MTZ Belarus

Postovane kolege, imam problem da mi curi nafta iz onih plasticnih rezervoara dole na izlazu .Da li je neko imao slican problem i kako ga je resio? Jesu li ti holenderi uvijeni u plastiku rezervoara ili su upresovani, ili je to spojeno na neki treci nacin ...nije mi jasno. Unapred zahvalan .
Ognjene nisi napisao dal ti je nov traktor,ako je nov nebrini nista stane samo vremenom,a sad kako su kako su spojeni neznam ,samo znam da kad mi je majstor ispusto nije drzo cak kontru na gornjem srafu neg samo odvrno dole i ispustio po tim mislim da su upresiovani,naravno samo predpostavljam.

Ne znam koji je traktor u pitanju , znam samo da je ruska proizvodnja. Puklo je zvono menjaca .

q7lj.jpg
9out.jpg
s5wm.jpg
cbje.jpg
um40.jpg
rx0o.jpg
ug0z.jpg
um40.jpg

Poslednja izmena:
Interesatno neznas koji je traktor a vec znas sta je puklo... :sta: :haha:

Ovo nije Belarus (MTZ) po mojoj proceni ovo je VTZ 2048 i njemu nikako nije mesto ovde sa Belarusima vec mozes da procitas dosta o njima u temi o VTZ traktorima...

Evo i teme.. http://poljoinfo.com/showthread.php?1076-VTZ :cao:
Ne znam sta je toliko smesno,lepo sam napisao da ne znam koji je traktor u pitanju pa sam zato i stavio ovde slike.Znam sta je polomljeno posto sam zavario polomljene delove.Ako je problem sto sam slike stavio ovde neka ih administratori premeste gde im je mesto.A super je sto ti znas koji je traktor u pitanju.

- - - - - - - - - -

Da sad sam video to je VTZ

Dobor si ga zavario svaka cast!!!!!! ::svaka cast:: Kako to da pukne majkumu????? Znam da se na tim VTZ traktorima ceo prednji trap drzi o tih 6 srafova (mislim da toliko ima) i do na tim ivicama zvona ali nisam video ni jedan da je pucao tu!!!

Ja mislim da je ovaj puko 99% jer se bio propinjao prednji kraj pa kad pao on odlomio tu zvono a druga mogucnost koja mi pada napamet je da su ga negde izvlacili pa ga vukli sa drugim jacim traktorem???

Posto si tir adio to sigurno znas kako je pukao?????? :sta:

Ognjene nisi napisao dal ti je nov traktor,ako je nov nebrini nista stane samo vremenom,a sad kako su kako su spojeni neznam ,samo znam da kad mi je majstor ispusto nije drzo cak kontru na gornjem srafu neg samo odvrno dole i ispustio po tim mislim da su upresiovani,naravno samo predpostavljam.
Traktor nije nov, star je oko 4 godine. Danas sam zvao agropanonku i serviser mi je rekao da je po njima jedino resenje da se skinu rezervoari i da se ponovo nalije plastika na spoju rezervoara i tog prvog holendera.

Dobor si ga zavario svaka cast!!!!!! ::svaka cast:: Kako to da pukne majkumu????? Znam da se na tim VTZ traktorima ceo prednji trap drzi o tih 6 srafova (mislim da toliko ima) i do na tim ivicama zvona ali nisam video ni jedan da je pucao tu!!!

Ja mislim da je ovaj puko 99% jer se bio propinjao prednji kraj pa kad pao on odlomio tu zvono a druga mogucnost koja mi pada napamet je da su ga negde izvlacili pa ga vukli sa drugim jacim traktorem???

Posto si tir adio to sigurno znas kako je pukao?????? :sta:
Da upravu si ceo trap se drzi na cetiri srafa sa svake strane(ima po jedan sa donje strane).Tek kad je sve zavareno sin i ja smo podigli samo prednji kraj da vidimo kako izgleda klackalica i tu je greska.Posto ima i prednju vucu samim tim ceo prednji trap je dosta tezak tako da tesko moze da se vidi da ima lufta ako se ne rastavlja trap.Kad sam ga spustao sa dizalice sin je primetio ima dosta ''lufta''u prednjem trapu.Ako se trap pod hitno ne uradi desice se ista stvar samo ovoga puta nema zavarivanja,GUS je ionako dosta loseg kvaliteta i inace se ne zavaruje vise puta a u ovom slucaju kvalitet je katastrofa.

ne znam sto i dalje stavljaju te plasticne rezervoare na MTZ kad svi kubure s'njima.izgleda je tu jedino resenje odresiti kesu i kupiti metalne.

