MTZ Belarus

Samo da nije ona boljka. Jesi li proveravao nivo ulja i jesi li gledao ima li vode? Ako misliš na staru 52 onda moj ti je savet da skineš glavu ponovo i lepo očistiš blok i vidiš postoji li pukotina između cilindara jer to mu je boljka, hoće od zagrevanja i hlađenja da pukne i onda stalno meša vodu i ulje i greje se neprestano. Imao sam prilike da vidim nekoliko tih starih 52 sa istom problematikom. Ako je to problem (a nadam se da nije) onda ti je jedino rešenje da menjaš jer je nemoguće okrpiti.

Nemam termostat. Proveravao sam ulje je na normalu a vodu negubi.... Gledao sam to nema nikakve pukotine bar se nemogu videti... Sve sto mi palo na pamet sam uradio neznam sta moze da mu bude. Da li moguce da se zatvorio neki kanal u blok od kamenca i rdje???

Nemam termostat. Proveravao sam ulje je na normalu a vodu negubi.... Gledao sam to nema nikakve pukotine bar se nemogu videti... Sve sto mi palo na pamet sam uradio neznam sta moze da mu bude. Da li moguce da se zatvorio neki kanal u blok od kamenca i rdje???
Mi smo imali problem na MTZ 52 isto se grejala i kvar je bio pukotina na hilzni,a to tek kada se podigne temperatura mozes videti u hladnjaku da pravi mehurove!

To je isto vrlo moguce. Ili prsne hilzna ili blok jer sam blok na vecim temperaturama krece da se skuplja i onda ili popusti hilzna ili popusti blok. Svuci hilzne, pregledaj ih i promeni gumice na hilznama i malko ocisti komore oko hilzni.

190824560537658954985971.jpg

Belarus 952 rm 06' 3860rc

Za te pare BI uvek kupio novog rusa nego nekog zapadnjaka i bio zadovoljniji hiljadu puta,JA!!!I kad hocu da kupim bravu za kabinu od vrata odem i kupim ili neke sitnice koje zivot znace:haha:zapadnjaci moraju da vare brave i da stavljaju tastere za start motora itd.

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Imam problem sa hidraulikom na belorusa stari tip mala kabina, cim se ugreje ulje u hidraulici jako tesko dize, moram da dam skoro pun gas i to recimo spremac 2.9 digne 30 cm od zemlje i ne moze vise... ujutro radi bez problema oko podne kad je i vreme toplo, a i motor topliji zeza, cim predvece zahladi bolje dize.. Sta moze da bude uzrok? ulja ima dovoljno a hidraulicna pumpa je kupljena nova pre 10-ak dana.

Da li je neko nekako izveo da usis vazduha na Belarusa 820 bude u nivou kabine???? :sta: Prilikom spremanja bas je gadna prasincina a ipak je manje prasine gore u nivou kabine...

Ima li neko ideju kako to da se izvede a da naravno bude dobro uklopljeno i funkcionalno???

Recimo nesto ko na 1021???? :sta: Da li je neko tako nesto odradio????

Hvala ti!!! Kako mi se cini to su obicne cevi za kanalizaciju???? Lepo je odradjeno!!!! Moracu da vidim dimenziju i da potrazim cev da tako odradim i ja..!!!! :bravo:

Mislio sam da kupim komplet filter za 1021 ali mislim (verovatno) da je papreno skup i dal ima zasebno da se prodaje!!!!

I ja bih rekao da su vodovodne cevi,ali ne znam tacno,neka napise neko strucniji.

Neznam dal bi moglo u tu svrhu da se iskoristi rebrasto crevo??? :sta:
Iz kabine se tacno vidi koliko prasine usisava!!!!

Nazad
Vrh