostat vratio kad dodje oranje?jedino što je traktor onda rijetko na radmoj temperaturi ,meni na 820 ne prelazi 80 stepeni sa termostatom
Ma izgleda da nije,jasam koristio vodu al sad prelazim na antifrizHoces da kazes da je voda dobro resenje za sve delove motora pa i za gumice i dihtunge.
I kod mene slicno bilo na prvom cilindruJuce od jednom pocne da stekce,kad ono dihtung.