MTZ Belarus

Moj moze prinudno,ali ne bas kao i oni stari.samo gurnem rucicu za spustanje skroz napred
Tacno tako. Kada se ručica GURNE I DRŽI u "skroz donjem" položaju, tada se poluge "prisilno" kreću ka dole.

- - - - - - - - - -

Takodje vrlo bitna stvar je kako je podešen "pozicioni ventil" za rad. To zavisi od operacije koja se izvodi.
Ako se ore, tada je preporučljivo koristiti sisten oslonca treće tačke (topling). dubina se odredjuje pomoću točka na plugu a osetljivost hidraulika (plivajući položaj) pomoću ručice izborom određenog položaja od 1-8. (Što se ručica nalazi na manjem broju hidraulik je osetljiviji, brže reaguje-što je ručica na većem broju plivajući je tromiji i sporije prati konfiguraciju terena).
U slučaju da se ore sa plugom bez točka koristi se Drugi sistem za upravljanje pozicionim ventilom i tada se dubina oruđa određuje pomeranjem ručice za hidraulik na dole, tj. koliko pomerite ručicu dole toliko i oruđe prodire u zemlju.
Ako plug neće du uđe u zemlju (ugaženi krajevi njive) dovoljno je gurnuti ručicu u skroz donji položaj.
Traktori sa pozicionim ventilom se neće odići od zemlje, što nije slučaj da će se desiti kod traktora koji ga nemaju.

drugari gledajte ovo pa malo prokomentarisite mislim da nije lose mozda da je malo vislji
1zvslsn.jpg

1687fat.jpg
Zna li neko ko pravi ove auspuhe?

Pozdrav kolege,evo i ja da vam se pridruzim,vec duze vreme citam ovaj forum.Inace posedujem Belarusa 1021.3 kupljen u decembru 2012.Pre njega sam imao 920 koji je prodat sa preko 5000rh,nikad nije bio otvaran.

po vasem cenjenom misljenju mtz 82 koje godiste su najkvalitetniji....kazu do 1999god su dobro se pokazali

- - - - - - - - - -

po vasem cenjenom misljenju mtz 82 koje godiste su najkvalitetniji....kazu do 1999god su dobro se pokazali

- - - - - - - - - -

@kameni,nemoj misliti da imam nesto na tebe,napisao si koji je vod povratni a ne da mislis da je levi povratni,ko zna u sta bi se upustio clan Aca da je ostalo na levom......citirao sam gore reci Panonstiba,procitaj opet........lepo pise na kraju"zavisi u kom pravcu usmerite ulje",kod rusa je klip hidraulika dvosmerni,na desno crevo ide ulje u klip kada se dizu poluge gore,kada se spusta kroz isto crevo se ulje vraca nazad,a levo crevo je za prinudno spustanje,kod starog tipa kad ga prinudno preko poluga odignes od zemlje tad ulje ulazi u klip na levo crevo i kad oslobodis traktor se spusti dole a ulje se vrati nazad kroz levo crevo,prosto.....nekrijem nista kao zmija jer sam vec par postova prije napisao da je desno crevo a ne levo

Evo konačno i mene da završimo na ovu temu!!:ppozdrav:
Kada je član ACA postavio pitanje "koji je povratni vod...." ja sam napisao levi jer sam se vodio logikom ako na desni dobija ulje u cilindar, istovremeno se ulje koje se nalazi sa druge strane klipa vraća levom stranom i ta tvrdnja je tačna! Tako da i tvoja tvrdnja citiram: al s leve gledano odpozadi nije sigurno ne pije vodu do narednog posta !!! U narednom postu član ACA postavlja drugačije pitanje: Kada spustam prikljucak,koji je povratni vod? E sada na ovo pitanje je odgovor totalno suprotan i tada je tačna tvoja tvrdnja da je desni vod povratni !!!
Ajde da probamo izvući zaključak:
Kada se da komanda da diže: desna strana je potisna a leva povratna
A kada spuštamo:leva strana je "potisna" a desna povratna. Ovde sam "potisnu" stavio pod navodnike jer postoji i "prinudno" spuštanje poluga . Znači nije samo desna strana povratna !
REZIME:
Panonstib je dao odgovor pre same polemike!!
Na ovom traktoru su oba voda i potisni i povratni samo zavisi u kom pravcu usmerite ulje.

