MTZ Belarus

Ja sam samo jednom menjao taj ventil i drzi oko 2000 casova, mislim da moze da stavi sraf

Pa ili ce da stavi sraf ili neki manometar sa kazaljkom pa neka meri pritisak ulja bolje nego ovaj el. ventil uvek mu puca kod one plastike .:osmeh:

koji bi mi mtz preporucili, sluzio bi za oranje, tanjiranje, siliranje i transport

radi se oko 30ha, zemlje ima lagane gajnjace, ali ima i ilovaka, smonice i brda..

tafe ce ovih dana da prebaci 2200rh, mislim da ce oko 1,11 da napuni 4 godine, pa da ga malo rasteretim, da ga castim posto mu izlazi kredit

koji 820 ?

Cika jovo i ja se slazem sa clanom (putin ) jer i ja sam se dvoumio izmedju 820 ili 1025 ali ipak uzimam 820 super traktor :cao:

Moze li mi neko reci sta znaci ova lampica?
fmjg.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

nov planiram da uzmem, ipak je novo-novo, koliko sam gledao velika je razlika u ceni izmedju novog i polovnog, al posto nemam iskustva sa ruskim traktorima bolje mi je da ga postepeno upoznajem i da krenem od pocetka sa njim od novog pa polako, ima tu i garancija, servisi, koji ce valjda da saniraju sta treba dok se ja ne uhodam sa njim..

da ne bude ko ne plati na mostu plati na cupriji sto se tice polovan-nov

zato sam i postavio pitanje ovde i opisao svoju situaciju jer sigurno ima ljudi koji su vec imali dilemu koju ja sad imam..

sta uzeti jace od 60ks, znaci za oranje, vucenu tanjiracu, siliranje, transport kako bi sastedeo ovaj od 60ks

radim sa dva traktora r60 i tafe 5900, r60 pravi oko 100rs, a tafe oko 600rs godisnje i obradjuje se oko 30ha zemlje

@ srdjan7 hvala na odg. Jednom mi je zatreperila prilikom oranja. Na koliko sati cistite filtere vazduha? Po potrebi ili...?

Belarus 820 koristi za volan isto ulje iz hidrauike samo sto ima zasebnu pumpu... Ako imas dovoljno ulje u hidraulici to je onda uredu i za volan... :osmeh:

Cika jovo sto nerazmislite o 952 ili 892nije bas neka razlika u ceni posto vec hocete nov traktor.ja bi za hiljadu i nesto evra razlike uvek pre uzo jedan od ova 2.Ima vec tema o njihovim karakteristikama.

Čika Jovo rus nije više kao što je nekad bio, mislim na kvalitet tako da razmisliš šta ti je činiti a za 30ha ti je sasvim dovoljan 820 standard sem ako nećeš povećavati površine.

steva44

jos nisam odlucio koji model mtz - svi su u igri, racunam na clanove foruma koji ih imaju, a bili su u slicnoj situaciji kao ja da mi daju preporuku sta da uzmem :ppozdrav:

sale ratar

hocu da povecavam povrsine i da pokusam sa brzom rotacijom kultura na postojecim poljima :bravo:

isao bih na novog preko kredita, mnogo mi je da za polovnog odjednom istresem gomilu kesa + zaliha za opravke koje mogu biti u nepoznatom rasponu-nisam jos cuo da je neko prodao dobar traktor, kravu isl

čika jovo uz ta dva koja imaš najobičnija 82 se zajebava sa 50 ha ,najpouzdaniji je od svih do sad i jedini može u red, veliki broj oraćih brzina a snagom ćeš sigurno biti zadovoljan sa grbavim mostom nemoj da te plaše kao mene jel za sedam godina nisam imao ni jedan problem (probleme imaju oni koji zaborave da traktor tu ima i ulje)a na tom mostu inače stoji i prednji utovarivač koji radi svaki dan.

Nazad
Vrh