MTZ Belarus

Ja lično nisam zadovoljan borovom,na kombajnu na pumpi za vodu i atelnatoru izguraju sezonu i kraj,da ne spominjem ostale pozicije

Strugar odradio pa sam montirao ovih dana...
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG] a dok je bio skinut točak iskoristio sam priliku pa napravio zaštitni lim između kabine i rezervoara da ne baca prašinu i zemlju na hidro-cilindar tj; ispod njega
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

"Novi Belarus MTZ - 52"

Pre jedno desetak dana sam pazario novog Belarusa MTZ - 52 iz 1972 godine.
I kao sa svakim novim Rusom problemi su odmah poceli (ovo su, istovremeno, i prvi utisci):
- naprslo levo kuciste prednje vuce (i preskace zupcanik i pusta ulje - kako i ne bi kad se otvorilo dva - tri milimetra);
- luft u volanu preko 180 stepeni;
- visok ko Snezana Babic;
- isto se tako i cuje (otpao auspuh);
- leva kocnica blokira "u rikverc";
- desna koci kad legnem ceo na nju (125 kila zive vage);
- ne umem da se popnem u kabinu;
- izlazim uz pomoc zemljine teze;
- sediste mi struzi po rezervoaru;
- nema veze sto struze, isti je vec okrpljen na tom mestu i ojacan za celicnim "sparingom";
- jebo me pas kad sam pazario ovo cudo;
- svidja mi se jer je sav sirov i spreman za srafljenje, brusenje i seckanje (raj za starog coperasa);
- nije motor, nema dva tocka i ne lega u krivinu;
- opet, moze da povuce dosta i da sluzi za utovar svega i svacega (ima utovarivac);
- sve sto je covek napravio covek moze i da popravi;
- a ono sto ne moze zavrsi u starom gvozdju;
- nek mi je bog u pomoci;
- a i ovi sa foruma nece da smetaju;

Do sad sam stigao do 141-ve stranice ove teme (a prikazuje mi po trideset postova po strani) i ima celu da je iscitam ali nemam kad da cekam na odgovore jer mi traktor treba skoro svaki dan.
Danas sam mu odstranio kabinu (da mi bude pregledniji za utovar bala i stajnjaka), probao da zavarim auspuh (bez uspeha) i zategao onaj centralni sraf (kljuc 41-42, a bio je odvijen skroz i samo ga je kuciste prednje vuce "cuvalo" da ne ispadne u blato) na sponama i smanjio luft sa 180 na 40 stepeni (ceo dan sam ga obradjivao i pasovao i dudlao mu ga i ljuljao ga i tetosio ga i brusio ga i pravio mu sve po volji i na kraju ga stegao "na silu" jer drugacije nije hteo).

Molio bih ovde prisutne, a raspolozene za pomoc, strucnjake ze rusa, da mi malo pomognu oko resavanja preostalih problema (mogao bih ja i sam, ali vise volim ako ima neko ko je nesto vec radio i patio) i da me posavetuju kako da od rusa napravim traktor koji ce da sluzi meni, a ne ja njemu.

Slike cu, verovatno, moci da postavim kad mi dodje onaj iz Doneta da mi opravi internet jer mi, trenutno. radi k'o rus.

Al si ga potrefio druze bez uvrede... Pa zar ni jedan od tih problema nisi mogao da uocis pre kupovine??? :sta:

Sto se tice kocnice 99% slucajeva resava Benzin ili WD sprej... Pored one zastitne gumice probaj da naspricas untra... A sta se desava sa desnom kocnicom nece da koci uopste??? :sta:

@cira92
Kad pazaris za 3000 evra traktor sa utovarivacem koji vredi 1500 a treba ti utovarivac onda u traktor bas i ne gledas.

@ddragan
Koliko dugo treba da ga vozim u rikverc da prestane :osmeh: ?

@danger
Saucesce primam ali pomoc, ipak, ocekujem.

