MTZ Belarus

To ti je za upravljanje hidrulicnih izvoda, ''dzojstik'', ne znam da li si primetio na trecoj slici da nema onih rucica sa desne strane volana!

To je dzojstik za hidrauliku, na njemu se nalaze dva spoljasnja hidraulicna kruga. levo.desno jedan, a napred nazad drugi. pisano je o tome vec.

da li se nekom desilo na 820 da neće da se isključi kardan

- - - - - - - - - -

--------------------------------

koje ulje u menjac i diferencijal ide u 820? covek od koga sam uzeo traktor mi rece da je sipano sae 50? ulje je dosta cisto ali ispod minimuma
da li da sipam to isto ili sae 90?

NIsam siguran bas dal novi dolaze sa motornim uljem u menjacu (mozda sad ovi 2012-2013 godiste).. :sta: Ja sam uporedjivao ulje iz menjaca na mom 820 i gusce je nego ovo SAE 90 sto se sad kupuje a siguran sam da nije menjano jer ko bi zamenio to ulje cim razradi traktor. ..

U mom 820 koji je 2004.god je bilo motorno,kod komsije u 892 koji je 2010 je bilo motorno ulje u menjacu i dif..

Mene neki savetuju da ga zamenim sad na 1000rs neki pa da teram do 1500rs vise pojma nemam sta da radim!!!! Ulje je do maksimuma i bas je gusto vidi se kad izvucem merac da jedva kapne sa njega nije kao motorno daleko od toga....
Dobro je ne daje nikakve znake potorsenosti (ko da je sad sipano) ali ipak bi da ga zamenim na 1000rs..??? :sta:

Spajki- koji bi problemi nastali zimi sa uljem 85-140????? :sta:

Kod mene traktor radi svaki dan kako ljeti na +40 tako i zimi na -20 i dosad nije bilo nikakvi problema a imam ulje fam 85-140.
I agropanonka to isto ulje savjetuje .

- - - - - - - - - -

A što se tiče hipenol sae 90 sigurno isto dobro odrađuje posao ali na visokim temperaturama sigurno nije ni blizu dobro kao multigradno a vrlo dobro znamo kad se traktor najviše koristi

kad upalim traktor i odvrnem cep od ulja malo bucka i odgore kad stavim ruku na dlanu vidim tackice od ulja .da li je to normalno za rusa (2500rs) ili motor malko duva.pritisak na ladno je oko 4bar.na iberlaufu je kolko vidim suv.vidim da 820 ima dubok karter za razliku od npr. torpeda gde ova metoda nije merilo za proveru stanja karter gasova.

Nazad
Vrh