MTZ Belarus

interesuje me koliki treba da bude pritisak u gumama na mtz 1021-1025?! hvala unapred

šraf nema veze sa stalnom vrtnjom.otvori poklopac ispod klipa i dotegni kočionu oblogu i biće u redu
Danas opet probano rezultat nikakav. Još ovo nisam probao
@Pankin ako može malo detaljnije. (koji poklopac,koji klip?)
@Paorpaor ipak je pod inercijom tj stavio sam RD i kada zam prebacio na brzi samo je vrtelo RD kao pod inercijom .Spuštanjem u zemlju nije više vrtelo.
Na ručici s desne strane (gore-dole)ne reaguje.
Grunt i Belit probano sve što ste naveli ,ništa ne pomaže.

После целог дана орања са 1221.3 рука ме боли од мењача. Тако су га несретно урадили да је то страшно.
Да ли се још некоме дешава када мали мењач из рикверц мења у "предње" брзине да некад неће да убаци, већ морам да избацим и онај горњи мењач да бих њега убацио, па онда опет горњи у брзину.

Ma dešava se i kod mene to ponekad,Baš se i ja razočaravam sve više u rusa,strah me samo da bi se posle par godina u JD-u i u njega razočarao.

Jel neko od vas uspeo malo da omekša kvačilo ili mi se čini da sam ja jedini koji je to uradio??A to za brzine to samo od onog što vozi nije baš tolko od inženjera pazite da ne skočite ko moj kolega iz trakora sa njive direkt u bolnicu jer mu teško išlo kvačilo i otišli mu ligamenti od leve noge!!!

Јбг Универзал, нисам схватио, јеси ли рекао да је то око брзина до возача?
Онда овде више нас не зна да тера трактор.

То са брзина ми се не дешава ако све урадим брзо, али ако из рикверц станем и случајно задржим мало дуже(не мислим на читаву вечност) онда се често јавља тај проблем да неће у брзину.

Rusic eliminator. Dva dana u njemu kao 7 u teretani. Primetio sam da su mi noge znacajno ojacale od kako sam pre skoro dve godine u dvoriste doterao to cudo od tehnologije.

Kod 1221 nisam čuo da se žale ali kod 892 auuu haos sve dok jedan majstor mi nije došao i omekšao mi ga je skroz sad ga rukom pomeram kako hoću a kod 1523.3 sve ide lepo samo struja mu loša pa kad nema struje ne ide ni hidraulik gore dole zvao tog istog čoveka o kojem sam pričao za nogu sad vozi umesto tog rusa JD 6900 da mi dovezuje kući plug jer plug mi je ostao na sred njive !!!Ko hoće jedan 1523 ja bih mu preporučio da bolje rizikuje da uzme neki zajeban kredit i da malo rizikuje i da mu se ne desi ono što se meni desilo sa tim traktorom.Kad sam se raspitao koji ću traktor da kupim ja sam samo cenu gledao i ništa više išao sam kod jednog čoveka iz okolnih sela.Traktor je imao tad preko 1000 r.č. za godinu dana čovek mi je reko da nije znao za kvar nego za dobar traktor za sitne pare.Međutim čuo sam se sa nekoliko ljudi iz tog sela kazali su mi da je mu servis bio dosta često u poseti al džabe jer kad sam čuo meni je stigo traktor.

Јбг Универзал, нисам схватио, јеси ли рекао да је то око брзина до возача?
Онда овде више нас не зна да тера трактор.

То са брзина ми се не дешава ако све урадим брзо, али ако из рикверц станем и случајно задржим мало дуже(не мислим на читаву вечност) онда се често јавља тај проблем да неће у брзину.

kad nece da udje rucka napred samo je guraj i lagano pocni da pustas kvacilo i udje kao od sale,potrefi zub na zub pa nemoze da uzubi,javi dal si uspeo........vezbaj:osmeh:

