MTZ Belarus

@KR
Gledaj kad ga budeš registrovao ako imaš neke veze na tehničkom pregledu da ti napišu u saobraćajnu da mu je pogonsko gorivo ED, to ti je moj savet ti radi kako hoćeš,
Jer 80 ks ti se činio slab? Ovi sa turbinom su dosta bučniji

Ne treba da mu pise da je pogonsko gorivo evrodisel, ko ni svima koji imaju traktor od ja mislim 2000god., ili od kad je pocela prodaja kod nas evrodisela,ja imam rusa 2009 god i stalno kupujem evrodisel

@KR
Gledaj kad ga budeš registrovao ako imaš neke veze na tehničkom pregledu da ti napišu u saobraćajnu da mu je pogonsko gorivo ED, to ti je moj savet ti radi kako hoćeš,
Jer 80 ks ti se činio slab? Ovi sa turbinom su dosta bučniji
ja mislim da gresis sto se tice 8,92 da je bucniji od 820 naprotiv mnogo je tisi ja kazem barem za mog 2001 godiste je i dosad ima 4800 sati rada nisam ga ni pipno nebiga menjao ni za jednu 82 po svemu a po buki da nepricam

Po svemu sudeci i ja mislim da je 892 tisi od 820... Tu nema mnogo da se polemise jel 892 ima turbinu pa posle nje mu netreba ni auspuh moze samo jedna cev.. A kad bi to uradio na 820 neznam bas kako bi zvucalo...

ja mislim da gresis sto se tice 8,92 da je bucniji od 820 naprotiv mnogo je tisi ja kazem barem za mog 2001 godiste je i dosad ima 4800 sati rada nisam ga ni pipno nebiga menjao ni za jednu 82 po svemu a po buki da nepricam

bucniji je zato sto radi za 400 obrtaja manje od 820.............:osmeh:

Poslednja izmena:
Ima kod nas jedan isti gazda što vozi i sa turbom i sa bez i kaže da je sa turbom bučniji, da napomenem da taj s turbom je noviji i ima limeni karter a onaj bez je stariji sa aluminijskiim, možda i to utiče na buku, mislio sam na ED zbog subvencionisanog goriva i ko zna možda dođe neki novi zakon o zagađivanju ma možda će biti manja taksa za traktore kojim piše u saobraćajnoj ED umesto D2
Mislio sam na buku u kabini a ne napolju, ali to je izgleda kod Blarusa individualno jer nijedan primerak izgleda nije isti, izgleda da zavisi koja smena ga sklapa :sta:

miroslav k,jedno treba da znas,svaki rus koji izadje iz fabrike (o bilo kojem modelu da se radi) je unikatan,ni jedan nema isti,svaki zvoni i zveci na svoj nacin.........:osmeh:

Od prilike je to poenta kupovine novog MTZ-a, plitak dzep, par godina bez ulaganja (neretko povezano sa kreditom) jeftino odrzavanje u daljoj eksploataciji, i blabla bla, jos 100 razloga...
:ppozdrav:

bucniji je zato sto radi za 400 obrtaja manje od 820.............:osmeh:
turbo rusi su DALEKO bucniji od starog dobrog 82,kad rade jedan kraj drugog samo se turbak cuje kako ronda-kao da ima 4 kompresora ukljucena odjedared...al turbak manje trosi u radu,i ima snage nemalo duplo prema obicnom.sve ima smoje + i -

@steva44
Sad da kupuješ polovnog Belarusa starog 9-10godina šta bi ti bilo vaznije, u kakvom je stanju ili dal je star 9ili 10godina?
Inače isto razmišljam kao Dragan 2 posta pre.:ppozdrav:

@steva44
Sad da kupuješ polovnog Belarusa starog 9-10godina šta bi ti bilo vaznije, u kakvom je stanju ili dal je star 9ili 10godina?
Inače isto razmišljam kao Dragan 2 posta pre.:ppozdrav:

Na žalost,tako moramo da razmišljamo jer su ostali modeli za većinu nas misaone imenice ili da teramo našminkane zapadnjake koji da su dobri ne bi bili kod nas.

turbo rusi su DALEKO bucniji od starog dobrog 82,kad rade jedan kraj drugog samo se turbak cuje kako ronda-kao da ima 4 kompresora ukljucena odjedared...al turbak manje trosi u radu,i ima snage nemalo duplo prema obicnom.sve ima smoje + i -

ajd kako ti kazes,u mom kraju ima dosta 892 i 1025pa bas necujem da rondaju,cak sam imao u dvoristu od kolege na dva dana 892rm sa kojim sam radio(tanjirao),dao mi je da vidim dal mi odgovara jer sam se dvoumio izmedju 892 i 1221,nisam imao nikakve primedbe da klokoce i tandrce i da je bucan,cak nijansu tisi od 820,ja sam bio zadovoljan s radom al nije zadovoljio ono sto sam ja hteo pa je presudio 1221

U saobraćajnoj obavezno mora da piše Euro dizel da bi dobio povraćaj za gorivo a ne kupuješ gasno ulje mora da se priloži kopija saobraćajne. Ja sam skoro prvi put registrovao Mahindru 7030 i u supu upisuju onako kako na tehničkom upišu, dakle traži od njih da tako stave u registracionom listu, inače meni nigde nije oisalo u papirima koje sam dobio uz traktor koje gorivo troši pa su na tehnočkom zaključili, uz malu sugestiju sa moje strane, da pošto je to nov traktor onda verovatno treba da troši ED.

Vidim da spominjete subvencionisani ED pa da nesto dodam, sad sam se vratio kuci i bas pricao sa covekom, kaze juce hteo da naspe subvencionisani ED kad ono nece kroz levak sa sitom kolko je zgusnut.

Vidim da spominjete subvencionisani ED pa da nesto dodam, sad sam se vratio kuci i bas pricao sa covekom, kaze juce hteo da naspe subvencionisani ED kad ono nece kroz levak sa sitom kolko je zgusnut.
@frenky ajde pređi detaljnije u odgovarajuću temu, mi smu juče isto sipali ED subvencionisani a istih problema je bilo, to gorivo nam je i u autima pa se plašimo šta će biti kad dođe malo veći minus, možda bi trebalo još dodati nekog aditiva? Inače kupljeno je na Nisovoj pumpi u Futogu.

gospodo otkad je moj mtz kod mene ja stavljam neki ruski aditiv koji košta 8 eura za 1200 litara dizela i dok su drugi ostajali smrznuti moj traktor je radio i palio bez problema na -25 .nisam mogao da vjerujem da ne dozvoljava ni voda u gorivu da se smrzne

Nazad
Vrh