Vlada B.B
Član
Pa koliko sam upucen ti si ovde napisao 7.11.2012 da si ga kupio tada pre dva meseca ,tako da do sada nisi mogao da promenis ulje u njemu 10 puta jedino ako si mu menjao jednom mesecno.....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ciro druze jel ti radis nesto kad ima toliko vremena za forum?Bez ljutnje naravno ja sam sa Mahindrom napravio 500rh od maja do decembra,pa sta sad neki to ne naprave za 5 god a neki za dva meseca.Mozes rusa i da pokrijes jorganom sto se mene tice!Opusti se malo covece
Eheeej @Ciro,lakse malo,ti se palis brze nego hepo kocka!Ne mislim ja nikoga da vredjam niti sam to za ovih par godina na forumu to uradio.Mislim da si bas u ovoj temi pisao da ti rus sluzi samo za "teske" poslove i da napravis sa njim oko 100h godisnje a kupio si ga prosle godine i otud ispadne da se nesto jako ne slaze,malo poslusaj sebe sta kuckas.Shvatam ja da ti volis svoj traktor vise nego bilo ko od nas,ali nekada si tezi nego jedan clan koji je jos vise voleo svoj traktor nego ti.Opusti se i ohladi malo,prijace ti.
Sad malo o ulju:sta god da sam sipao u ruse (ove novije)od kad ih imam (13god), svako ulje su poceli trositi na nekih 180-230h rada.Trenutno je u njima Akcela koja mi ide i u Case-a.
A moj problem se resio danas sam od sebe... od jutos mi na oba meraca pritiska drzi 3 na leru...bas kako je nekad i drzao u radu...cudna je sklepotina taj mtz...Resen problem hidraulike na 820 podize obrtac kao zmaj
Mi zastareli paori i pregazeni od navale nove tehnologije, taj merac imamo u prstima i tako kad zaskripi pod prstima menjamo ulje!Zamena ulja direktno zavisi od kvaliteta goriva koje se sipa i gotovo od nicega drugog. Disel je daleko prljaviji nego benzin i zbog toga je potrebno cesce menjati ulje u motorima koji koriste disel, ali 100 sati je ipak premalo osim ako se ne koristi neko gorivo koje je jako prljavo i veoma loseg kvaliteta. Do sad se u praksi kod mene pokazalo da je 200 radnih sati neki optimum i da je i na tim radnim satima ulje jos uvek "upotebljivo" , a da je tako najbolje bi bilo da uzorak ulja posaljete na analizu kod naseg uvazenog clana gosn Panonstiba. Verujem da ce on za pritojnu cenu pestirati ulje i da cete tako na najsigurniji i najpouzdaniji nacin utvrditi donekle kvalitet ulja i granicu njegove ezploatacije.
sale sta bi sa rujom koji se rasklapa stariji (prvi) ili novi ?