MTZ Belarus

Zivislave- Upravu si kakav je to covek kad nece da se nasali na svoj racun.. :ppozdrav:
Ma od kvarova samo polako,nesto od delova ces naci polovno (bar za njih ima sta hoces polovno),nesto mozes i novo da uzmes isto nije skupo i sluzice svrsi... Za te pare sto ti kazes je dobar pa utovarivac vredi pola traktora... :ppozdrav:

imam jedno pitanje ,bio sam prije par dana kod zastupnika za mtz traktore u vinkovcima i gledao malo šta da se pazari i usput se požalim kako stalno imam problema sa kardanom koji proklizuje da bi mi oni na to odgovorili kako su rešili na zahtjev šumarije koja je imala najviše problema sa tim oblogama i umjesto klasične obloge stavili su sintel pločice 5 komada .kontaktirao sam neke poznanike koji rade u šumariji i kažu da zaista otkad je to stavljeno više ni u najtežim poslovima nema problema.pa me zanima da li je neko u srbiji pravio tako nešto i ako jest da podjeli sa nama kako.

Da li postoji mogucnost da,ako bi se ovaj klip otvorio,moze nesto da se uradi,da bi ova klipnjaca usla jos malo unutra,bar 10-15 mm? Klip je valjda od starog MTZ,a na ovim novim vidim da klipnjaca ulazi skroz,pa zato pitam

Rastaviš ga i na kraju klipnjače bi trebalo da ima narezan navoj i na njemu matica-navrtka. Odseci na strugu i napravi novi kraj na meru,sastavi klip i to je to.

I meni nelogicno da ne ulazi skroz,a o tom nisam ni razmisljao kad sam kupovao,pa da pitam prodavca.Ne bih ni sad nista dirao,da nisam postavio nosac klipa na tanjiraci malo vise nazad nego sto bi trebalo(za mozda cak i manje od 10 mm),pa nece da podigne osovinu onoliko koliko sam hteo,a sve zavareno :udri:
Moracu da otvorim,da vidim sta ima unutra :osmeh:

Ima li ko da je kupio novog MTZ 82.1 u decembru 2004? Zanima me da li se tad uz taj traktor dobijala donja poteznica.

imam jedno pitanje ,bio sam prije par dana kod zastupnika za mtz traktore u vinkovcima i gledao malo šta da se pazari i usput se požalim kako stalno imam problema sa kardanom koji proklizuje da bi mi oni na to odgovorili kako su rešili na zahtjev šumarije koja je imala najviše problema sa tim oblogama i umjesto klasične obloge stavili su sintel pločice 5 komada .kontaktirao sam neke poznanike koji rade u šumariji i kažu da zaista otkad je to stavljeno više ni u najtežim poslovima nema problema.pa me zanima da li je neko u srbiji pravio tako nešto i ako jest da podjeli sa nama kako.
ne mogu da vjerujem da to preko niko nije pokušao da napravi

Imeni nije jasno da nemožete da rešite pogon kardana, šta koristite od priključnih mašina. Pored zamene obloge potrebno je i podešavanje iste tokom eksploatacije.

Ja nemam tih problema sa proklizavanjem i nikad nisam imao problema e sad verovatno se nepodesi kako treba što reče kolega mica.

mene kolje kad baliram malo fali da završi balu i onda proklizi .kad je bio nov prve godine je radio koliko toliko dobro i odonda stalo zajebava.promjenjena obloga bez obzira što ni stara nije bila nimalo potrošena i kupljena je pojačana u agropanonci i opet prokliže ,dok držim rukom ručicu jako stisnutu dobro je čim pustim odma proklizi a presa raspuštena do kraja.i ovi u agropanonci i ovi u vinkovcima kažu da većina ima problema sa tim.u panonci mi nude riješenje od 1025 kompletan sklop koji je u svemu isti kao moj jedino je ta pogonska obloga šira i zato automatski jača dok i u vinkovcima nude tu oblogu sa keramikom i jedna i druga opcija bi me koštala oko 200 eura.

da se ubacim u diskusiju oko kardana ja radim sa presom berac nemam(bice ali prvo tanjiraca) i kada je pocelo da proklizava odnosno da presa ubrzava i smanjuje brzinu rada jednostavno zategnili malo ona dva dugacka nazovi sarafa i teraj a kad mi sa e desio defekt da presu iskljuciti ne mogoh ja,tad se odlepila feroda sa obruca (kardan se nije hteo iskljuciti) ugasio sam traktor raskacio poteznicu nakacio na drugi rusvaj(a to je stvarno rusvaj,82 on je vukao prikolice) i nastavio posao udarnicki (dobra strana kad posedujes vise traktora a iste marke(ako vec posedujes)) i interesantno po meni je to da zbog slabog alasera ili akumulatora nebitno nije mogao da upali traktor dok je rucica od kardana bila u isljucenom polozaju kad sam je vratio u ukljuceno upali ko nista:ppozdrav:

Ne Nikola, uglavnom berem (dvoredni ) a setva i prskanje to i nije neko opterećenje, treba probati malo doteći na onoj oprugi (ja mislim da je 19 ključ, popustiš kontru) pozadi sdesne strane gledano otpozadi.

aman prijatelju nema šta nije probano,čak je promjenjena ta opruga (bojo sam se da se možda stara sabila pa kupio novu u panonci)kad izvučem sklop napolje izgleda kao da nikad nije bio uključen promjenjena i nova obloga štelovano i ovako onako al ne pomaže i proklizuje samo na presi i jednom na siliranju ove godine pa sam uz dotezanje uspjeo da završim.a što se tiče prese obična je rolka bez noževa i tera je 560 bez problema onda bi 820 trebo da se zajebava sa njom

@pankin: Provjeri dal se koja od poluga nenaslanja negdi tako da onda kardan nedođe u krajnji položaj. Jer kažeš da kad ručku napneš rukom da radi. Po tom bi kazo da nisu u pitanju obloge.

kolega bećarina već je pregledano ,kad prebaci ona opruga polugicu koja ide u diferencijal ovo prije te polugice više nema nikakvu funkciju

Te obloge pravi ko stigne i nisu sve iste debljine.Bitno je i podesavanje poluga tj.onih zatezaca obloga.Kada je kardan ukljucen,obloga od kocnice treba da je slobodna,nenapregnuta.Uglavnom je problem u tom donjem delu sa oblogama a ne na polugama ukljucivanja.

Nazad
Vrh