Da upravu si ceo trap se drzi na cetiri srafa sa svake strane(ima po jedan sa donje strane).Tek kad je sve zavareno sin i ja smo podigli samo prednji kraj da vidimo kako izgleda klackalica i tu je greska.Posto ima i prednju vucu samim tim ceo prednji trap je dosta tezak tako da tesko moze da se vidi da ima lufta ako se ne rastavlja trap.Kad sam ga spustao sa dizalice sin je primetio ima dosta ''lufta''u prednjem trapu.Ako se trap pod hitno ne uradi desice se ista stvar samo ovoga puta nema zavarivanja,GUS je ionako dosta loseg kvaliteta i inace se ne zavaruje vise puta a u ovom slucaju kvalitet je katastrofa.

Znam da je gusano to zvono i sobzirom na to varenje odlicno izgleda!!!! Ako ga ponovo polomi na istom mestu bice belaja!!!!!

Na tom traktoru to kacenje prednjeg trapa je definitivno preslabo!!!!!! Jedino da se urade neka ojacanja pa da se srafe negde iz zvona ako ima mesta negde.. Inace ovo je slabo za prednju vucu i tu tezinu!!!!!!
To kacenje je preuzeto sa Vladimirca koji je dosta laksi nema prednju vucu i motor sa 2 klipa!!!!!!!!!!!!!!!!!

Znam da je gusano to zvono i sobzirom na to varenje odlicno izgleda!!!! Ako ga ponovo polomi na istom mestu bice belaja!!!!!

Na tom traktoru to kacenje prednjeg trapa je definitivno preslabo!!!!!! Jedino da se urade neka ojacanja pa da se srafe negde iz zvona ako ima mesta negde.. Inace ovo je slabo za prednju vucu i tu tezinu!!!!!!
To kacenje je preuzeto sa Vladimirca koji je dosta laksi nema prednju vucu i motor sa 2 klipa!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stavio sam ja pojacanje plocevinu od 20mm u "G'' da ide na sva cetiri srafa.

Razgovarao sam danas sa drugarom, i u nekom neobaveznom razgovoru mi kaže da je u svojoj 82-jki kompletno izmenjao ležajeve u menjaču, i da je umesto kugličnih stavio valjkaste. Isto sam čuo od još jednog čoveka, a sad je već skoro uobičajeno da kad crknu ležajevi na poluosovinama da ih ljudi zamenjuju sa valjkastim.

Sad mi nije jasno u čemu je fora, ako su valjkasti ležajevi toliko bolji zašto ih konstruktori traktora nisu predvideli već su stavljeni kuglični. Da li je razlog cena ili nešto drugo?

Valjkasti ležajevi trpe veća opterećenja ali ne trpe velike obrtaje a kod kugličnih je obratno tako da ni meni nije jasno zašto se nestavljaju valjkasti na poluosovine kod rusa, znam koji su stavili umesto kugličnih valjkaste ležajeve na poluosovine.

Poslednja izmena:
hvala na pohvalama :) Takodje sam i ja stavjao svih 4 lezaja valjkastog na poluosovine,ako dobro secam 50-60€ po komadu,sto nije ni malo,takodje moze i ostale lezajeve zameniti,no dali ima smisla "bacati" toliko pare na lezajeve,vise izdrze,ali ko zna kolko vise...a drugo sto dok ima ulja,i to gustog u menjacu,nece lako riknuti lezaj,josh ako je i mast+ulje unutra jos bolje,i tise je.Takodje moze mast+gusto ulje u reduktorima

edit:
evo jos par slika, imam dosta detaljno naslikano,ako nemom treba nesto,mogu naslikat,opisat :)
agroinform_20131007225320_67670_696_6300img033.jpg

agroinform_20131007223311_67670_696_hpim7140_zpsc3961133.jpg

agroinform_20131007223159_67670_696_hpim6931.jpg

agroinform_20131007223527_67670_696_hpim7320.jpg

Poslednja izmena:
Uradili ste masinu kao za sajam svaka vam cast na obavljenom poslu.Bilo je bas zanimljivo videti kako ste sve rasklopili i sredili.

Nazad
Vrh