MTZ Belarus

Pa koliko sam upucen ti si ovde napisao 7.11.2012 da si ga kupio tada pre dva meseca ,tako da do sada nisi mogao da promenis ulje u njemu 10 puta jedino ako si mu menjao jednom mesecno.....

Ciro druze jel ti radis nesto kad ima toliko vremena za forum?Bez ljutnje naravno ja sam sa Mahindrom napravio 500rh od maja do decembra,pa sta sad neki to ne naprave za 5 god a neki za dva meseca.Mozes rusa i da pokrijes jorganom sto se mene tice!Opusti se malo covece :cool:

Nisam promenio 10 puta ulje ja to nisam ni rekao... Ali zar mora da promenim bas 10 puta da bi dosao do zakljucka???? Onda cu se javiti kad budem promenio 10 puta.... Nezelim da se svadjam sa vama :ppozdrav:

Jeste da sam nov vlasnik belorusa, ali da napisem par slova o ulju, i pritisku. Hteo da sipam lukoil ulje kada sam kupio traktor, po preporuci prodavca(preprodavca), ali nisam. Po preporuci uvazenog clana stallker-a kupio maxima turbo 15-40 i za sada prezadovoljan. Ima potrosnje od zamene do zamene oko 1-2 litra, a pritisak 4-4,5 bari ladan ili u oranju na 1700-1900 obrtaja, na 900 obrtaja vruc ima pritisak oko 2,5-3 (takav je sat pa ne mogu skroz oceniti). U svakom slucaju ja sam zadovoljan i preporucujem svima to ulje.

Ciro druze jel ti radis nesto kad ima toliko vremena za forum?Bez ljutnje naravno ja sam sa Mahindrom napravio 500rh od maja do decembra,pa sta sad neki to ne naprave za 5 god a neki za dva meseca.Mozes rusa i da pokrijes jorganom sto se mene tice!Opusti se malo covece :cool:

Pa sad imam vise vremena za forum posto sam poslove priveo kraju... Ma nije mi namera ni jedne sekunde bila da se svadjam ili prepirem sa vama,taman posla sve vas cenim i uvazavam mnogo puta ste mi pomogli nadam se da sam i ja vama nekad bio od koristi.... Nesto sam lose raspolozen.... Nezemerite... :ppozdrav:

Malo cas kad sam dosao sa oranja ispustim ulje iz motora, gledam ga zadnja 2 dana i nesto mi ne deluje da ce izdrzati 250rh. i bio sam u pravu, Mobil Delvak MX sa 220rh ne izgleda bas sjajno, mogao sam malo ranije al sam se vladao cifrom od 250rh i to da je 50-70rh napravio u prevozu.

Zamena ulja direktno zavisi od kvaliteta goriva koje se sipa i gotovo od nicega drugog. Disel je daleko prljaviji nego benzin i zbog toga je potrebno cesce menjati ulje u motorima koji koriste disel, ali 100 sati je ipak premalo osim ako se ne koristi neko gorivo koje je jako prljavo i veoma loseg kvaliteta. Do sad se u praksi kod mene pokazalo da je 200 radnih sati neki optimum i da je i na tim radnim satima ulje jos uvek "upotebljivo" , a da je tako najbolje bi bilo da uzorak ulja posaljete na analizu kod naseg uvazenog clana gosn Panonstiba. Verujem da ce on za pritojnu cenu pestirati ulje i da cete tako na najsigurniji i najpouzdaniji nacin utvrditi donekle kvalitet ulja i granicu njegove ezploatacije.

Eheeej @Ciro,lakse malo,ti se palis brze nego hepo kocka!Ne mislim ja nikoga da vredjam niti sam to za ovih par godina na forumu to uradio.Mislim da si bas u ovoj temi pisao da ti rus sluzi samo za "teske" poslove i da napravis sa njim oko 100h godisnje a kupio si ga prosle godine i otud ispadne da se nesto jako ne slaze,malo poslusaj sebe sta kuckas.Shvatam ja da ti volis svoj traktor vise nego bilo ko od nas,ali nekada si tezi nego jedan clan koji je jos vise voleo svoj traktor nego ti.Opusti se i ohladi malo,prijace ti.
Sad malo o ulju:sta god da sam sipao u ruse (ove novije)od kad ih imam (13god), svako ulje su poceli trositi na nekih 180-230h rada.Trenutno je u njima Akcela koja mi ide i u Case-a.

