MTZ Belarus

O pa imam jos fore da vozim ja do tih 1500rs... Pa neznam neki mi rekli da ne valja da koristim taj polozaj za automatsko ukljucivanje prednje... Kao steti mu kad non stop cas ukljucuje cas iskljucuje... JA to nisam koristio... Uvek skroz do gore rucicu...

Moj davno prešao tih 1500 mč pa nije zamenjeno ulje u menjaču...ustvari..verovatno je ono staro u njemu kvalitetnije od novog. Ono što po meni obavezno treba da se kontroliše na svakih 1000 mč -zazori ventila na motoru, a to retko ko radi.

Mozda je i to sto kazes... Ovo u menjacu stvarno deluje kvalitetno,jako je gusto... Jedino kad ga budem menjao da ga zamenim sa SAE 140??? :sta:

U menjač 820 ide motorno ulje SAE 30 po njihovoj knjizi.Mada bi moglo po mom mišljenju(naglašavam po mom mišljenju) da ide i SAE 90, kao za diferencijal prednjeg mosta.

u uputstvu starom piše tg sae 30 a to nije motorno već transgear a sad kažu hipenol monogradno sae 90 ili multigradno sae 85-140.monogradno 140 je pregusto za zimu tako da kad je preko -10 ulje malte ne zaustavlja traktor

Kaze mi covek koji ima 1025 i 1221 vec vise godina,da i u hidrauliku i u menjac ide sae 30.On to ulje koristi i nema problema.
A kad vec pomenuste prednju vucu,kod mene taj automatski polozaj ne radi.Sta li bi mogao biti uzrok? A kad ukljucujem ovaj drugi polozaj (stalno ukljucena),tesko ide prekidac,moram dobro da pritisnem.To je verovatno do samog prekidaca,pretpostavljam,jer isto reaguje i kad je traktor ugasen.Da li bi smeo malo WD sprejom ili necim sl.da poprskam prekidac ili bi ga trebalo zameniti? (u pitanju je 1025)

Ovo sto je kod njega u menjac sigurno nije ovo nase SAE 30.. Pa duplo je gusc bar kod mene....

Kaze mi covek koji ima 1025 i 1221 vec vise godina,da i u hidrauliku i u menjac ide sae 30.On to ulje koristi i nema problema.
A kad vec pomenuste prednju vucu,kod mene taj automatski polozaj ne radi.Sta li bi mogao biti uzrok? A kad ukljucujem ovaj drugi polozaj (stalno ukljucena),tesko ide prekidac,moram dobro da pritisnem.To je verovatno do samog prekidaca,pretpostavljam,jer isto reaguje i kad je traktor ugasen.Da li bi smeo malo WD sprejom ili necim sl.da poprskam prekidac ili bi ga trebalo zameniti? (u pitanju je 1025)
I ne treba da radi!naravno mala sala...koristi stalno ukljuceno,na taj nacin cuvas i prednji most i spojku...ja tako koristim na oba traktora sa elektroukljucivanjem vec 6 godina i nikad muke...da kucnem u drvo.

Hvala,Srdjane! :ppozdrav:
A ovo za prekidac?
I desava mi se ponekad kad iskljucujem pv,da kao da je doslo do neke sprege(ili kako vec da nazovem) i pri iskljucenju dodje do rasterecenja.Da li tu ima nekog podesavanja ili da ne diram nista? Desava li se ovo kod jos nekog?

Hvala,Srdjane! :ppozdrav:
A ovo za prekidac?
I desava mi se ponekad kad iskljucujem pv,da kao da je doslo do neke sprege(ili kako vec da nazovem) i pri iskljucenju dodje do rasterecenja.Da li tu ima nekog podesavanja ili da ne diram nista? Desava li se ovo kod jos nekog?
iskljucuj u hodu i nema cimanja...tu je,po mom misljenju,doslo do male greske u odnosu prenosa,tako da su prednje gume trebale biti za 2-3 cm vislje i toga ne bi bilo...

O pa imam jos fore da vozim ja do tih 1500rs... Pa neznam neki mi rekli da ne valja da koristim taj polozaj za automatsko ukljucivanje prednje... Kao steti mu kad non stop cas ukljucuje cas iskljucuje... JA to nisam koristio... Uvek skroz do gore rucicu...
Vise mu steti kada je non stop ukljucena ja na mom vec 4500rc radim u automatskom polozaju

Ćiro on uključi i isključi kad mu je potrebno i nesekiraj se oko toga, ja teram oba tako i nemam problema.

teraces tako dok nebudes imao problem pa ces se posle cesati po glavi kad ti se ti valjcici sto ukljucuju automatski pri proklizavanju raspadnu(a dogadja se cesto da puknu na pola) pa kad ti otkine srednji nosac kardana pa kad ti razbije karter onda ces zaobilaziti taj srednji polozaj"automatski",najbolje je kad se remontuje bocni reduktor da se ti valjci izbace,kad ti treba prednja vuca ukljucis kad netreba iskljucis i nema tu puno mudrolije,kad se smanji radio veoma se dobro cuje u voznji buka ako je prednja vuca ostala ukljucen tako da to nije problem,ja sam na oba rusa to odavno povadio jer mi je na jednom bas otkinuo kardane,sva sreca karter je preziveo,ako je neko cuo da je nekom puklo srednje kuciste i napravilo dar mar to je zbog toga,a evo i slika gde to jos ume da zavrsi,sva sreca bez posledica.....
dbqvy8.jpg

Po recima ljudi koji su mi rekli da to nikako ne koristim ja sam tako radio... E sad dal je pametno ili ne ja je ne koristim....

PA desi bre kolega DANGER???? Hvala ti jos jednom.... :ppozdrav:

Nazad
Vrh