MTZ Belarus

PA pored one gde pritiska pedala... Nisam lepo objasnio... ::sramota::

Meni se isto desavalo pa mi jedan clan rekao da uzmem benzina u spric i vecom iglom probusim tu gumicu i ubacim spric ili dva unutra.. Visak i tako iscuri ispod... Ja od kad sam to uradio vise nemam problema da mi kocnice blokiraju... Da vam je znati kako su moje hvatale!!! Uzas cim pipnem on stane!!!! Valjda od stajanja zardjale!!!

Vi sto vam blokiraju kocnice,malo manje glancajte i zalivajte te traktore vodom pa nece blokirati kocnice :osmeh:
Peraja ventilatora u gornjem delu su bliza hladnjaku za jedno 15 mm nego u donjem delu.
Stavio sam nov hladnjak i vidim da je peraje ocesalo hladnjak. Pogledao sam stranice nisu napukle,
kako to resiti mozda je neko imao slican problem.Traktor je 82Y 94g i sta mu to Y znaci.
Izmedju hladnjaka i motora na gornjem delu imas jednu vezu sa navojem.Sa njom mozes podesiti ugao hladnjaka da stoji kako treba.

Pre neki dan sam isao da 'skockam' gruberom njivu drugaru kad zavrsi oranje pa sam terao malo u oranju njegovog 82.1 iz 1998. ili 1999. godine. Vozio sam X tih 82-ki sa velikom kabinom ali ti do 2000. ne tandrcu, ne zvece i ne zvone. Ovaj nema Bog zna sta radnih sati 3000-4000 ali je opet celji i mnogo lepse se vozi od svih novijih koji su mi saka pali.

Pokusao sam ne moze vise napred u gornjem delu udara u glavu upravljaca.
Stranice su kod mene varene,jedino da ovi sto su varili nisu vratili napuklinu
u donjem delu nazad nego samo navarili. Danas idem kod ovih u poljoprivredno
dobro da proverim na drugom traktoru. Ako je to onda cu da ih obrusim u donjem
delu, lakse nego da ih secem i ponovo varim. I da li onaj nosac motora ispod vodene
pumpe ima nesto veze s tim, guma u njemu je dosta meka.

A sto se tice kocnica izgleda da mora da se skine, opere benzinom malo finim
brusnim papirom i sve vrati nazad. Tako sam kod mene to resio

ja sam to pitao ima vremena niko nis nije rekao a ima svih tipova sa y ili bar znam za 105 i za 920 ta dva sigurno u moj auto se vuce vec vise godinu dana 105 y nikako da proda mogao je bar text da promeni ili da ubaci rec -ponovo uradjen itd-

prekosutra idem za novi sad pa bi da ponesem dizne od mog 820 i od kolege pumpu pa ako ima neko preporuku kod koga da idem

e odlično taman mi punac tamo živi ja sam mislio svratiti kod cubija pretpostavljam da to rade ali ovo mi je još zgodnije

- - - - - - - - - -

e sad sam ih izguglo pa to nema sto m od punca

znam poznajem dobro taj deo grada ,ženini su u ulici koja ide uporedo sa temerinskom .ne čini ti se jesam kupovao diskove i lamele za kočnice. jesi li i ti nešto nosio kod njih?

ja sam to pitao ima vremena niko nis nije rekao a ima svih tipova sa y ili bar znam za 105 i za 920 ta dva sigurno u moj auto se vuce vec vise godinu dana 105 y nikako da proda mogao je bar text da promeni ili da ubaci rec -ponovo uradjen itd-

kod nas u selu jedan ima 920y,motor je isti kao kod 82 ali menjac je drugaciji,gume zadnje su 18.i prednje su sire,kupljen je nov pocetkom 2000. ima 1400sati,vise vuce nekako na eurolux..

Nazad
Vrh