MTZ Belarus

Cao svim forumasima,da se predstavim ja sam iz srca Sumadije,obradjujem nekih 40 h zemlje i posedujem dva rusa od kojih je jedan stari tip 82-ke god 85-o.
Jedno pitanje da li ima logike da u oranju ovaj traktor treba da ide bolje sa sirim gumama,ili sa uzim???na njemu su sada sve cetiri nove,ali su zadnje uske kao na bicikli,Galaxy 13.9-38 iako je nova nesto nisa zadovoljan kako traktor ide u oranju,a motor je uradjena generalna tekuce godine sve u sraf i pumpa i dizne kod Zeravice znaci sve full ali u oranju nista ne bezim jednom malom T40 AS,sta je u pitanju ni sam ne znam.
Da napomenem plugovi su za njim 3 brazde kvederland a za malim rusom Olt osjek 3 brazde.
Ako neko ima ideju neka pomogne...unapred hvala

Pa jel proklizava pa zato mu ne bezis ili nema proklizavanja a motor nemzoe brze???? :sta: Uff tosta su to uske gume 13.9-38 bas su preuske,ja da sam bio na tvom mestu ne bi kupovao nove takve gume vec bi uzeo 16.9-38... Samo ako moze na tvoje felne...

Pa kako se ponasa,jel nema snage,da li dimi,da li se greje....?Ako T40 moze sa 3 brazde da ore ma kakav god da je plug 82ka bi trebala da se igra.Kojom brzinom ores?
15.5-38 bi trebalo da su mu pozadi,ali neverujem da to moze nesto mnogo da utice jer su uslovi za oranje bili dosta dobri ove godine.

na mom rusu 82 je guma15.5-38,nakomsijinom je bila ista ta guma i u oranju su se ponasali isto ,komsija je ove godine kupio gume 16.9-38 i da čovek ne poveruje idem za brzinu više od njega traktor mu se ponaša kao da je drugi motor u njemu jednostavno nema snage za te gume

isti problem sam i ja imao nesto verovatno oko plugova nije uredu vrlo kratko se mtz82 zadrzao kod mene tako da nisam mnogo eksperimentisao,sad imam t40 bez Dv.i cinimise da lakse vuce iste plugove koje sam kacio na mtz.:sta:

Pa ne bi bas rekao da se bolje ponasa Belarus sa 13.9 zadnjim gumam i sa 16.9... Ja sam sad u tanjiranju imao priliku da vozim jednu staru 82-jku i po nekom mom utisku mnogo se brate ljuljala strasno... Po oranju da ne pricam... Imala je jako uske zadnje gume te 13 sticce... Nemogu da poredim sa 16.9 ili kao sto ovi sa Ravnim mostom imaju 18..

imam pitanje za kolege koji su radili generalke na rusima da li je neko sklopove i delove uzimao od "LAZARO" iz Zrenjanina i
od Ljudmile ruskinje iz Novog Sada ?kakav im je kvalitet ? ovo vas pitam jel sam nasao jednog za kupovinu svezeg repariranog rusa (820
sa ruskom PVP) covek je kupovao sve od njih pa da znam ako se odlucim da ga uzmem cemu se nadati.

Stigao kod nas u Titel 892 samo sad izadje 25 hiljada,imaju dobru foru beskamatni kredit.

Zanimljive fotografije :osmeh:
Ovako je to bilo pre tacno godinu dana.
6620.th.jpg
[/URL][/IMG]
bnx7.th.jpg
[/URL][/IMG]
hqtj.th.jpg
[/URL][/IMG]
msh9.th.jpg
[/URL][/IMG]
2zyo.th.jpg
[/URL][/IMG]
x6sq.th.jpg
[/URL][/IMG]
llb7.th.jpg
[/URL][/IMG]
p8i2.th.jpg
[/URL][/IMG]
bl3n.th.jpg
[/URL][/IMG]
bfa2.th.jpg
[/URL][/IMG]
8pc4.th.jpg
[/URL][/IMG]
r6ex.th.jpg
[/URL][/IMG]
7dvy.th.jpg
[/URL][/IMG]
kre7.th.jpg
[/URL][/IMG]

Sve zavisi kolika je osnova, ali za sam remont ovako uradjen kao kod mene treba i do 4000 e. U ovu cenu ulaze nove gume, puna generalna na motoru, nova hidro pumpa i reparacija celog hidro sistema, detaljni remont kabine sa protekcijom donjeg dela i tapaciranjem, farbanje auto lak farbom (kvalitetno i detaljno uz garanciju od min 10-ak god na sjaj). Ostale strugarske i majstorske radove necu ni pominjati. Uglavnom kad sam podvukao crtu mogao sam kupiti Rusa za nekih 10000 e, ali stanje sigurno ne bi bilo kao ovo sto sam ja napravio.

Nazad
Vrh