MTZ Belarus

Sva sreca pa malo ljudi vozi zapadne masine. Inace da ih ima vise po cele dane bi raspredali ovde kako programirati da traktor odradi par funkcija sam prilikom okretanja, a tek da se podesi koliko ulja da pusti na koji hidraulicni izvod prilikom istog. :)

Morate priznati da je rus jedinstvena masina, siguran sam da i konstriktor je sam sebe par puta zbunio prilikom projektovanja.

Zbunio! Pa to je blaga reč. Na fakultetu ko se zamerio profesoru taj je znao da na ispitu ima da objasni šemu od Ruskog traktora Kirovec K 700 A i sa učenjem ispred slike ( a slika kao učionica, zakačena na jednom zidu) niko nije naučio i uvek je bilo padanje. Jedina šansa je bila da se promeni pitanje.

Gospodine Panonstib moram malo ublaziti, jer znam da taj ili taj tim ljudi nikad trezan nije radio. Cim su tako sta sklepali. Ali i sami znate da imamo par komada u dvoristu i da puno rade i da se oslanjamo na njih pa moram ipak pisati s rezervom a iskreno misljenje zadrzati u sebi.

gubim ulje iz hidraulike,od volana je ali kod creva nije. curi negde gore na mostu kod one kolevke odusak je sredjen, da li neko mozda zna sta je u pitanju

img0010.jpg

Ma njih obozavam zbog sirove snage i izdrzljivosti..:D imam ruski traktor,ruska kola,rusku pusku,jos da nadjem neku ruskinju i bice super..:) hihihi...Zezanje bez,za placeno dobijeno nema bolje od rusa...Ostali traktori u istoj klasi su za 50-60% skuplji,a dobijes samo malo lepsi i udobniji traktor..Pa ne ides ti na izlozbu sa njim vec u njivu..

@radoslav78z Podignite haubu. Curi vam ulje na drugom kraju creva volana ispred hladnjaka. Ili na hladnjaku ulja. Proverite sve spojeve

Imam problem sa mtz 52 greje mi motor. Hladnjak nov sam stavio, menjao sam i diktung glave i ista prica. Neznam sta moze da mu bude???

Samo da nije ona boljka. Jesi li proveravao nivo ulja i jesi li gledao ima li vode? Ako misliš na staru 52 onda moj ti je savet da skineš glavu ponovo i lepo očistiš blok i vidiš postoji li pukotina između cilindara jer to mu je boljka, hoće od zagrevanja i hlađenja da pukne i onda stalno meša vodu i ulje i greje se neprestano. Imao sam prilike da vidim nekoliko tih starih 52 sa istom problematikom. Ako je to problem (a nadam se da nije) onda ti je jedino rešenje da menjaš jer je nemoguće okrpiti.

Ma njih obozavam zbog sirove snage i izdrzljivosti..:D imam ruski traktor,ruska kola,rusku pusku,jos da nadjem neku ruskinju i bice super..:) hihihi...Zezanje bez,za placeno dobijeno nema bolje od rusa...Ostali traktori u istoj klasi su za 50-60% skuplji,a dobijes samo malo lepsi i udobniji traktor..Pa ne ides ti na izlozbu sa njim vec u njivu..

od svega navedenog sto je rusko ruskinje su im najkvalitetnije,.kako godine prolaze a ruskinje uvek doooooobre............(rusi jos od davnina imaju dobre airbagove)

Nazad
Vrh