Pre jedno desetak dana sam pazario novog Belarusa MTZ - 52 iz 1972 godine.
I kao sa svakim novim Rusom problemi su odmah poceli (ovo su, istovremeno, i prvi utisci):
- naprslo levo kuciste prednje vuce (i preskace zupcanik i pusta ulje - kako i ne bi kad se otvorilo dva - tri milimetra);
- luft u volanu preko 180 stepeni;
- visok ko Snezana Babic;
- isto se tako i cuje (otpao auspuh);
- leva kocnica blokira "u rikverc";
- desna koci kad legnem ceo na nju (125 kila zive vage);
- ne umem da se popnem u kabinu;
- izlazim uz pomoc zemljine teze;
- sediste mi struzi po rezervoaru;
- nema veze sto struze, isti je vec okrpljen na tom mestu i ojacan za celicnim "sparingom";
- jebo me pas kad sam pazario ovo cudo;
- svidja mi se jer je sav sirov i spreman za srafljenje, brusenje i seckanje (raj za starog coperasa);
- nije motor, nema dva tocka i ne lega u krivinu;
- opet, moze da povuce dosta i da sluzi za utovar svega i svacega (ima utovarivac);
- sve sto je covek napravio covek moze i da popravi;
- a ono sto ne moze zavrsi u starom gvozdju;
- nek mi je bog u pomoci;
- a i ovi sa foruma nece da smetaju;

Do sad sam stigao do 141-ve stranice ove teme (a prikazuje mi po trideset postova po strani) i ima celu da je iscitam ali nemam kad da cekam na odgovore jer mi traktor treba skoro svaki dan.
Danas sam mu odstranio kabinu (da mi bude pregledniji za utovar bala i stajnjaka), probao da zavarim auspuh (bez uspeha) i zategao onaj centralni sraf (kljuc 41-42, a bio je odvijen skroz i samo ga je kuciste prednje vuce "cuvalo" da ne ispadne u blato) na sponama i smanjio luft sa 180 na 40 stepeni (ceo dan sam ga obradjivao i pasovao i dudlao mu ga i ljuljao ga i tetosio ga i brusio ga i pravio mu sve po volji i na kraju ga stegao "na silu" jer drugacije nije hteo).

Molio bih ovde prisutne, a raspolozene za pomoc, strucnjake ze rusa, da mi malo pomognu oko resavanja preostalih problema (mogao bih ja i sam, ali vise volim ako ima neko ko je nesto vec radio i patio) i da me posavetuju kako da od rusa napravim traktor koji ce da sluzi meni, a ne ja njemu.

Slike cu, verovatno, moci da postavim kad mi dodje onaj iz Doneta da mi opravi internet jer mi, trenutno. radi k'o rus.

Ovo boldovano - nece da moze!:osmeh: To je rus sirova masina koja je predvidjena da slomi 2-3 vozaca pa tek onda da ide u staro gvozdje:haha:

Njabolje da pocnes kupovinom delova... Napravis velikiiiiiiiiiiii spisak pa krenes... Znaci nov auspuh i problem resen,posle toga polovno kuciste i taj problem resen a za kocnice jedno popodne srafanja i to reseno... Ostalo ti je da napravis stepenice za ulazak i izlazak i da sredis sediste... :osmeh: Uff umorih se od spiska... :haha:

Ovo boldovano - nece da moze!:osmeh: To je rus sirova masina koja je predvidjena da slomi 2-3 vozaca pa tek onda da ide u staro gvozdje:haha:

Bojčetiću, i ti si prevideo ovo boldovano ipak je to stara garda :osmeh:
--------------------
Baš bezveze, mi se glupiramo umesto da pomognemo vlasniku novog MTZ-52 !!!!

@cira92
Nema zamerke, nisma ni mislio da mislis nesto lose.
A sto se tice poslova oko rusa, i ja sam mislio da krenem tim redom, pa sta mi bog da, srafova, ulja i masti se barem ne plasim.
A stepenice su super, sad kad sam mu skinuo kabinu, mora da su tako i konstruisane :haha:

@bojcetic
Ja cu da mu budem onaj "treci".
Mene nece da prezivi, ubicu ga k'o zeca ::samo bes::

@KAMENI
Upravo to!!!
A sta fali da se malo izmotavamo?
Jebes coveka koji ne ume da se sali na svoj racun.

Poslednja izmena:
Radi sa njim,obrati paznju na nivo rashladne tecnosti u hladnjaku i ulje u motoru i nemoj mnogo da eksperimentises u startu.Saniraj te spone i kocnice da neko ne strada i to je to.Vremenom ces videti sta se treba opravljati pa ces ga sredjivati.Naci ce se ovde mudre glave da ti kazu da nisi to trebao kupiti ali ne obaziri se mnogo na to.Gas i nek otplati koji dinar pa ces ga opravljati...

Nemoj mnogo gasa za početak al ako već voliš da gasiraš onda mu redovno pregledaj ulje i obavezno pazi na temperaturu.
A za stepenice se snađi za druge jer sa tim originalnim na mtz 52 i sam konstruktor bi polomio noge. Probaj sa 82 stepenice da nabavis

Nazad
Vrh