- - - - - - - - - -

Kod 1221 nisam čuo da se žale ali kod 892 auuu haos sve dok jedan majstor mi nije došao i omekšao mi ga je skroz sad ga rukom pomeram kako hoću a kod 1523.3 sve ide lepo samo struja mu loša pa kad nema struje ne ide ni hidraulik gore dole zvao tog istog čoveka o kojem sam pričao za nogu sad vozi umesto tog rusa JD 6900 da mi dovezuje kući plug jer plug mi je ostao na sred njive !!!Ko hoće jedan 1523 ja bih mu preporučio da bolje rizikuje da uzme neki zajeban kredit i da malo rizikuje i da mu se ne desi ono što se meni desilo sa tim traktorom.Kad sam se raspitao koji ću traktor da kupim ja sam samo cenu gledao i ništa više išao sam kod jednog čoveka iz okolnih sela.Traktor je imao tad preko 1000 r.č. za godinu dana čovek mi je reko da nije znao za kvar nego za dobar traktor za sitne pare.Međutim čuo sam se sa nekoliko ljudi iz tog sela kazali su mi da je mu servis bio dosta često u poseti al džabe jer kad sam čuo meni je stigo traktor.
ajde navedi sta to sve nevalja na 1523

- - - - - - - - - -

niko da napise kako se omeksava kvacilo,jel se koristi neki omeksivac......
izvadi se 3 opruge iz korpe kvacila i bude mekano,al je pitanje koliko ce sad lamela da traje................

@Nele 001
Kad vam se to desi,jeste li probali da rucicu ostavite u neutralnom polozaju,pustite kvacilo,pa pritisnete ponovo? Tad bi trebalo da udje u brzinu.Inace,bas je komplikovan menjac,kao i kod mene na 1025

Usput da kazem kako sam ja orao ovih dana.Ostavim uvratine 8-10 m sirine,tako da mogu da ulazim i izlazim iz brazde bez zaustavljanja.Tako prodje sat-sat i po,a da nijednom ne stanem na kvacilo
Da dodam,orem sa obicnim plugom,ne obrtacem

Опасни, ће да пробамо.

Бранковићу, пробао сам, али онда почне опасно да оштри зупчанике, тако да то више не покушавам.
И ја бих тако радио, али оремо са још 2 трактора (Рус 820 и Масеј 3080) па њима треба доста мање простора за окретање и смање ми увратине па се после ја патим.
п.с. немојте ми персирати:ppozdrav:

@Nele 001
Kad vam se to desi,jeste li probali da rucicu ostavite u neutralnom polozaju,pustite kvacilo,pa pritisnete ponovo? Tad bi trebalo da udje u brzinu.Inace,bas je komplikovan menjac,kao i kod mene na 1025
Usput da kazem kako sam ja orao ovih dana.Ostavim uvratine 8-10 m sirine,tako da mogu da ulazim i izlazim iz brazde bez zaustavljanja.Tako prodje sat-sat i po,a da nijednom ne stanem na kvacilo

Apsolutno svaki dan tako radim i sa plugom i sa tanjiracom a sto je naj vaznije ne okrecem na putu da vadim blato pa da me posle psuju i gaze njivu.. JA mislim da se to tako i radi???? :sta: :osmeh:

Ћиро, ја сам са тањирачом више окретао по путу, из два разлога. Зато сам све вагаше изравнао испред њива баш из разлога што чим виде малу барицу, улазе у њиве и газе. Тако да ми није тешко да средим и испред њиве, а када би тако свако(мислим на мој атар) урадио имали би одличне путеве а не рупчаге и вагаше.

Одох са теме...

Gorane si namesto prednju vucu i sta je problem bio?
Jesam ,prvo sam došao kući izvukao klipove na polugama I klip na tanjirači,dosuo ulje do max, zatim očistio kleme koje idu do onih elektromagnetnih ventila i počeo da tanjiram van dvorišta (ima u blizini jedna bara sa slatinom) uključio i vidim da radi.Posle je radio čitavog dana.Danas sam radio sa RD pa je nisam ni uključivao.

Uf druze ja kad bi negde okretao tanjiracu na putu mislim da ne bi dobro prosla!!! Uglavnom su nam puteve unistili ovi sto kipuju SUT pa sad ima betona koliko volis... Ispred mojih njiva ja puteve odrzavam ako je potrebno po nekad iskipam i neku prikolicu peska.... Ali necemo u :off_topic:

fotografija0095x.jpg
Ja nemam primedbi prezadovoljan...

- - - - - - - - - -

20ac752.jpg
Imali neko jaci

Nazad
Vrh