Eheeej @Ciro,lakse malo,ti se palis brze nego hepo kocka!Ne mislim ja nikoga da vredjam niti sam to za ovih par godina na forumu to uradio.Mislim da si bas u ovoj temi pisao da ti rus sluzi samo za "teske" poslove i da napravis sa njim oko 100h godisnje a kupio si ga prosle godine i otud ispadne da se nesto jako ne slaze,malo poslusaj sebe sta kuckas.Shvatam ja da ti volis svoj traktor vise nego bilo ko od nas,ali nekada si tezi nego jedan clan koji je jos vise voleo svoj traktor nego ti.Opusti se i ohladi malo,prijace ti.
Sad malo o ulju:sta god da sam sipao u ruse (ove novije)od kad ih imam (13god), svako ulje su poceli trositi na nekih 180-230h rada.Trenutno je u njima Akcela koja mi ide i u Case-a.

Pa ako mi sluzi samo za "teske poslove" to neznaci da ga nekad ne vozimo i u transportu ili tako slicnom... Uglavnom ide u daleke transporte jer najbrze stignem sa njim... Taman posla da sam se naljutio na tebe druze,ali sam se nasao uvredjenim sa time da moj traktor jos nema sate za zamenu ulja,sto stvarno nije tacno druze.... Nije mi bila namera da se posvadjam sa tobom... :ppozdrav:

Zamena ulja direktno zavisi od kvaliteta goriva koje se sipa i gotovo od nicega drugog. Disel je daleko prljaviji nego benzin i zbog toga je potrebno cesce menjati ulje u motorima koji koriste disel, ali 100 sati je ipak premalo osim ako se ne koristi neko gorivo koje je jako prljavo i veoma loseg kvaliteta. Do sad se u praksi kod mene pokazalo da je 200 radnih sati neki optimum i da je i na tim radnim satima ulje jos uvek "upotebljivo" , a da je tako najbolje bi bilo da uzorak ulja posaljete na analizu kod naseg uvazenog clana gosn Panonstiba. Verujem da ce on za pritojnu cenu pestirati ulje i da cete tako na najsigurniji i najpouzdaniji nacin utvrditi donekle kvalitet ulja i granicu njegove ezploatacije.
Mi zastareli paori i pregazeni od navale nove tehnologije, taj merac imamo u prstima i tako kad zaskripi pod prstima menjamo ulje!

sale sta bi sa rujom koji se rasklapa stariji (prvi) ili novi ?

Stariji se pokvario i danas skinuta glava i odneta kod cubike i večeras vraćena sa obrade kupljeni dihtunzi tako da sutra sklapanje, a ujedno ću promeniti klip hidraulika već kad stoji.Inače kvar kao što sam rekao, izgoreo ventil, zašto neznam, ostali u redu, nema lufta u vođicama, poravnali glavu i ubacili jedan nov ventil i teflone ove ostale ventile očistili vratili i teraj.Taj motor je rađen na 3120 mč (pre dve godine, bila puknuta dva klipa i nisam hteo da karabudžim nego sve novo iako motor nije bio za generalnu jedino radilicu nisam radio pošto je bila dobra i ostala je na standardu a ležajevi novi) a sad ima 4450 mč i tad je glava rađena komplet tako da je verovatno upao jedan lošijeg kvaliteta ventil, kod cubike nisu ništa naplatili obradu(oni su radili predhodno obradu) i hvala im (častio ljude, nemože baš džabe).

Jel moze neko da mi kaze za sta sluze oni tefloni sto idi na dihtung glave oko otvora gde ide klip? 820 je u pitanju.

Nazad
Vrh