MTZ Belarus

Koliko kosta novi razvodnik. Jel neko radio mozda turbinu, jel ima gumica neka da dihtuje sa usisne strane?

Gledano od pozadi sa leve strane je povratni vod ulja.

panonstib Mislim da se ova vaša konstatacija odnosi na traktore MTZ starije izvedbe koji su imali mogućnost "prinudnog spuštanja" dok ovi noviji to ne mogu, tačnije kojima je ugrađen pozicioni regulator nemaju mogućnost "prinudnog spuštanja" :sta:
Druze, ipak podatak nije tacan. Mogu i oni prinudno da spustaju poluge dole.

milan_spay Ajde mi pojasni kako, jer ja na mom nisam uspeo ili ne rukujem kako bi trebalo?

Jesenas sam menjao hidraulicnu pumpu merio sam pritisak na izvodu hidraulike bio je 160bara povecao sam ga na 190 radi odlicno.
Kao povecavate pritisak hidraulika?, i dali postoji mogucnost povecanja pritiska u upravljackom sistemu (Pitam jer sam primetio da mi se teze okrece volan i kao da zapinje kad traktor radi na leru, pa predpostavljam da je mali pritisa u sistemu..., ulja u kucistu hidraulike ima dovoljno.) :)

Svaki Belarus moze poluge da pritiska na dole.... Samo na ovim novima to nije podeseno neznam zasto su to izbacili???? :sta:

Meni je 820 namesten jos uvek fabricki na 170 bar.Sada smo namontirali novi razvodnik na 82,1 (ruski)pa cu videti koji ce imati pritisak.Na kom rusu ti je toliki pritisak?
Na 1221. isto fabricki, niko nista nije dirao. Taj od 170 je normalan, ja imam preko 100bara viska, to ce mo resiti ovih dana.
Mozda zato kvasi od gore na hidraulicnom kucistu? Pod gasom i na leru 280bara.

Gledano od pozadi sa leve strane je povratni vod ulja.

panonstib Mislim da se ova vaša konstatacija odnosi na traktore MTZ starije izvedbe koji su imali mogućnost "prinudnog spuštanja" dok ovi noviji to ne mogu, tačnije kojima je ugrađen pozicioni regulator nemaju mogućnost "prinudnog spuštanja" :sta:

malo sutra,Panonstib je lepo napisao samo treba procitati...........dal je rus novog ili starog tipa i dal ima prinudno ili nema to nema veze sa povratnim vodom s koje je strane,al s leve gledano odpozadi nije sigurno

Na onim ruckama napred.96. Je godiste,a imam taj razvodnik ispod sedista,ali ne radi nit mi treba.

cira92 Ti sam sebe demantuješ u istom postu:osmeh:

Ja kad drzim rucicu pritisnutu skroz dole tacno osetim da poluge pritisnu plug... Ali nemoze da podigne zadnje tovkove kao ostali rusi... Stari tip znam da moze... Neznam zasto to nisu odradili da tako bude nastelovano i na novom tipu da moze jos jace da pritisne orudje...

danger Dali je malo sutra ne znam ali sam lepo napisao da je to moje mišljenje !!! OK ???:sta:

E sad što se tiče povratnog voda.... ako znaš lepo napiši sa te i te strane se nalazi a ne kriti kao zmija noge. S obzirom da te uvažavam kao vrsnog poznavaoca "mehanizacije" na ovom forumu želeo bi da mi odgovoriš na pitanje na koje hidraulično crevo montiraš manometar za proveru pritiska ulja u hidrauličnom cilindru.
Da ne bi išli dalje u zabunu ovde je reč o hidrauličnim vodovima koji vode ka cilindru ispod sedišta......
A što se tiče izvoda hidraulike ka spoljnim potrošačima to i ne spominjem jer je panonstib već dao odgovor na prethodnoj strani:ppozdrav:

Na onim ruckama napred.96. Je godiste,a imam taj razvodnik ispod sedista,ali ne radi nit mi treba.

ok,ima resenje za usporavanje,imas PP pa se cujemo

- - - - - - - - - -

Na ovom traktoru su oba voda i potisni i povratni samo zavisi u kom pravcu usmerite ulje.

@kameni,nemoj misliti da imam nesto na tebe,napisao si koji je vod povratni a ne da mislis da je levi povratni,ko zna u sta bi se upustio clan Aca da je ostalo na levom......citirao sam gore reci Panonstiba,procitaj opet........lepo pise na kraju"zavisi u kom pravcu usmerite ulje",kod rusa je klip hidraulika dvosmerni,na desno crevo ide ulje u klip kada se dizu poluge gore,kada se spusta kroz isto crevo se ulje vraca nazad,a levo crevo je za prinudno spustanje,kod starog tipa kad ga prinudno preko poluga odignes od zemlje tad ulje ulazi u klip na levo crevo i kad oslobodis traktor se spusti dole a ulje se vrati nazad kroz levo crevo,prosto.....nekrijem nista kao zmija jer sam vec par postova prije napisao da je desno crevo a ne levo

ok,ima resenje za usporavanje,imas PP pa se cujemo

- - - - - - - - - -
Pa nije to tajna nikakva a i pisano je u temi samo ima puno strana za listanje.Na jedno crevo sto ide u hidraulicni cilindar namontirate regulacioni ventil koji se nalazi na zmaj kombajnima kojim regulisete brzinu spustanja hedera,podesite ga da ne übija"prikljucak prilikom spustanja i resena stvar.

Nazad
Vrh