MTZ Belarus

verovatno ima problem sa pvp,kod mene u jednom selu covek je uzeo isto nov 1221 pre dve godine sa motorpalovom pumpom,imao je problema u samom startu s PVP,vise puta skidana i nosena u garantnom roku,kaze da je furnjo na solendar ko blesav,i dan danas nije zadovoljan.........
Tako nesto kad te ukenja da poludis!

- - - - - - - - - -

E kad .3 ima grejac a .2 nema, mada bi mogao da se ugradi, valjda :sta: nego ja magarac kad imam priliku da se motam oko .3 ne setim se da pogledam gde je postavljen grejac.
Bubu ako je tako, to je lepa promena, naj vise zbog ostrine na gasu.

U oranju rus 820 poceo osetno da trosi ulje.Generalna mu je uradjena pre nekih 1100 radnih sati.Pumpa i dizne svakako treba da idu da se pregledaju i podese.Da li je moguce da gubi ulje na vodjicama ventila tj. onim gumicama?Dosta dimi u toku rada,i prazan i opterecen.

Spajki najbezbolnija varijanta je da probas sa aditivom lukmoil.za sprecavanje potrosnje ula pa da vidis onda,ako to ne zaustavi vrisnula je karika sto kaze Dragan.Al pumpu i dizne svakako proveri.

Znam da se kod nas ne mogu kupiti kvalitetni sklopovi za rusa tako da me ne bi cudilo da su karike, ali da je malo radio posle generalke-malo je.

Prvo sam na to pomislio... Nažalost tako je kako je...delovi su katastrofalni...posle zamene lamele izdržala je čitavih 100 radnih časova (kupljeno u Agrarijumu ), pošto smo rastavljali traktor burazer i ja kod ujaka i kod nas već smo bili uigrani pa je brzo zamenjena sa novom kupljena kod Mačara i da kucnem u drvo po onom njegovom digitalnom satu 800 rč bez problema... Pisao sam i o diznama u temi "Dizne za traktore" , gde je rodjak 20 rč posle montiranja ruskih dizni menjao i stavljao poljske ... Tako da me uopšte ne bi čudilo da zalutaju loše karike i u tvoje dvorište... daj bože da nisu one! Ja bih morao da nosim PVP na remont, dizne sam menjao pre 2 godine ,italijanske ugradjene...manje dimi od tad, ali je dim prisutan verovatno ima jače punjenje... motor baš ima snage.

Tako nesto kad te ukenja da poludis!

- - - - - - - - - -

E kad .3 ima grejac a .2 nema, mada bi mogao da se ugradi, valjda :sta: nego ja magarac kad imam priliku da se motam oko .3 ne setim se da pogledam gde je postavljen grejac.
Bubu ako je tako, to je lepa promena, naj vise zbog ostrine na gasu.

.3 modeli imaju grejac motora kao na autima,ispod svake dizne,tako da na .2 nemoze da se ugradi,jedino montirati komplet glave od .3,imas par stranica unazad sam okacio sliku gde stoji grejac na 820(novitet)

Prvo sam na to pomislio... Nažalost tako je kako je...delovi su katastrofalni...posle zamene lamele izdržala je čitavih 100 radnih časova (kupljeno u Agrarijumu ), pošto smo rastavljali traktor burazer i ja kod ujaka i kod nas već smo bili uigrani pa je brzo zamenjena sa novom kupljena kod Mačara i da kucnem u drvo po onom njegovom digitalnom satu 800 rč bez problema... Pisao sam i o diznama u temi "Dizne za traktore" , gde je rodjak 20 rč posle montiranja ruskih dizni menjao i stavljao poljske ... Tako da me uopšte ne bi čudilo da zalutaju loše karike i u tvoje dvorište... daj bože da nisu one! Ja bih morao da nosim PVP na remont, dizne sam menjao pre 2 godine ,italijanske ugradjene...manje dimi od tad, ali je dim prisutan verovatno ima jače punjenje... motor baš ima snage.
Neznam zasto ne kupujete u agro panonci

.3 modeli imaju grejac motora kao na autima,ispod svake dizne,tako da na .2 nemoze da se ugradi,jedino montirati komplet glave od .3,imas par stranica unazad sam okacio sliku gde stoji grejac na 820(novitet)
Skroz nerazumljivo sto nisu takvu glavu stavili i na .2, koliko god on dobro palio jednog dana ce mu zatrebati, ako ne pre al kad ostari trebace mu.

kad sam na 82.1 duže držao grejač sve mi nešto iscurelo po bloku motora.Čini mi se iz one male čontre iznad same glave što je vezana na grejač.Šta se tu sipa?

I ja sam cuo da se sipa Petrolej ali mi dosta njih reklo da sipam slobodno ED... E sad sta je bolje nisam proveravao... Sipao sam malo Ed cisto da ne zardja ta posudica...

MA ja grejo i upalio.Kad sam izašao vidim da nešto sve masno.Mirišem nije nafta,trljam nije ulje.Otvorim tu čontricu unutra samo malo taloga i ništa više.Ne znam ni gde je iscurelo.
Vredi li onda sipati ED?

DA ti nije slucajno napukla ona casica u kjoj se sipa Petrolej ili Ed???? :sta: Najbolje da sacekas da ti odgovori neko jos strucniji od mene ali ja sam sipao vrlo malo ED da mi ne zardja ta casica... Nisam probao da palim sa ED.. Znam da fabricki tu ide Petrolej bar je islo...

Evo narode namontirane dizne sa novim ulošcima.ulošci dizne su original ruski po kataloškom broju i kupljene u agropanonci i tamo i namontirani.juče sam išao da tovarim stajnjak pa sam probao kako rade utisci su fantastični traktor osjetno ima više snage i to od malih obrtaja na leru traktor se utišao da je za ne povjerovati,hladan nema ni traga od nekih štucavica drhtanja i tome sličnom radi kao da je upaljen traktor na radnoj temperaturi kad mu se da gasa reže super .sve u svemu oduševljen sam.to oduševljenje prati i cijena od 1870 dindži po komadu + ugradnja.i da ne zaboravim novi modeli 820 ne idu dizne na pritisak od 170bara već na 215-220 da se zna ako nekom bude trebalo

Nazad
Vrh