MTZ Belarus

Te obloge pravi ko stigne i nisu sve iste debljine.Bitno je i podesavanje poluga tj.onih zatezaca obloga.Kada je kardan ukljucen,obloga od kocnice treba da je slobodna,nenapregnuta.Uglavnom je problem u tom donjem delu sa oblogama a ne na polugama ukljucivanja.

nemam mtz traktor ali nije mi jasno sta tu proklizava kardanska lamela ,ili sta vec? da se ne pravim pametan imam torpedo i znam da kod njega ima zabice koje potiskuju lezaj na lamelu ako to nije dobro nastelovano hoce da proklizava ili nece da uopste da ukljuci kardan

Ako kupis traktor kako i nameravas,znaces i ti sta proklizava :haha: .Nemaju veze ruski kardan i taj na torpedu.

a kako si postelovao kad si vratio nazad..........
dotezao sam one vijke dok se ona ručka za uključivanje nije odmakla otprilike dva prsta od lima i kad je uljučen i kad je isključen kardan.imam ja i uputstvo na našem jeziku u kojem se precizno objašnjava postupak podešavanja i izmjene .

dotezao sam one vijke dok se ona ručka za uključivanje nije odmakla otprilike dva prsta od lima i kad je uljučen i kad je isključen kardan.imam ja i uputstvo na našem jeziku u kojem se precizno objašnjava postupak podešavanja i izmjene .

a jesi ti dobro procitao to upustvo......pise li tamo negde da prvo treba rucku dovesti u srednji polozaj i zatim je blokirati na predvidjenom mestu gde je to zamisljeno vec,i kako se onda steluju ti sarafi,koliko se dotezu pa onda koliko se odvrnu.......

piše prijatelju i ne pomaže.pričao sam i sa ovim našim traktoristima iz šumarije i isto su jako patili sa tim a serviseri su im radili .a i dok su ovi iz panonke priznali da im je to problem onda je to to.ne muči mene više kako da podesim to mene muči šta bi mi bila bolja solucija jači sklop ili da stavim keramičku oblogu

piše prijatelju i ne pomaže.pričao sam i sa ovim našim traktoristima iz šumarije i isto su jako patili sa tim a serviseri su im radili .a i dok su ovi iz panonke priznali da im je to problem onda je to to.ne muči mene više kako da podesim to mene muči šta bi mi bila bolja solucija jači sklop ili da stavim keramičku oblogu

dobro brate ako ti tako kazes.......a ovima iz AP za bilo koji problem je uvek najlakse da odgovore da je to na svim rusima problem.............

dace Bog da postanem vlasnik jednog takvog al ne mora bas odma da i proklizava , :osmeh:, nego komso imal neki dobar ruja tu kod tebe u okolini
Ne brini,nece on odmah proklizavati,treba mu prvo dosta sati sa beracem i 4-rednim tarupom pa da pocne da klizi.Mozda bude kod mene jedan na prodaju ali to cu znati tek krajem meseca...

dobro brate ako ti tako kazes.......a ovima iz AP za bilo koji problem je uvek najlakse da odgovore da je to na svim rusima problem.............
mislim da nema šta nisam probao ali ako imaš još neku ideju uvjek sam spreman da saslušam.iskreno rečeno malo mi i dopizdilo to stalno šarafanje i štelovanje( i meni i majstoru zajedno sa mnom)pa kad mi na svakoj drugoj ili trećoj bali stane a ja ne mogu da ga pokrenem pa moram balu nedovršenu i nesvezanu da izbacim van to prilično zna da iznervira.

u mom kraju znam dvojicu koj sa rusima rade rolo bale,znam jednog koji tera pozamasnu miksericu s kojom nekad ugasi traktor od opterecenja i neproklize,i sam imam ruse i berem kuruze i niiiikad nije proklizao,i neki clanovi to ovde potvrdjuju,citajuci tvoje stelovanje vidim da neradis dobro,rucku u kabini treba staviti u srednji polozaj(neko da je drzi) a na polugici (koja je zasarafljena na osovini koja ulazi u kuciste diferencijala na kojoj se vazu ti sarafi koji se steluju pozadi s desne strane) ima na sredini rupa i na kucistudiferencijala ima rupa u kojoj mislim da je urezan 10mm navoj samo obicno bude nabijeno blata i prasine i tu proturis saraf i zavrnes kako bi rucka bila u srednjem polozaju(to mu dodje kao blokada),zatim sarafe za stelovanje stezi dok nepocnu tesko da idu,izravnaj ih i zatim dva ipo kruga odvrni svaki,osiguraj ih i to je to,naravno pod uslovom da su obloge ispravne i nema sanse da proklize,naravno pregledaj i poluge za prenos kod ukljucivanja jer na svakom kraju ima uska sa navojem pa da nije kojim slucajem poremecen hod maksimalnog zatezanja na polugicama,i izbegavaj obloge sa kockicama

Ima li ko da je kupio novog MTZ 82.1 u decembru 2004? Zanima me da li se tad uz taj traktor dobijala donja poteznica.
Tetak je kupio 82.1 baš decembra 04-te,ali nažalost njega više ne mogu da pitam a ja se nesećam šta je tačno dobio sa njim.... Mada sam 99% ubedjen da nije dobio poteznicu nego smo od poprečne grede ili kuke seoskog tipa napravili poteznicu. Mislim da imam nekih slika ako ti to nešto pomaže....

kolega danger sve je tako i rađeno kako opisuješ ali da ne budem tvrdoglav ja ću ponoviti postupak još jednom možda sam stvarno negdi pogrešio .a za oblogu sam se onda izgleda zajebo jer sam baš tu uzeo sa kockicama za koju su mi rekli da je bolja a prva ugradnja mu je bila ona pletena

Ima neka opcija sumskog kardana da se ubaci na rusa kosta oko 250e,sira je valjda lamela,ima koji je traktor dosao i sa takvom,i ti nemaju problema dok ostali pogotovo sa onim ukljucivanjem koje nije je lagano kao 1025 su katastrofa,i ako se ozbiljno uposle(silokombajn,rolpresa itd.) zacas olizu lamelu.

Pa kolega igordulić za tu opciju sam ja i pitao da li je neko radio tu promjenu ,nije to šumska već je to redovan sklop od većih traktora a koliko mi kažu ovi iz panonke rusi ih sada ugrađuju u sve pa i ove naše manje traktore

danas sam pokušao da podesim kardan i sve redom kao da je sad namontirano i sve je bilo u redu osim one osovinice kod kardanskog izvoda to je majstor bio namještao .e sad ništa od probe do baliranja

Nazad
Vrh