MTZ Belarus

Treba da menjamo prednje gume na MTZ 820.Pošto traktor uglavnom radi transport ,drljanje ,rasturanje đubriva ....,da li bi bilo bolje da mu stavimo ravne gume .Koje dimenzije guma tada treba da se stave ?

Treba da menjamo prednje gume na MTZ 820.Pošto traktor uglavnom radi transport ,drljanje ,rasturanje đubriva ....,da li bi bilo bolje da mu stavimo ravne gume .Koje dimenzije guma tada treba da se stave ?
Kiraj, zar ne pise na gumama broj kao na fergusonovim gumama?? Kod nas kazu da ako traktor ne ide u brazdu onda moze da se stave koje hoces gume tj mogu ravne, e sad dal te ravne gume mogu da naprave neka ostecenja na volanu neznam, ja koristim original traktorske gume...
PS: kad kazem volan mislim na puz itd...

Jugi, piše broj ali pošto ove sa kramponima ili ripnama dosta brzo izliže ,plus tog ne troši ih ravnomerno (mana ,grbavog mosta)stavio bi mu ravne .Ipak, moram da pazim na veličinu guma zbog prednje vuče.

Da,u pravu si ali mi treba i mala benzinska pumpa
Ne znam gde stoji taj čuveni plovak.
pa jebi ga koliko teraš toliko sipaš.a čuveni plovak stoji gledajući odostrag na desnom rezervaru i nemoj da kupuješ dok ne izvadiš stari van jel često može da se popravi.skineš sjedalo i poklopac i imaš ga kao na dlanu

Ljudi, jel imao neko problem da mu curi gorivo iz Rezervoara na ruji? Ne znam gde je propustio, pa ako je neko imao ovaj problem da mi kaže šta je popustilo, da bih znao kako da tražim taj deo i da promenim. Nadam se da nije prs'o rezervoar.. Kao da curi iz slavine sa koje se prekida dovod goriva, na desnom rezervoaru. Kasnije je počelo i na levom, tamo gde se otpušta mulj. Ne curi mnogo da ne može da se radi, ali za 2 dana napravi baru kao kad bih prosuo 2dl nafte. Ako je ta slavina u pitanju, jel se menja cela slavina ili samo neka gumica? Kad završim oranje da natempiram da bude rezervoar skoro prazan i da rešim to ::samo bes::
Inače, sutra počinjem oranje, pa da vidim kako ide s onim pretplužnjakom...

i ja se raspitujem za prednje i to ravne iruske al ih nema niko imaju kultor i mitas za kultor su nake ko rakovica sa 3 strafte mana je sto su 7.5-20 a u belsina katalogu imaju ravne 9-20 ne znam cenu danas na vasaru sulok 9 hilj i nesto komad 8 platna 7.5 bojim se da su male da su bar 8 uzo bih i da se razumemo iso bi on u oranje nema tu velikih gubitaka snage na njima kad je normalno vreme kad je blato ne pomazu ni sa ripnama samo gusunice tenkovske

nemoj pogresno da me shvatis kad sam kupio 552 iz neke zadruge bile na njemu gume od prikolice 16 platna ko ih metno ne znam i to sa bez i jedne sare znaci celoustonke islo dok je islo i normalno rus nije rus bez prednje vuce tako da je islo i oranje bez zajebancije i klizanja
tako da ne pricam bezveze e sad druga zemlja kod mene a druga u dedovini selo branjina (baranja) e tamo je zemlja jebena za orat padne kisa tri dana ne moze u njivu ali je i kvalitetnija od ove moje severno backe
a i nove ravne imaju sare i one grabe zemlju kolko tolko

kad ideš sa rusom bez prednje vuče i koliko toliko dobri guma u oranje to je gore nego bez ku..a u svatove

Danas je i MTZ ,opran.

Pošto smo primetili da nešto lupka oko prednjeg mosta ,uzeli smo da majstorišemo.Bolcne su dobile malo lufta .Sutra stavljamo nove.
Da li bi bilo dobro, da ugradimo mazalice ,fabrika ih nije predvidela .

• Like
Reagovanja: Jug
Danas iznad moje kuce orao jedan sa Bealrusom 920.. Ja sam mislio da se taj menjac salta kao na autu da uopste nema da zakrci.. Ali izgleda sa sam se presao!!! Pa ono krci strasno.... Ja neznam zasto neki misle da menjac na 820 krci kad menjas brzine ali ja mislim da krci samo kod onih sto ustvari neznaju da menjaju brzine,kod mene skoro nikad ne zakrci,pri polasku iz mesta samo malo vise sacekam sa pritisnutim kvacilom i bez problema krecem bez ijednog zvuka,kad prebacujem u rikverc vazno je da se stane,iz manje u vecu cim se motor smiri i tako bez problema....

- - - - - - - - - -

Najgore je sto tu nema mazalice!!!!! Nevidim nacin kako bi to podmazao!!! Ja tu sprejem poprskam povremeno...

Nazad
Vrh