MTZ Belarus

Kolika je radna temperatura na mtz 82, kod mene kada je toplije vreme a radi se nesto teze (tanjiranje, setvospremac) temperatura prelazi 80 i nekad dodje do sredine zelenog polja pa me zanima da li je to mnogo.

kad setvospremacite sa rujom da li ukljucujete prednju automatski ili prinudno? planiram da radim sa prednjom ali ne znam kako da je koristim.da li je treba iskljucivati na izlasku na leniji ili se moze okrecati sa ukljucenom?

kad setvospremacite sa rujom da li ukljucujete prednju automatski ili prinudno? planiram da radim sa prednjom ali ne znam kako da je koristim.da li je treba iskljucivati na izlasku na leniji ili se moze okrecati sa ukljucenom?

Zavisi koji spremac vuces.Ako je od 2.90 m,prednja vuca ti ni ne treba.

Na starim Rusima pise isto ulje kao i u motor... SAE 30 ili SAE 40... Ja u filter na Belarusa sipam isto ulje kao i u motor sto uvek pri zameni ulja u motor...

da li trpe zadnje gume a i prednje na 820 u radu sa spremacem ako ima prednje i zadnje tegove (polumeseci) mislim da je ipak bolje da ih skinem.

Postovane kolege, imam problem da mi curi nafta iz onih plasticnih rezervoara dole na izlazu .Da li je neko imao slican problem i kako ga je resio? Jesu li ti holenderi uvijeni u plastiku rezervoara ili su upresovani, ili je to spojeno na neki treci nacin ...nije mi jasno. Unapred zahvalan .

da li trpe zadnje gume a i prednje na 820 u radu sa spremacem ako ima prednje i zadnje tegove (polumeseci) mislim da je ipak bolje da ih skinem.
Ja sam ih skidao dugo godina, cak i prednji kardan, dok nisam omatorio i nije mi lako, sad ne diram nista,i distansere ostavljam. Covek treba sebe da stedi dok moze a ne traktor.

Pitanje za one koji se razumeju u rusku mehaniku..da li u razvodnoj kutiji na mtz 82 ima neki reper za zupcanik kojim se uzubjuje pvp ili nije bitno kako on stoji? i morali se traktor cepati od napred da bi se razvodna kutija otvorila?
Naime vec sam pisao da sam imao problema sa stelovanjem paljenja,mislio sam da je to reseno,medjutim problem je i dalje na snazi pa sam posumnjao na taj zubcanik u razvodniku,da nije pomeren za jedan zub..hvala unapred..

kp002rrjq.jpg

Ovako izgleda ako je skinuta dekla. mogu ti objasniti na pp

Nazad
Vrh