MTZ Belarus

A ako ti se kojim slucajem odvali sediste zaore te plug... Jer pozadi dosta zatvorena kabina... :haha:

o tome sam i ja pricao sinoc svi kazu da su rusevi neudobni i meni tako izgledaju.ne znam, nisam nikad sedeo u njih a pravo da ti kazem ni ne zelim.a u torpeda kad sednem kao da sam seo u mercedes.

A delu je ti neudoban???? Pa druze mogu da ti kazem da znam traktore za koji je moj Belarus ne Mercedes nego MIG po udobnosti,mogao bi spisak da ti sacinim ali neka... A ti nemoj tako da kudis konja koga nisi jahao... :ppozdrav:

Torpeda sam imao, rusa sam vozao drugarevog, do duse ne mnogo i ne daj boze da jesam vise, sad je na testu još "fiat" (kineski) tako da se ovo pretvara u jednu od mnogih glupih polemika i imamo sad fore da se prepucavamo dok nas moderatori ne uhvate :osmeh:

- - - - - - - - - -

Ciro ti izgleda vise volis tog Belorusa nego zenu....

Ljubav je slepa pa čovek ne primećuje te stvari :ppozdrav: ili ne provodi mnogo vremena u njemu. Ima dosta ljudi iskrenih na forumu koji su vlasnici traktora o kojima se vodi polemika i koji danima u njima rade pa im nije baš prijatno kad im isti odbiju bubrege

Samo nedam da se Belarusi tako kude a vidim da ih je sve vise... Ljudi nemojte da ih kupujete onda ako nevaljaju... Ja mislim da za nas poljoprivrednike koji imamo ispod 50h Belarus je majka... I ja bi rado voleo da vozim nesto besno ali za tako nesto nemogu cak ni kredit da podignem kad vide u banku koliko zemlje obradjujem... Ja sam kupio Belarusa i da nekako mogu da vratim vreme unazad isto bih kupio Belarusa... Nisam ja za bolje.... Mozda po nekad negde procuri nesto ali to se uglavnom resava za smesne pare... :osmeh:

Ma znam torpedo je strava udoban ,ako popijes par piva vise nemozes da okreces volan od stomaka,,ili da si na dijeti sto je jedna od bolji stvari ,sto se potrosnje tice to si u pravu mada se mora priznati da im je menjac najveca falinga ,nema ko ne kuburi sa trecom.Ne govorim da su losi al svaki traktor ima svoji slabi strana ,traktor je traktor da nije traktor zvali bi ga auto,nov torpedo je duplo skuplji od mtz i verovatno je tolko i boji ali nemamo svi love za nove torpede.

Prvo moram da te ispravim da je Torpedo fabrika propala sa Jugoslavijom a ovo posle su neki trzaji neuspeli devedesetih godina. Danas fabrika istih i ne postoji već hale zvrlje prazne. Što se torpeda tiče problematičan je ulaz u kabinu ali ja kad pričam o udobnosti pričam o udobnosti tokom rada

na rusu volim zvuk turbine i sto su retrovizori visoko ,a torpedo mi je zanimljiv sto nemoras da brines oko rashladne tecnosti zimi i curenje iste
mada su mi oba simpaticna izdaleka,volim da ih posmatram iz daljine

Rasprava o poluproizvodu iz Belorusije ne vodi nigde. Neudoban, neekonomican, neizdrljiv i sve najgore mogu recu o njemu, ALI mi nemamo para za bolje pa ga hvalimo i dizemo u nebesa. Brena je Brena, al dvaput je dvaput.

ne znam ja da li je duplo skuplji ili nije kad bi se proizvodio samo pricamo o kvalitetima traktora i ostalim stvarima....a rusa kupuju zato sto je najjeftiniji ne zato sto je najbolji
svi mi znamo sta je najbolje- john dere
:D

Jedno pitanje z iskusnije ,kada prebacim kardan da radi na 1000 obrtaja ručica sa kojom se pali I gasi kardan (gore-dole) sa desne vozačeve strane ne funkcioniše tj kardan nom stop radi ,kada vratim na 540 obrtaja radi bez problema .Da li je neko imao sličnu situaciju? Baš mi se ne radi sa RD ako ne mogu zaustaviti kardan.

Nisi ga valjda rukom hvatao :sta:
Ne znam onda, nisam strucan bas toliko, mozda da popustis one lamele za ukljucivanje kardana.

Jesi li probao da das malo gasa da vidis da li se zaustavio kardan? Znam da 1221.3 ima hidraulicno ukljucivanje kvacila ali ne znam da li je na istom principu i na 'obicnom' 1221.

Nazad
Vrh