MTZ Belarus

Nikad nisam imao problema sa kardanom a brao sam kukuruz sa 82-kama 15 godina i za to vreme sam ih promenuo tri. Kako je naveo Danger tu je potrebno pravo štelovanje a ako se nenamesti dobro u radionici prilikom zamene obloge onda se to radi na njivi prilikom korišćenja iste.:ppozdrav:

Nikad nisam imao problema sa kardanom a brao sam kukuruz sa 82-kama 15 godina i za to vreme sam ih promenuo tri. Kako je naveo Danger tu je potrebno pravo štelovanje a ako se nenamesti dobro u radionici prilikom zamene obloge onda se to radi na njivi prilikom korišćenja iste.:ppozdrav:
Baca pitaj Zeljka iz moje ulice jel imo problema sa kardanom na 892.Pred silazu nov kardan svake god.Zato ga je i prodao

kolega i član mladenmašo@ ima 82-jku i sve radi sa njom rolovanje,silo kombajn,sip dvoredni berač i kosidba i nikad nije imao problema sa kardanom.Možda je caka što je starije godište.

ja da budem iskren počeo sam pomalo da sumnjam da je bila greška majstora ,pošto je on odrađivao onaj deo sa osvinicom sa ricnama pored izvoda ja sam mislio da je to u redu i sad kad sam sam ponovio kompletan postupak ta osovinica nije držala oblogu kako je trebala i čak nije bila ni blizu tome naime kad sam zakrenuo osovinicu dokle je trebalo više ni ona dva vijka nisu dobro stajala .tako da je moguće opet iz neznanja majstora da sam se ja čitavo ljeto zajebavo sa presom.

pankin Što kaže član Mica967, probaj promeniti majstora!! E stvarno j...š posao ako ti moraš posle majstora da majstorišeš kog si platio za urađeni (ne urađeni) posao:

pa prije je bio dobar sad malo malo nešto zasere.ja jesam mehaničar samo nemam vremena da radim baš sve ali sam najsigurniji kad sam napravim

Konacno se i ja latio posla.
img5161.jpg
img5163.jpg

Mi sa 820 2006.godiste koji smo imali nismo imali problema, radio je svake godine silazu, rol baler, malo je i brao,stajnjak vuko, u sustini sve zivo sa kardanom dok kad smo uzeli 1025 s njim je haos nije to to,vec pri pola baliranja pocelo da zeza,pa onda silaza takodje nastavili sa 820,sad smo pred silazu menjali opet oblogu jer ni rasturivac sa silazom nije vise mogao okretati.Doduse kad smo se mi patili s njim nismo znali za to drugo resnje sa sirom oblogom.Pa smo i kupili drugi strani traktor i s njim radili sve te poslove koji se rade sa kardanom.

Kod nas MTZ-892 radi dosta sa kardanom. Vuče malčer 2,25 m, kosilicu 3 m (za voćnjak) i vučeni atomizer 2000 l na najjačem stupnju vjetra. Tek nam je jesenas malo počeo "popuštat" na kardanu i to se uštimalo za par min. Inače pod malčerom i atomizerom se zna samo tako upet da ga stalno laaagano "važe" na gasu. Evo jedna slika iz malčiranja kukuružnjaka di se radilo sa tupim čekićima do zemlje. Nije mu bilo svejedno, al za kardan se nije čulo.

2cy4qh2.jpg

Mi sa 820 2006.godiste koji smo imali nismo imali problema, radio je svake godine silazu, rol baler, malo je i brao,stajnjak vuko, u sustini sve zivo sa kardanom dok kad smo uzeli 1025 s njim je haos nije to to,vec pri pola baliranja pocelo da zeza,pa onda silaza takodje nastavili sa 820,sad smo pred silazu menjali opet oblogu jer ni rasturivac sa silazom nije vise mogao okretati.Doduse kad smo se mi patili s njim nismo znali za to drugo resnje sa sirom oblogom.Pa smo i kupili drugi strani traktor i s njim radili sve te poslove koji se rade sa kardanom.
Tako je i ovaj iz moje ulice resio problem prodao mtz 892,a kupio fendta 100ks

Mi smo takodje uzeli istu marku,iz tog razloga sto je kardan bio proveren i radili su teske stvari s njim a nikad nije bilo problema,a sad sto rus vuce silazu sa rasturivacem posluzice jos koju godinu i ovako jer nece raditi nista s kardanom sem toga.
A ako propadnemo pa se raspodaju veliki onda ce dobiti siroku lamelu :DDD

Tako je i ovaj iz moje ulice resio problem prodao mtz 892,a kupio fendta 100ks
Kod njega je više preovladalo ima se možese, ali mora se znati da ko prelazi sa Mtz traktora na neki zapadni zahteva i mnogo veće izdatke za održavanje istih što najčešće ne rade i kada dođe do većeg kvara onda se dobro češu po glavi i dzepu.

Da se malo uključim u temu.
Kod nas majstora nema (ne znam kakav je to od kolege pankin). I ovo malo što se zovu majstori što se tiče MTZ rješava kvarove samo ako je neka montaža-demontaža. Nekakav popravak, fini štelung - sačuvaj bože. Kao, to je rus i to tako mora biti. Time opravdavaju svoje neznanje a i namjeru da nešto nauče i primjene. Prije par godina bili su neki mađari koji su dolazili (naravno iz Mađarske) donosili dijelove i popravljali traktore po selima. Ovi kod kojih su popravljali su ih hvalili. Imaju i dva servisera koji pokrivaju cijelu državu a onda znate kad dođete na red a naravno tu je i onda monopol, malo se više zaračuna.
Ovo je bila informacija za vas a sada vi mene informirajte kad smo već kod kardana.
Moj 952 je na kardanu radio samo prskanje. Jesenas sam tarupirao soju i kukuruzište i kad tarup spustim malo niže (uhvati zemlje malo) ili kad naiđe na veću hrpu biljnih ostataka, u sredini traktora nešto (vjerojatno neki ležaj ili ? ) počne jako lupati. Kad se otpor smanji to se više ne čuje. Šta bi to moglo biti i smije li se tako raditi.

Da li je neko ugradjivao ovakav pistolj u kabinu?
HgetImage4List.ashx
HgetImage4List.ashx
Ne znam kako bih i gde prikljucio crevo na vazduh,pa ako je neko ovo vec uradio,moze neka slikica:ppozdrav:.Korisno bi bilo,za cas se izduva prasina,a nije neka velika investicija

само ћеш преместити прашину на друго место у кабини

Nazad
Vrh