MTZ Belarus

Navodno u njega ide 12 litara a ostalo "dobijas da dosipas". Ventili su nastelovani znaci ne poklapamo se sa filterima... sta da se radi.

Drugari kakva imate iskustva sa prvim servisom na 50 sati MTZ iz AP? Kada sam kupovao traktor rekli su mi da je taj servis besplatan, kada sam ih zvao da urade rekli su da se placa samo ulje a danas kada su uradili naplatili su mi 20 litara ulja 8210 din, filter ulja 650, filter goriva 650 sve ukupno 9510din. Pre podne razgovaram sa komercijalistom koji mi rece da se filteri ne placaju:sta: Malo sam zbunjen kako ste vi prosli?

Potrošni materijal se plaća, smo ne razumem što su ti menjali filter goriva na 50 r.sati ???

Mora da si brže vozio ako si vozio u 4.brzini sa zecom. Jedino ako si oko 1600 obrtaja išao, sa nepunim gasom, što ne verujem. Ako je to ta brzina koju sam spomenuo, išao si preko 7,5 km/h.

I jedno pitanje, ja kad orem, orem u 5 brzini isto zec, ali ne idem gasom do kraja, nego do oko 1900 obrtaja, jel to ispravno ili treba papučica do kraja da ide? Tj. na koji način manje mučim traktor?

KAd ode papucica do kraja tad i potrosnja ode do kraja..... Pa oceni ako traktoru nije tesko kad tako vozis onda mu nista nece smetati... Ja uprincipu vozim na 1700 obrtaja i kad dodam gas vidim da traktor ubrzava bez da dimi po tome ocenim da mu nije tesko... Bilo sta da radim... :ppozdrav:

@ cira, Pa pre će biti da će mu teže biti sa 1700 obrtaja, ja eto idem jače od toga, na oko 1900. Ima on još gasa, do 2200-2300 možda, al ima i snage sa tih 1900, lepo ide. Iskusniji kažu da ne šparam, papučica do poda i teraj. Ja sad pitam i ovde, kako vi terate?

JA nikad ne vozim traktor u 2200-2300 obrtaja... Mislim da nema potrebe za tim,potrosnja ce se povecati,hbanje motora ce da se poveca.. Ja kad osetim da je traktoru tesko sa tih 1700 obrtaja ja ne dodajem gas do 2200 nego spustim brzinu nize i ponovo idem sa 1700 obrtaja.... Mozda je ovo samo navika,ali ja mislim da se tako potrosnja smanjuje.. Mozda gresim....

po gasu na 2000 o/min gurnem gas do kraja i onda samo malo vratim nazad.imam jedan primjer neki dan tip koji čitav život cijedi i špara rakovicu 65 ore sa po gasa i ono boji se dati gasa valjda da je ne uvredi,požalio se majstoru kako mu nešto guši traktor i majstor između ostalog skine glavu a prizor za nevjerovati izduvni kanali se prepolovili od naslaga čađe koje su se tu skupljale 30 godina,pa sad vi vidite šta vam je bolje

- - - - - - - - - -

i ćiro ne svodi se sve na potrošnju traktora,

ma tip ne radi puno zemlje i ona mu je više nego dovoljna samo je udavi do zla boga totalno je ulijenio

Po mom misljenju kad bi Belarusa ceo dan drzao u 2200-2300 obrtaja posle bi bilo jao koliko ovo trosi... :osmeh: Da napomenem opet mozda ja gresim ali ja ne nameravam voziti traktor sa 2300 obrtaja kad za to nema potrebe... Nekazem ja sad da nikad ne pritisnes preko 1700-1800 obrtaja,ali orati ceo dan sa gasom do kraja ja mislim da je to samo veliko povecanje potrosnje....

prijatelju ta rakovica je radila 10 jutara zemlje i nikad nije orala preko 25 cm dubine ima ispod 3000 sati dok moj bratić je uzeo malo poslije njega ima oko 8000 sati i motor još reže ko kad je bio nov a kod njega je radila prilično teških poslova.

Grunt u 4 zec na 1700-1800 obrtaja ideš 7-7,5km na 2000 obrtaja 8-8,4km, inače ja na 2000 obrtaja radim i oranje i pripremu i po zvuku mislim da mu nije ni teško ni lako (taman) a sa potrošnjom zadovoljan.

JA nikad ne vozim traktor u 2200-2300 obrtaja... Mislim da nema potrebe za tim,potrosnja ce se povecati,hbanje motora ce da se poveca.. Ja kad osetim da je traktoru tesko sa tih 1700 obrtaja ja ne dodajem gas do 2200 nego spustim brzinu nize i ponovo idem sa 1700 obrtaja.... Mozda je ovo samo navika,ali ja mislim da se tako potrosnja smanjuje.. Mozda gresim....

Potpuno ispravno razmišljanje koje važi za sve traktore.
Ko drugačije vozi ili ne oseti mašinu ili ima para za popravke ili drugi traktor.
Trećina snage treba da stoji u rezervi.

Koje dodavao turbinu na rusa?
Koliko je to moguce i koliko ima smisla ako i tako vec planiram uskoro generalnu?
Koji su delovi drugaciji na 952 od 920

Grunt u 4 zec na 1700-1800 obrtaja ideš 7-7,5km na 2000 obrtaja 8-8,4km, inače ja na 2000 obrtaja radim i oranje i pripremu i po zvuku mislim da mu nije ni teško ni lako (taman) a sa potrošnjom zadovoljan.
Pa to je onda odlicno,mislio sam da je manje ovo mu bas lezi ne greje se danima vec tako radim bez problema.Ruja je mama pa nek prica ko sta hoce!

Nazad
Vrh