MTZ Belarus

SUtra cim gosti odu odmah krecem da srafam... :haha: :haha: Ma sali se bre druze.... :osmeh:

Zar se nista ne menja oko radilice i klipova kad se ubacuje turbina??? :sta:
Jedan pametan cika kaze Da se stavljaju jaci kovani klipovi,jaca radililica,jaci brezoni na radilici,druga klipnjaca,za nijansu veci vodeni kanali u bloku zbog zagrevanja(znaci i blok)i tako jos neke sitnice.Inace Da mozes i ti da je stavis(turbinu).:osmeh:

Samo kupi komplet iz Mađarske za određeni tip,montiraj i gas.Kakvo bre menjanje klipova,pesnica,radilica....gluposti bre.

MTZ dobar radnik kojeg je uzasno slusati, meni se smucio njegov zvuk za samo 2god. koliko ga posedujem!
kadkad sednem na stolicu otvorim pivo i upalim kombajn da mi Mercedes razblazi taj uzas u usima.

Ljudi bre sta vam je ja sam se samo salio... Nebi ja to radio na mom traktoru stace mi jos i ta investicija..... Nema nikakve turbine ljudi nema... :osmeh:

- - - - - - - - - -

Jedan pametan cika kaze Da se stavljaju jaci kovani klipovi,jaca radililica,jaci brezoni na radilici,druga klipnjaca,za nijansu veci vodeni kanali u bloku zbog zagrevanja(znaci i blok)i tako jos neke sitnice.Inace Da mozes i ti da je stavis(turbinu).:osmeh:

Kao prvo uopste ne planiram nikakvu turbinu ali ajde da kazem i ja nesto... Pazi da nisu Rusi pravili razlicite BLOKOVE motora sa vecim i manjim kanalima za vodu!!! PA oni bi pre napravili vece i taj blok koristili i na Turbo motore i na obicne... A potpuno isto misljenje imam i za radilicu i ostalo... Nisu oni gubili vreme na to siguran sam....
Sta vam je bre pa oni nisu nista promenili od kad su napravili staru 82-jku pa sve do 1025 (samo sitnice oko motra i turbina) nego ce da razlikuju blok na 820 i 892.. To su samo price 101%.. :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Ovom skidam kapu... Ubacio je turbinu od 1221 i jos dodao i interkuler... :bravo: Evo ideje svima koji treba da rade motor na Belarusa... :osmeh:

- - - - - - - - - -

Kako mu stoje te zadnje gume 18.4-38!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :osmeh:

Ma strava za 500 časova 10 puta mu rasklapao tablu zbog struje ,curelo ulje na pinjonu,par puta blokirala kočnica,ne mogu da ubacim kardan na 1000 obrtaja,bučan...itd. Sitnica koliko hoćeš. A u principu ko što kaže Dragan sipaj I teraj. Jedino što me oduševio kada me uhvatila kiša na oranju I svi orači u vidokrugu krenuli kući samo sam upalio blokadu I nastavio ceo dan uz kišu da orem.

Ma strava za 500 časova 10 puta mu rasklapao tablu zbog struje ,curelo ulje na pinjonu,par puta blokirala kočnica,ne mogu da ubacim kardan na 1000 obrtaja,bučan...itd. Sitnica koliko hoćeš. A u principu ko što kaže Dragan sipaj I teraj. Jedino što me oduševio kada me uhvatila kiša na oranju I svi orači u vidokrugu krenuli kući samo sam upalio blokadu I nastavio ceo dan uz kišu da orem.
na kakvom pinjolu Talianu???ako mislis za obrtaje...on ima elektronski?

Na pinjonu koji signalizira kada nema ulja u volanu,on je procurio pa pošto nema neku funkciju ( tj čim ide teško znak da nema ulja) po preporuci našeg člana trebao sam u tu rupicu ubaciti šraf 8 sitan navoj a pošto nisam mogao da nađem sitan navoj rupica je zavarena.

Nazad
Vrh