MTZ Belarus

Lukoil avantgarde 15-40,Mobil delvac 15-40. Po preporucu sa teme o uljima zadovoljan sam.

To Nisotec sam sipao iz nužde prosle godine pred silažu, u traktoru je provelo ceo jedan dan, pritisak katastrofa, stanje ulja po ispuštanju kao da je 200 sati bilo u traktoru.

Ja sam jednm nadrljao sa VIskol i nikad vise.... Kupio sam i sipao u Vladimirca,traktor je momentalno poceo da tosi ulje,pritisak nikakav... Ja uzmem i kupim Galax i sipam i problemi nestali!!!!

Lukoil avangard ekstra 15-40 sipam u beloruse 820, ursusa 335 i zmaja 142.

Danas jedan ruja zaglavio kod majstora, iz brazde u radionicu, divota.

u "obicne ruse" sipam lukoil 40,takodje kvalitetno ulje sa pristupacnom cenom...sale sta mu bi?prijatelju pre neki dan izbio dihting na stari 82...vec je menjao,a nije ravno glavu-zasto jednostavno-kad moze komplikovano.

za sada sa 305 casova sam zadovoljan sa mabanolom,pre par dana sam sipao opet tera flet glob 15w-40,ne znam za vasa iskustva ali kod nas masovno koriste mabanol ulja i ne zali se niko,ovo sto sam menjao je imalo 200 i kusur casova i pritisak je drzalo dobro...

Sutra će se rasklapati a po radu motora izgleda se radi o ventilu (najverovatnije izgoreo) a i dihtung glave je verovatno stradao ali sutra će se znati više.

JA sam do sad koristio za sve traktore Galax ulja... U belarusa sipam stalno Galax 15w40 Superlong... I nikakvih problema nemam,koliko sipam toliko ispustim iz njega,a i sa pritiskom nemam nikakvih problema... Kad je ugrajen na leru ima 1.5 pritisak a kad dam gas odmah skace....
Hajde nam ovo pojasni malo,tvoj rus jos ni nema sati za drugu zamenu ulja.... Ili menjas ulje na svakih 35 radnih sati?

Odakle to tebi da moj rus nema sati za zamenu ulja molim te objasni mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hocu sad to da mi objasnis!!!!!

- - - - - - - - - -

A da nisi mozda to vidovit a?????!!!!! I da znas ja ulje menjam za 100 radnih sati a ti ako hoces menjaj i na 1000!!!

Hteo je da kaze da si ga skoro uzeo, i da mu nisi puna puta menjao ulje, nije hteo da te uvredi... Barem sam ja tako shvatio.... Pozz

Pa nisam ga bas ni toliko skoro uzeo... Ako hoce da proveri moze da pogleda u temi Cestitke za ponove kad sam ga uzeo,nije bilo bas tako skoro.... A sta je to 100 radnih sati netreba 20 godina da se naprave!!!

- - - - - - - - - -

Ja ga nisam uzeo novog,pa pri kupovini cim sam ga doterao usledila je prva zamena i posle sve redovno na 100 radnih sati.... Ko neveruje slobodno nek dodje da proveri... Vidim da ima i onih koji su mu se zahvalili na poruci tako da pozivam i njih,dodjite slobodno.... :ppozdrav:

Pa nije avion....ali ni avion se ne upoznaje ...ali nema veze.....hocu da kazem da treba malo da poslusa ove straije vlasnike MTZ-a,a ne da se upusta u diskusiu kao da ga ima 20 godina...Ciro ne zameri

A objasni te mi oko cega sam ja diskutovao... Kad sam napadnut da moj Belarus nema dovoljno sati za zamenu ulja!!!! A ko to moze bolje da zna od mene??? Ja sam samo trazio objasnjenje.... A moze neko da ga ima i 100 godine pa nece da zna vise od mene sto ga imam 2.. A naravno da ja neznam vise od stvarnih poznavaoca i ljudi koji se bave mehanikom dugo... A znam vlasnike koji duze imaju Ruse pa dolaze kod meen da im ja remontujem hidraulicne cilindre,razvodnike,i jos tako neke sitnice.... Jer ljudi jednostavno neznaju nista oko mehanike a imaju ruse po 10-15god... Ali nezelim da se raspravljam....

Nazad
Vrh