MTZ Belarus

Sto da nebi,samo nadji da bude knap na ulazu u filter i lepo ga pricvrsis za kabinu u gore stavi parne plastike i onda onaj sto strci iznad haube.

- - - - - - - - - -

ngye5c.jpg
Ja sam ovako montirao usis gore...

Poslednja izmena:
Molio bi za pomoć one koji bolje znaju a hoće pomoći.
Zanima me jeste li imali problema s ovim spojnim crijevima i kako ste to riješili. Možda ima neko riješenje "made in" umjesto "sdelano v"
Tu je najprije ulje malo "slinilo". Ja kupim nova crijeva i nove šelne i promjenim. U prvom radu u polju iščupa se crijevo s hladnjaka ulja i izbaci skoro sve ulje (na vrijeme primjetio i nije bilo posljedica). Namažem crvenim silikonom i bolje dotegnem. Poslije cca 5 sati rada, danas u radu (pričao s prijateljem na mob pa nisam obraćao pažnju) opet izbacilo sve ulje jer je crijevo puklo. Ima li neko trajnije riješenje ?

uk9ES3D.jpg

Isto se i meni desilo! Prvi put u životu sam seo u rusa, nisam napravio ni jedan krug setvospremiranja, i spalo je to crevo baš ispod tog šeširića kao na slici kod @batad, jer je šelna popustila (ili nije ni bila stegnuta koliko treba). Kad sam video kako ulje šiklja mislio sam da se raspao motor! :osmeh: Dobra stara Rakovica je opet odradila sav posao...

Mene sad zanima gde naći kvalitetnije šelne (kod mene je majstor stavio one klasične trakaste na šrafciger - očigledno loše), kako i čime oprati hladnjake (i ceo prednji deo) jer su bukvalno okupani uljem, kao i kako ide postupak ponovnog montiranja tog creva (mislim na detalje tipa silikon ili hermetik i sl.) ?

screen shot pc

@Batad,na drugoj slici to belo crevo ne bi smelo da ima tako lomljenja vec da nailazi pravo na taj sesiric.Nabavite creva kod ljudi koji prave creva za hidrauliku po uzorku jer su to creva namenjena za ulje i pritiske (iako je ovo povratni vod).Kod njih ce te naci crevo odgovarajuceg precnika i u prodavnici kupite kvalitetne stege i bice u redu.@Dukej,puromat sa toplom vodom,ili naftiranje i hladna voda i bice ok.Naravno kasnije za haubu Vileda...

uk9ES3D.jpg
[/QUOTE]

Na ovoj slici crevo uopste ne stoji kako treba pa ga zato ulje i izbije!!!! Pogledaj kako se precvikalo crevo... Mora da stoji u pravcu ili da bar ne bude tako presavijeno... Tesko je naci kvalitetna nova creva kvalitet je nikakav!!!!!

Dukej- To ces najlepse oprati sredstvom za odmascivanje motora i toplom vodom pod pritiskom... A sto se tice selni ima da se nadju kvalitetne ali potrazi samo one selne kojima onaj navoj (gde steze sraf) da bude izpupcen a ne isecen kroz selnu to ne valja nista!!!! Slikacu ako ne razumes... I uzmi bas kvalitetne selne i ako su oko 100-150 din komad te nema da popuste (ublaznu) ni kad ih kljucem zatezem,ja sve takve uzimam gde treba bas da se stegne....

To crijevo je tu stavljeno samo radi pranja faminom i karcherom. Ali u pravu si, moraću ga "centrirati".
Hidraulično crijevo u sebi ima pleteni žičani omotač. Hoće li se moći dovoljno steći?

Ista situacija se i meni desila nisu te dve cevi bile u pravcu i iskakalo par puta.Posle ispeglao cevi izbacio taj "sesiric" kako ga zovete i od onda nema problema.

• Like
Reagovanja: aca
Nazad
Vrh