MTZ Belarus

Pal-ova pumpa lepse radi,al zato placate zbog tog zvuka sledece:
1:vecu potrosnju
2:manju snagu,pogotovo pri nizim obrtajima(tromiji je,dok se ne zaleti)
3:daleko skuplji delovi pumpe VP ,ac pumpa i slicno,remont pumpe pogotovo
i sto bi rekao jedan bosista"kad hoces da od ruskog cekicara napravis traktor koji se cuje kao zetor" ...ne ide.

Ja ne placam nista, moj je Rusvayus Autenticus. :osmeh:

Meni odgovara ta potrosnja i ne menjam je, na 25-27cm dubine. no to nije ova tema, al je vezano za cesku pumpu, a za rusku 10l+ po katastarskom jutru u nasem ataru.

Pal-ova pumpa lepse radi,al zato placate zbog tog zvuka sledece:
1:vecu potrosnju
2:manju snagu,pogotovo pri nizim obrtajima(tromiji je,dok se ne zaleti)
3:daleko skuplji delovi pumpe VP ,ac pumpa i slicno,remont pumpe pogotovo
i sto bi rekao jedan bosista"kad hoces da od ruskog cekicara napravis traktor koji se cuje kao zetor" ...ne ide.

nisam ni ja od onih sto hvale samo svoje,al nevolem ni kad neko kudi nesto sto nije tacno,nisam ga palio na minus 20 kad jos te temperature nije bilo,al na -10 jesam i pali bez problema i bez dimljenja i babrljanja,mene je inace clan lala posavetovao za rusku al vise toga nema u [ponudi tako da sam uzeo sa ceskom,sto se tice izjave srdjan7 neslazem se sa prvom nimalo,prosle godine mi je trosio sa 3 brazde leopard visoki u brzini 3.3 od 9.5-11 litara zavisi od setanja,kad sam orao u istoj leniji njive koje su bile blizu jedna druge tu je bilo 9.5lit. a sa setanjima i u susedna sela oko 11,ne preko tog,ove godine sam vukao vogela 1050 4x35 i nesto vise regenta 4x35 obrtac i potrosnja se kretala od 10.5 do 12lit. ne preko toga i to sve na dubini 28-30cm u brzini 4.2.,i sta je sad tu velika potrosnja,sto se tice malog gasa tu jeste malo kilav dok nepredje 1200 obrtaja kad je spusteno orudje,a za cenu remonta PVP je jos rano pricati jer je tek 600 moto casova,tako da potrosnja pada u vodu.......cak i za pohvalu kad cujem kako nekima trose slicne snage dzordini i njuholanderi

kolega sale ratar loša ti preporuka ,dođem danas kod bošiste i otepe me onako ladno kao gužva niste se najavili i da ne bi majstor jove iz agropanonke ode ja kući suva k... i mokri cipela.

Izvini kolega nisam znao da mu je tako gužva velika mada to nije razlog da ti neprimi pumpu pošto si prevalio veći put, to mu nije dobra reklama, ja nosim kod njegovog oca u Đurđevo pošto i tamo ima servis, hteo sam da pomognem ali sam izgleda odmogo.

Pa nemas ga od ove godine, valjda si ga palio ranijih zima, a mozda i nisi!
palio sam prosle zime svaki drugi dan na svim temperaturama sto su bile da slepam mlekara, e sad sam premestio mlekaru da ga ne cujem do proleca.

nisam ni ja od onih sto hvale samo svoje,al nevolem ni kad neko kudi nesto sto nije tacno,nisam ga palio na minus 20 kad jos te temperature nije bilo,al na -10 jesam i pali bez problema i bez dimljenja i babrljanja,mene je inace clan lala posavetovao za rusku al vise toga nema u [ponudi tako da sam uzeo sa ceskom,sto se tice izjave srdjan7 neslazem se sa prvom nimalo,prosle godine mi je trosio sa 3 brazde leopard visoki u brzini 3.3 od 9.5-11 litara zavisi od setanja,kad sam orao u istoj leniji njive koje su bile blizu jedna druge tu je bilo 9.5lit. a sa setanjima i u susedna sela oko 11,ne preko tog,ove godine sam vukao vogela 1050 4x35 i nesto vise regenta 4x35 obrtac i potrosnja se kretala od 10.5 do 12lit. ne preko toga i to sve na dubini 28-30cm u brzini 4.2.,i sta je sad tu velika potrosnja,sto se tice malog gasa tu jeste malo kilav dok nepredje 1200 obrtaja kad je spusteno orudje,a za cenu remonta PVP je jos rano pricati jer je tek 600 moto casova,tako da potrosnja pada u vodu.......cak i za pohvalu kad cujem kako nekima trose slicne snage dzordini i njuholanderi
Potrosnja je proverena,dva ista traktora,isti plugovi 3 brazde...poljak sat,sat i po vremena krace moze da ore na dan,iste brzine koriste,poljak pomalo dimi,nije strasno,al se vidi...razlika u snazi je vidljiva skoro kao obican .2 motor i noviji .3.a za cenu remonta i cenu ac pumpe necu u detalje,posto vi drzite delove koliko se secam,trebali biste znati,ali znam da je razlika poveca.da se razumemo,ne pljujem ni jedan,samo iznosim proverena saznanja.i kada smo kupovali novog rusa,na pitanje majstora AP koja je pouzdanija varianta-odgovorio je"uzmi ti provereno,uzmi rusku,ona guta sve,sigurnija je". znaci nije rekao da je bolja,nego sigurnija.

