MTZ Belarus

- - - - - - - - - -

ajde navedi sta to sve nevalja na 1523

- - - - - - - - - -

niko da napise kako se omeksava kvacilo,jel se koristi neki omeksivac......
izvadi se 3 opruge iz korpe kvacila i bude mekano,al je pitanje koliko ce sad lamela da traje................[/QUOTE]

Kod kvačila nisam vadio ništa tj majstor nije on kaže kao da ga skratio na navoju nisam ni gledao jer sam bio na njivi sin je radio s njim tako da nemam pojma šta je rađeno i kako konkretno.Kod 1523.3 sa brzinama uopšte nisam zadovoljan ne mogu da ga ubacim u spori hod ni za pare onaj hod sa desne strane dole vlasnici 1025,1221,1221.3 znaju o čemu pričam u transportu je jako spor i troši puno nafte a jedva ide.Hidraulika mu nije dobro rešena ne diže i spušta uopšte kako treba kopča je na struju kad se traktorista menja ne znaju više dal je stavljena kopča ili nije volan se jedva vrti znači ja okrećem volan ceo dan kod leve ruke dobijam upalu mišića kolko treba da okrećem volan ručice za kipovanje nisu stavljene gde treba prviše su nazad i nemam osećaj kod njih ponekad zapeknu pa ih jedva vratim u red a jedna je tik iza sedišta kad pomerim sedište skroz nazad proradi mi hiraulična pumpa jer on hoće da kipuje kvarove sam imao sledeće.Struja sva se istopila,pa mi je prednja stala,blokad isto i hiraulika jer je na bazi struje,cev za dovod ulja od diferencijala mi je eksplodirala 80 litara ulja je otišlo za džabe zatim hoće da se zaguši motor i kad se zaguši nema više paljbe samo direktno sa šrafcigerom sa traktorom u brzini jer ne može više da se izbaci iz brzine dok je zagušen a rizik od tog direktnog paljenja je još jaka struja koja je u stanju da vam baci šrafciger i glavu i da vas ubije.Međutim dali su mi serviseri neki džek ili kako da kažem priključak za neki kabl pa mogu da ga palim i kada je zagušen.A danas mi je otišao kardan od prednje vuče nije fabrički imao mazalicu pa je na kraju popustio i pao.Dalje primedbi nemam i to su kvarovi za 787 radnih časova!!!

Vi baš niste imali sreće sa tim traktorom ali kažete da teško se menja brzina, kako kod mene ide lepo samo ne sme da se vozi kaubojski nego da se menja na što manjem obrtaju motora. Evo kod mene napravio 730rč za 3 god a od toga 95% ja vozio i ne mogu da se žalim na takve stvari kao i volan ide lakše nego na 820. A od kvarova sam ima: menjali smo davač za termometar, merač naftu u rezervaru se raspao i jednom varili auspuh jer puko na više mesta.

A ti imaš isti pomenuti traktor ili 1025,1221,1221.3?Jer neće da uđe u taj spori hod ručicu onu malu vučem do kraja kolko ona ide i nikada da se čuje ono ck pa kad hoću da krenem traktor mi stoji u mestu pa moram da vozim u brzom hodu!!!

Pozdrav ,ovako imam problem s 820 s kiper cijevima znaći kad je crijevo klasićno spojeno da kad vućeš rućicu k sebi on diže kad guraš rućicu od sebe spušta , u tom slućaju jedva diže i na punom gasu i leru ,kad zamjenim crijevo u drugu utićnicu da mi bude ovo gore kontra sve ok diže normalno ,probao sam zamijnit mjesta hidrauličnim utićnicama al ne pomaže ,promjenjen je filter hidraulike ,puma je dobra ,brzo diže prikljućke koje kaćim za poluge ,jedino me ovo mući jel netko od vas imao takav problem i kako ga je riješio unaprijed zahvaljujem.

Prvo zameni prikljucke za kipovanje.. To se meni desavalo na tanjiraci,tockove spusta kao lid tanjiraca leti gore ali sad kad treba da spustim tanjiracu u zemlju i da podignem tockove on jedva kolik podize,a osecam da je motoru teze.. Tako sam radio nekih 50 ari kad eto ti vraga nece uopste vise da spusti tanjiracu ostala gore.. Ja sta cu da radim imam samo neki osnovni alat kod sebe,zaklucam tanjiracu odvijem crevo i skinem prikljucke i izvucem ono iz njih i tako sam zavrsio njivu... Kad sam izvadio one iglice iz prikljucaka tockovi su leteli gore... :osmeh:

Ma sumnjam da je do prikljućaka jer što god probam spojit ,od plugova okretaća ,beraća za kukuruze ,prikolice ,na svima se jednako ponaša tj jedva diže dok ne okrenem crijeva ili u slućaju prikolice i beraća crijevo da mi na komandi gore dođe kontra dizanje i spuštanje onda normalno radi

Mene je to mucilo cim sam zakacio tanjiracu... Izbacio sam sve iz tih prikljucaka ostali samo onako prazni i tako zavrsio tanjiranje.... Sad jurim neke stvarno kvalitetne da stavim i da se ne zafrkavam!!!!

Razumijem ja tebe al kažem meni radi normalno sve kad okrenem kontra crijeva od nekog normalnog kako bi trebalo ić da kad vućeš rućicu k sebi da diže ,a guraš od sebe da spušta i da primjetio sam da kad gurnem rućicu skroz do kraja neće mi ostat u tom položaju neg je ja moram držat inaće ne mogu spustit kipu i tako mi je i sa dizanjem prije kad sam npr kipao prikolicu povućer rućicu od kipe prema sebi i ne držim je i ona sama u tom položaju diže kipu kad cilindar izađe do kraja izbaci rućicu i to je to a sad tog više nema

To sam i mislio ,još pitanja za tebe sad imam jel samo da vidim što se događa s tom rućicom s kojom kipam il komplet razvodniku:sta:

Imam problem sa hidraulikom na mtz 82 stari tip, danas sam orao i sve se je bilo ok, kada sam dosao do kraja njive nisam mogao da podignem plug, na komandu rucice uopste ne reaguje, kada sam otkacio plug digao je poluge ali jako sporo, dizao sam i spustao i cim sam ga malo opteretio (stanem na poluge) nece da digne.. Da li je neko imao slicnih problema?
Samo da napomenem da ulja ima dovoljno, provereno..

rus1.jpg
[/IMG]
rus2.jpg
[/IMG]
rus3.jpg
[/IMG]
rus4.jpg
[/IMG]Bas na razvodniku od dole sagni se ispod pa ces videti dva srafa ide ti gedora 14 i produzetak popusti ta dva srtafa i nek iscuri malo ulja da ti ne curi ni ruku,kad iscuri polako odvrni ta dva srafa jer ih iz nutra gura opruga pa hoce da oskoci i pogubs delove kad to izvadis operi i mali0 osmirglaj ventil ako ima riseve,pa polako to sve vrati malo je zajebano al polako..............

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: Jug
demadary.jpg

Da li neko moze da mi pomogne koje znacenje ima ova lampica kod mtz892. U oranju kada stisnem gas do kraja upali mi see i negasi se. Da bi nakon oduzimanja gasa i ponovnog dodavanja ali lagano ona ostala ugasena?

Nazad
Vrh