MTZ Belarus

Ja znam za par licitacija gde su za 200-2500000 dinara otišli mtz 552 kojima je trebalo uložiti maksimalno 2000eura da budu top mašine.Uostalom to Vi iz B.Topole dobro znate jer neki nakupci odatle stalno dolaze po licitacijama i sve mtz-e kupuju.

ima i njih ali iz sombora i beceja kolko sam ja svatio e oni su se nadmetali
inace i ja sam u poteri za mtz-om doduse sad trenutno manje trgovalo se zemlje pa zafalilo para inace menjam 82-ku mala kabina ako ne budem mogao jaci(892 ili 952 ili 1025) onda i 552 ili 582 ako su neispravni da kombinujem sa mojim samo mi bitna kabina ovo zlo me ubi

Danas da upalim rusa, kad ono nesto jako sporo vergla, akumulatori su mu dobri. Da li je do alnasera ili je do neceg drugog? Sporo vrti a i kao da nema snage, imam osecaj kad vergla mozda 10-20 sekundi i za to vreme kao da iscrpi akumulatore?

Probaj preko Startera... Sve mi se cini da su akumulatori na izdisaju plus jos hladno vreme sad...

Danas da upalim rusa, kad ono nesto jako sporo vergla, akumulatori su mu dobri. Da li je do alnasera ili je do neceg drugog? Sporo vrti a i kao da nema snage, imam osecaj kad vergla mozda 10-20 sekundi i za to vreme kao da iscrpi akumulatore?

unimer u ruke pa ces lako ispitati gde je problem,izmeri koliki je napon na kulumatoru dok verglas,ako je ok onda meri na anlaseru,kod rusa je obicno problem u masi ako su kulumatori kume uredu,obicno bude problem u pletenici izmedju kabine i sasije......itd

Napukla mi je kolevka prednjeg rama na osamdeset dvojci ispod hladnjaka.
Da li neko zna je li gusana ili celicna, I da li drzi zavarena ili treba nova.

Ako neko zna ili mu se desavalo nek da savet.U pitanju je 1025( ravan most) , a problem je u tome sto mi stalno puca crevo(na zdravo) koje povezuje rezvod na kucistu difer. i ventil za ukljucivanje vratila (kardana).Pritisak ulja je normalan (hladan - vruc) , crevo puca samo kad radim sa prikljucima(primer vucena tanjireca)

Anlaser je prva stvar na rusu kojoj treba posvetiti svu paznju!Rekao si da su akumulatori dobri,masa i ostalo i nekako ako je anlaser dobar pali on i sa losom masom.Patio sam se ja i sa masama i sa akumulatorima ........dok nije dosao nov anlaser nije bilo pomoci.

Na 892 mi ne radi prednja vuča, jednostavno ne reaguje. Vidno nema nikakvih problema, zadnja dva dana oranja je nešto slabije vukao (nisam ga ja terao). Juče je žale terao preko na jednoj njivi i kaže da uopšte ne reaguje. Treba mi traktor da vadim rasad pa bi svaka ideja bila dobro došla.

Na 892 mi ne radi prednja vuča, jednostavno ne reaguje. Vidno nema nikakvih problema, zadnja dva dana oranja je nešto slabije vukao (nisam ga ja terao). Juče je žale terao preko na jednoj njivi i kaže da uopšte ne reaguje. Treba mi traktor da vadim rasad pa bi svaka ideja bila dobro došla.
Izmedju kardana u tom srednjem kucistu ima lamele, tu bude najcesce problem.

Ja sam imao taj problem ove jeseni-što kaže Frenky-te lamele izbaci i ubaci direktnu vezo (ima da se kupi)-izađe negde oko 3000.

Nazad
Vrh