MTZ Belarus

Sale, cast moze neki put da bude i skuplje od posla, kod Pantovica u Vrscu za 577 ravnanje kosta 1000 dindzi.

Dragane ja sam ih častio jednu crvenu (nudio sam ih dve ali nisu hteli da uzmu), sad dal je puno ili malo neznam ali meni je bitno da su odmah to odradili pošto mi je najskuplje kad mi traktor stoji u sezoni.

Rus koji mi radi sa prednjom kasikom utovar djubreta pojeo sve cetiri osovine u "grbavom" mostu.Sutra sledi opravka :kisa:

Izgleda da sam ja krivac zbog tog loma.... DAl je to moglo da se desi ako se prednja zaboravi stotinak metara po putu??? To se desilo odmah po ulasku u njivu isao sam svega 3-4 metara i blokirao mi tocak... Sisao sam i odmah provalio o cemu se radi,skinuo poklopac tog kucista izvukao odlomljene zupce i tako stigao do kuce....

Danas sam sve to popravio i traktor sutra ide nazad u brzadu.... Sad ce tako da zavrsi sezonu a na zimu moram da uradim neki davac kao za rucnu kad je ukljucena prednja!!!!!! :zli:

Ja sam jednom samo zaboravio od njive do njive i kad sam usao u njivu rekoh da ukljucim prednju a ona ukljucena!!! I jos par metara nisam ni pustio plug a tocak blokirao!!!!

sacu da ubacim slike....

- - - - - - - - - -

Neznam dal je od toga ili od neceg drugog stvarno nemam pojma.... Nisam nista tesko radio da mi je stvarno toliko bila potrebna prednja vuca,nemam ni neki veliki plug,a i sa tanjiracom je isa i bez prednje ali ipak sam je ukljuivao...

Jedno popodne srafanja i kvar otklonjen.... Uspeo sam da zamenim to bez problema i ako nemam rusa ko zna koliko dugo... :osmeh:

- - - - - - - - - -

img2374.jpg

- - - - - - - - - -

img2375.jpg

- - - - - - - - - -

Zameio sam sve sto je moglo da se zameni,gumice,semeringe,lezajeve,obe osovine,sve... Komplet ulje u prednjem mostu i u srednjem mostu,ispustio sam staro i nasuo novo INA sae 140...

Poluosovine kostaju jedna 4200 (kraca) a duza je 4500din.. Semerinzi,lezajevi,dihtunzi,nekoliko limova za stelovanje zazora i uzeo sam jos i filter Hidraulike sve ukupno 14.300din... Plus ulje sae 140 je 500din 1 litar... Sad posle sezone cu da zamenim i ulje u Hidraulici kao i filter.... Koliko ulja ide u menjac i na koliko se menja????

- - - - - - - - - -

A da plus me odrao prodavac zbog nekog starog racuna sto me castio nesto.... Sad naplatio i to duplo verovatno.... :osmeh: :haha:

Ćiro prednju vuču uključiš u srednji položaj (automacki) pa ako i zaboraviš da je isključiš nema problema, čim prestane proklizavanje on sam isključi.
A u menjač ide 40l ulja i zamena na 1500mč po knjizi.

Nazad
Vrh