MTZ Belarus

Optibelt,maraton serija remena je,nazubljeni.Coning Novi Sad,pozoves,narucis,posalju ti ga i nema problema vise sa remenom.

nebik se slozio nimalo,da ti uslikam dva remena koja su napravila ukupno 400 sati,svaki po 200,raspali se.......prvi sam reklamirao a drugi nisam od sramote.......promeuo brend i teraj dalje......

Zna li neko gde bi se mogle naci prednje felne (ili celi tockovi) od stare 82?
Tu je dimenzija 8.3/20

kolega paorpaor mene taj remen košta 9 kn * 20 godina korištenja traktora izađe 180 kn ili ti u eurima 24 evropljana.
e sad kolega paor reci mi da li je jeftinije promenuti remen ili bilo koja druga opravka na traktoru koju taj remen može da uzrokuje

Nisam dovoljno bogat da kupujem remenje made in PRC.
Optobelt ako je original i ako remenica nije uzrok kvara onda ne sme da pukne. Kod mene Optibelt pravi sate i sate bez ikakvih posledica. Nisam siguran da se mogu kupiti puno kvalitetnie remenje na trzistu.
Kod mene u selu ima nekoliko traktora i kombajna koji zajedno obradjuju vise od pola atara i svi koriste Optibelt. Znam vlasnike i vozace istih i znam koliko traju, to jest koliko nisu menjali remenje.
Uglavnom svako treba da koristi ono sta misli da je najbolje, pa tako i ja. Posle niza experimenata Optibelt se najbolje pokazao, to jest nije bilo pucanja sa nji i ostalih problema.
Postujem tudju izbor i u to se nemesam, ali imam pravo da iznesem moj stav. Zato nek svako kupi ono sto hoce i "vuci siti, a i ovce na broju" :ppozdrav:

kolega odakle si izvadio zaključak da ja koristim remenje prc

- - - - - - - - - -

mislim moje poštovanje za optibelt ali da niko drugi osim njih ne zna da napravi remenje to z...bi

Ovih dana moram da porucim i ja Optibeltov kais da skinem onaj njihov da ne razmisljam puno. A sto se tice Optibelta samo da napomenem da mi je rodjak doneo krajem devedeset sedme-osme dok je radio u jednoj firmi dva kaisa za imt-539 nazubljena jedan jos stoji nov u rezervi a onaj jos dobar a ima vise od 15 godina.

Nisam rekao da koristis remenje made in PRC nego ja to kazem za sebe da ne bih nikad koristio nekvalitetno remenje koje je najcesce (u vecini slucajeva) razvijeno i napravljeno u Kini.
To da Optibel jedini pravi najbolje remenje takodje nisam rekao nego sam samo izneo moja, a i iskstva mojih nekih poznanika sa tom robnom markom. Ne vidim potrebu za podizanje tenzije i upotrebu teskih reci tipa "zajebi".
Mislim da je moj predhodni post dovoljno jasan i da ga treba samo pazljivo procitati.
Cak i na mom Breznjevu 920 je Optibelt remen i eno ga stoji odlicno. Neki moji prijatelji su me pitali za savet posto su imali ogromnih problema sa remenjem koje su menjali kao gace. Na moju preporuku su stavili Optibelt i sad vise nemaju problema, sto u svakom slucaju ne znaci da je to "jedini i najbolji prozvodjac remenja". Ja nisam dovoljno kompetentan da sudim i prosudjujem koji je to remen najbolji, ali zasigurno znam da je Optibelt jedan od najboljih.

ta kolega makaršta kakve tenzije to mi nije ni na kraj pameti da zbog remenja dižem tenzije.a napisao si odmah ispod mog posta ovo o prc robi tako da sam smatrao da se odnosi na mene.ja sam naprimjer imao dobra iskustva i sa borovo remenjem došao mi je silokombajn potinger sa borovskim remenjem takođe i kosa imt rotaciona nova došla je sa tim remenjem i poslije 7 godina i puno korištenja stoje kao novi tako da sam zbog toga smatrao da ima još dobrih proizvođača a da ne košta ko sv.petra kajgana

панкин каква је ситуација сад у Борову,ко је власник фабрике,какав је квалитет производа..
Nisam pankin ali imam dosta remenja nihovog na masinama i nikakvih problema nemam.Remen na MTZ-u sigurno ima duze od 10 god,na kombajnu 3-4 sezonu odradili bez problema oba pogonska,na oba Zetora su Borovo evo vec nekoliko godina.Na S 46 mi je letos jedan stradao,ali mojom krivicom jer svaki put kad menjam filtere goriva ispolivam remen tako da se brzo raspao.Drugi je skinut bukvalno kao nov posto su ubacena druga 2 nova.

Izvinjavam se za OFF.

pa šta ja znam remenjara radi stalno nije sjajna situacija ali mislim da se drže još uvjek nekog standarda.meni je odgovaralo da kupujem kod njih direktno (imaju prodaju u tvornici )i kad ide dvostruka ili trostruka remenica onda mi iznivelišu da budu jednaki a cijene budu puno povoljnije nego po trgovinama .znam da je njihov remen za mtz bio u trgovini 32 kune a u remenjari 8 kuna

- - - - - - - - - -

vidio sam na najlonu u novom sadu da ima kopija borovskog remenja na kojem piše stari prijeratni znak borova

онда сам ја налетео на бофл робу,није ми издржао на комбајну ни 30 кј...
To je neko moje iskustvo,u principu nije problem kupiti ni nesto kvalitetnije ali posto nemam naviku da drzim remenje u rezervi kad je pri kraju neki ili kad se otkine kupim u lokalnoj prodavnici a zadnjih nekoliko godina prodaju samo njihove proizvode.

Desilo mi se ove jeseni da je Optibelt pukao posle 1 sezone na kukuruznom adapteru(2HB je u pitanju).

ta kolega makaršta kakve tenzije to mi nije ni na kraj pameti da zbog remenja dižem tenzije.a napisao si odmah ispod mog posta ovo o prc robi tako da sam smatrao da se odnosi na mene.ja sam naprimjer imao dobra iskustva i sa borovo remenjem došao mi je silokombajn potinger sa borovskim remenjem takođe i kosa imt rotaciona nova došla je sa tim remenjem i poslije 7 godina i puno korištenja stoje kao novi tako da sam zbog toga smatrao da ima još dobrih proizvođača a da ne košta ko sv.petra kajgana
Naravno da i Borovo ima sasvim korektno remenje i da je za MTZ traktore bolje od originalnog. Borovsko remenje je u nasem selu napavilo milione kilometara na remenicama i to vrlo uspesno.
Moram samo da dodam da ni Optibelt nije preterano skup, jer kad se preracuna odnos cena dobijeno ispada da ni nisu skupi.

I ja imam slično mišljenje po pitanju remenja, Borovo remenje se takođe dobropokazalo ali ponajviše treba obratiti pažnju na pravac remenica u onim slučajevima gde je menjan alternatori od nekog auta. Usled lošeg postavljanja dolazo do uvrtanja i tu nepomaže ni kvalitet.

Nazad
Vrh