Samo za Dangera i KAMENOG a Panonstibu želimo prijatno popodne !!!!:veseljak:::osmeh:

[video=youtube_share;Pw3HJ28PqTs]http://youtu.be/Pw3HJ28PqTs[/video]

Mozda imam problem pa mi je potreban savet strucnijih od sebe.Kada sam sipao ulje u pvp na belarusu 82 dole na onu prelivnu cevku ispod pvp izlazila je prvo nafta pa onda ulje.Da li tako treba ili ne?Takodje ako neko moze da mi objasni koji sraf je za dovod a koji za odvod goriva iz pvp?

Imam u planu kubiti Belarus 1221 pa zato imam pitanje za one koji imaju belarus 1221 ili 1222. Koliko taj traktor troši u odnosu na druge traktore iste snage Zetora,John deera,Maseya,Fenda ili kojeg posedujete u rasponu snage od 120-140ks. Hvala

@Kameni,vesto pokusavas da se izvuces:osmeh:..........
naj zanimljiviji mi je onaj REZIME s kojim se od samog starta nisi slagao:osmeh:.............al nema veze,idemo dalje

- - - - - - - - - -

Imam u planu kubiti Belarus 1221 pa zato imam pitanje za one koji imaju belarus 1221 ili 1222. Koliko taj traktor troši u odnosu na druge traktore iste snage Zetora,John deera,Maseya,Fenda ili kojeg posedujete u rasponu snage od 120-140ks. Hvala

kao sto rekose zavisi sta zakacis za njega,od ovih navedenih evropljana i amera mogu da prokometarisem za amera,od njega trosi dosta manje pa cak i zavidno........ima ovde dosta vlasnika koji imaju 1221 pa mogu da kazu iskustva jer nije svugde ni ista zemlja,ja cu reci svoja,2012 u oranju sam trosio od 9.5-11 lit. po jutru sa leopardom 3x14 coli na 10 kmh brzine,2013 11-11.5 lit. po jutru sa regentom 4x 14 coli obrtac na 8.5kmh,tanjiraca 4 litre spremac 4.5m 3-3.5litre,u radu nije potrosac a jedino nevoli da se voza na prazno,tu potrosi.......

Mozda imam problem pa mi je potreban savet strucnijih od sebe.Kada sam sipao ulje u pvp na belarusu 82 dole na onu prelivnu cevku ispod pvp izlazila je prvo nafta pa onda ulje.Da li tako treba ili ne?Takodje ako neko moze da mi objasni koji sraf je za dovod a koji za odvod goriva iz pvp?

mislim da su elementi krc, pa bi bilo dobro da ih menjas - to je obicno uzrok propustanje goriva u ulje pvp-a.

@Kameni,vesto pokusavas da se izvuces:osmeh:..........
naj zanimljiviji mi je onaj REZIME s kojim se od samog starta nisi slagao:osmeh:.............al nema veze,idemo dalje
.
Misliš da se vešto izvlačim? Nekada je dovoljno samo mahati ručicama :haha::haha: pa se nećeš udaviti.....
Ja sam priznao grešku što sam osporavao Panonstibovu tvrdnju, tačnije ja sam izneo svoje mišljenje jer me je u celoj toj priči bunio pozicioni regulator i još uvek postoji ono "ali" , samo sad to ostavljamo po strani !
Ali ti i dalje tvrdiš da je samo desna strana povratna što bi bilo tačno da je hidraulični cilindar jednosmerni, ali pošto je on dvosmerni onda i ti možeš priznati grešku !!! ::namigivanje::
Da je član ACA odma pitao na koji hidraulični vod da namontira "prigušnicu" od obojice bi dobio isti odgovor-na desni vod. Ja bi mu čak i slikao tu prigušnicu kako izgleda:osmeh: i postavio bi sliku javno a ne na PP.
I jesam li se izvukao???:osmeh::ppozdrav:

Evo slika,ne znam ni ja koju imam da li stari tip ili novi.Odvio sam onaj cep gde se proverava ulje i bio je suv unutra.Sipao sam sae 30 jedno pola litra i prvo je na onu cevku dole kapala nafta i to dobro pa onda je poteklo ulje.
23022014879.jpg

Znaci stari tip imas.. Ta pumpa nema podmazivanje od motora... Ma nije to nista strasno ako tu dodje malo nafte.. To je na Vladimircima redovna pojava,ma koliko sredjivao pumpu isto se desava...

Nazad
Vrh