MTZ Belarus

To bi zapadnjaci odma naplatili kao dodatna oprema.

Da ponovo postavim pitanje, podstaknut banetovim slikama.
Zna li neko u nasoj okolini elektricara koji se razume u elektriku MTZ. Ima nekih iskljucenih potrosaca na mojem MTZ, a i na tabli ne sijaju kontrolne table. Svaka informacija je dobrodosla, moze pp, ili post.

09102013074.jpg

09102013075.jpg

09102013077.jpg

danas poceo da orem tanjiran suncokret,jos par dana dok ne s`padne vlaga pa onda vrsidba...

Nakon generalne na Ruji 820,posle 150 rc trosi ulje.Kada temperatura motora ne prelazi 80 C ne potrosi ni litar ulja,a cim predje 80 C i dodje do 90 C (sada kada je toplo napolju) on potrosi oko pola litra na ceo dan.Ulje koje sipam je Bison 20w50 ,mada je probano i od drugih proizvodjaca,ali isto je.Kada je temperatura motora 80 C pritisak ulja je na 2.5 bara,a kada je 90-95 C pritisak je od 1,5-2 bara na 1800 ob/m.I da napomenem da izbacuje ulje na izduvnu granu oko onih srafova.Da li neko zna sta se tu desava?

samo ti njega upregni u oranje i neke teze radove,ako su delovi ok i u kvalitetu leci ce to.....hoce to kod rusa........

09102013074.jpg

09102013075.jpg

09102013077.jpg

danas poceo da orem tanjiran suncokret,jos par dana dok ne s`padne vlaga pa onda vrsidba...

lepo za videt rus i dve brazde:osmeh::osmeh: neki bi tutnuli i cetvrtu inace orem plitko za zito suncokretiste sesta spora u dolji dimna zavesa 757.3 bogami nije mu svejedno ko mojim ledjima(rus mala kabina) nego da pitam videh u radnji sediste sa kompresorom ne tvrdim ali tu oko 150 evr vredil to sta
umalo zaboravih da pitam zna li ko kako se steluje plivajuci rad hidraulike imam strarog ruju i ima onu okretaljku pored papucice za gas pa pitam na koju stranu da vrtim sta da radim nakako mi kruta hidraulika

Poslednja izmena:
umalo zaboravih da pitam zna li ko kako se steluje plivajuci rad hidraulike imam strarog ruju i ima onu okretaljku pored papucice za gas pa pitam na koju stranu da vrtim sta da radim nakako mi kruta hidraulika

Prvo mi reci koje ulje imas u hidraulici da li je hidraulicno ili sae 30? (kod njega je predvidjeno 30) a sto se tice tog ventila zavijes ga do kraja, znaci u desnu stranu i onda odvijes tri kruga i to je to, tako je kod mene nastelovano i radi odlicno, naravno kad spustis plug rucica ti ostaje u gornjem polozaju sve vreme.. Ako nesto zaskripi slobodno pitaj..:)

Malopre sam pošao da upalim moju staru 52-jku, i izbacio mi je na auspuh pomešano ulje i vodu, mislim da i u karteru ima vode... Jeli to zrelo za generalku i ako neko zna orijentacionu cenu tog zadovoljstva?

Treba mi jedan brz odgovor , mom komsiji je upalo drvce u onaj rezervoar za ulje od volana i hidraulike na rusu 1025 jel zna neko gde se ispusta ulje ili neki nacin kako da izvadi to drvce ???

Zavisi koliko je drvce, ako je nesto vece, jednostavno odozgo odvrnuti 4 sarafa i izvaditi filter hidraulike i ruku uroniti u ulje i izvaditi sta treba, a ako je nesto manje moze se s desne strane ispod ukljucivanja pumpe hidraulika ispustiti ulje, ja bi uradio ovu prvu metodu.

Mucobieno hvala,a kako se vadi filter da li se samo izvuce na gore kad se odvije taj poklopac ili ima neka caka :sta:

Odvrnu se 4 sarafa i skine poklopac, to se malo cekicem udari i ide gore, onda se izvadi filter s posudom u koju se on stavlja, samo se rukom izvuce, ta posuda, filter ostaje u njoj. I imate rupu Fi 120 130 mm za sve moguce akrobacije, tu svacija ruka ulazi, i ceprkajte po dnu.

Vec danima me muci ventil na razvodniku berem kukuruz i kad treba da iskipujem bunker taraba :zli: pre neki dan dva puta u toku dana mi se to desi onda zavlaci se pa ulje curi niz ruku citav k c.Juce ispustim ulje u kantu koja ima sitnu cetku pa iz te u drugu,iz te druge u traktor opet sa cetkom i danas popodne ista prica.Sta da radim dali da menjam ulje ili taj ventil **greška li ga.Sta misite?

Hvala puno .:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Promeni ventil i bice sve u redu..takodje je taj isti problem imao jedan drugar iz susednog sela na rusu 892 i on je brao kukuruz i to ga je zezalo ...:osmeh:

- - - - - - - - - -

E jadan moj komsija jednako mu se nesto kvari na NOVOG rusa 1025 ..Danas mu po drugi put puko onaj mali el.ventil na glavi upravljaca sto meri pritisak ...PA me je zamolio da pitam el zna neko DA LI MOZE NA MESTU TOG EL.VENTILA DA STAVI NEKI SRAF DA SE ZAPUSI RUPA I DA NE MERI PRITISAK ILI MORA I PO 3 PUT DA STAVLJA NOV VENTIL....inace traktor ima samo 186 radnih casova.:udri:

Nazad
Vrh