Izvini kolega nisam znao da mu je tako gužva velika mada to nije razlog da ti neprimi pumpu pošto si prevalio veći put, to mu nije dobra reklama, ja nosim kod njegovog oca u Đurđevo pošto i tamo ima servis, hteo sam da pomognem ali sam izgleda odmogo.
ma da je bila pumpa u pitanju pa ajde poneo sam samo dizne,ali možda i bolje ovako pošto su kod mene dizne novijeg tipa koje se šteluju na 215bara a ne na 175 što ovaj ne bi možda ni znao jel se većina šteluje tako

Pa nemas ga od ove godine, valjda si ga palio ranijih zima, a mozda i nisi!
palio sam prosle zime svaki drugi dan na svim temperaturama sto su bile da slepam mlekara, e sad sam premestio mlekaru da ga ne cujem do proleca.

nemam ga od ove al ga imam od prosle godine,tacnije od 6 meseca,tako da mu je ovo druga zima kod mene s ukupno 600 radnih sati,prosle godine je bilko neke zime i palio je bez problema,a ove da se neprica koliko je hladno..........

- - - - - - - - - -

Potrosnja je proverena,dva ista traktora,isti plugovi 3 brazde...poljak sat,sat i po vremena krace moze da ore na dan,iste brzine koriste,poljak pomalo dimi,nije strasno,al se vidi...razlika u snazi je vidljiva skoro kao obican .2 motor i noviji .3.a za cenu remonta i cenu ac pumpe necu u detalje,posto vi drzite delove koliko se secam,trebali biste znati,ali znam da je razlika poveca.da se razumemo,ne pljujem ni jedan,samo iznosim proverena saznanja.i kada smo kupovali novog rusa,na pitanje majstora AP koja je pouzdanija varianta-odgovorio je"uzmi ti provereno,uzmi rusku,ona guta sve,sigurnija je". znaci nije rekao da je bolja,nego sigurnija.
ajde nek bude kako ti kazes......ja mog poljaka nemogu da nateram da zadimi nikako,mogu samo da ga ugasim u brazdi od opterecenja al dima nigde,verovatno taj ima problema sa PVP,ja sa potrosnjom nemam problema,ko hoce da veruje ko nece nema sta ja tu da se pravdam,potrosnja je ta koju sam naveo i to je to,evo koliko vidim i clan d.kovacev ima ima istu pumpu pa se nezali i govori o nesto manjoj potrosnji,opet kazem da nisam od onih sto samo hvale svoje al ovde nisi upravu,mozemo da pricamo o necem, drugom gde ga necu hvaliti i gde ce se mnogi sloziti a to je menjac,konstruktora treba obesiti za j....... mosnice

Ljudi!Pa ne mogu sa naci dva rusa iz iste serije da rade,zvuce,vuku jednako a kamo li dva traktora sa razlicitim pumpama da to ispune.I jos Belorusi.Par komada je proslo kroz moje dvoriste,i jos je u njemu pa zato ovo pisem.

kolega sale ratar loša ti preporuka ,dođem danas kod bošiste i otepe me onako ladno kao gužva niste se najavili i da ne bi majstor jove iz agropanonke ode ja kući suva k... i mokri cipela.
Bas me cudi,doduse ja sam se uvek najavljivao telefonom pa mi kazu kad da dodjem al zaboravoh da ti kazem jbg,bitno je da si odradio sta si imao.

Sto se tice 1221.3 sa Motopal pumpom i CZ turbinom-stvarno malo trosi. Drugar je pomerio paljenje na malo ranije i to je urodilo plodom. Doduse, da ima jos jedno 500kg vise i sediste kako valja, bio bi dosta bolji traktor..

Sto se tice 1221.3 sa Motopal pumpom i CZ turbinom-stvarno malo trosi. Drugar je pomerio paljenje na malo ranije i to je urodilo plodom. Doduse, da ima jos jedno 500kg vise i sediste kako valja, bio bi dosta bolji traktor..
E kad se to uradi onda nastupa problem sa paljenjem kada je hladno...nikako da sastavi...ali ako kazete da je poljska bolja i da manje trosi,nek bude...za sediste se slazem,stari gramer je udobniji od ove njihove kopije,a za tezinu samo recimo da jedna kubota te snage da ima tek malo vise od 4000 kila,a toliko ima obican mtz 82...

verovatno ima problem sa pvp,kod mene u jednom selu covek je uzeo isto nov 1221 pre dve godine sa motorpalovom pumpom,imao je problema u samom startu s PVP,vise puta skidana i nosena u garantnom roku,kaze da je furnjo na solendar ko blesav,i dan danas nije zadovoljan.........

Licno sam palio tog Rusvaja na promaji i sigurnih -5, grejao jedared 10 sekundi i upalio bez stucanja i mrljanja kako inace rade Rusi cetvorocilindrasi sa ruskim pumpama na toj temperaturi.

Pomeranjem pumpe na ranije paljenje motor je postao zivahniji i pri voznji pod punim opterecenjem ne dize temperaturu. Dima nema ni u jednom slucaju.

Cisto da napomenem da u njega nije sipan ED vec obicna nafta (lepse mi zvuci nego gasno ulje) jer je sa ED trosio osetno vise pa je ta rabota bataljena.

Nazad
Vrh