MTZ Belarus

Pa ne bukvalno,ali kako se okrece,tegovi buckaju ulje i ono izlazi na otvor od cepa,zar ne:)

Kod mog kineza izbije čep od ulja ako ga ne stavim dobro.Ulje ne baca ali duva katastrofa.
Ovakav rad je imao mtz 82 pred generalnu...ali nije gubio ni snagu,niti dimio,samo je imao potrosnju ulja...samo izbaci cep na bocu od kompresora...al nije izbacivao ulje napolje ni tad,tek po neka sicusna tackica se dala tada videti na malom desnom prozorcetu kabine.

Čak ni tegovi na radilici..... evo slika poprečnog preseka, na njoj se lepo vidi.....

untitled.png
[/IMG]

treba uzeti u obzir da ulje koje se sliva iz gornjeg dela glave(podmazivanje klackalica) pada na radilicu,onda......ulje koje podmazuje bregastu takodje se sliva po radilici a i ulje koje podmazuje radilicu(lezaje) takodje se sliva po radilici i posto je ulivno grlo na bloku motora gde se sipa ulje veoma nisko i plitko neizbezno je prskanje ulja kad se cep odvrne ili skine,tako da iako radilica nije u ulju prskace ulje na cepu kad se skine

- - - - - - - - - -

@kameni,jesi uhvatio za merac da vidis koliko ima ulja u karteru na gornjoj slici:osmeh:

e sad ste me oraspolozili i odagnali mi sumnju:bravo:.nisam ga video jos u radu a sa nestrpljenjem cekam ulazak u njivu.kum me ubedjuje kako motor duva mada ja sve to sa rezervom primam jel tako je bilo i sa prvim traktorom .sad cekam da se uveri u pravu moc ruske masine jel ima predrasude o njima.kad rujkan zaurla ima da zatutnji sve do Pekinga:osmeh:

Nazad
Vrh