MTZ Belarus

To je koliko sam shvatio oko 12 l po jutru na 30cm dubine po meni odlicna potrosnja moj 820 je sa plugom 3*30 trosio od 10 do 12 po jutru dubina oko 28.

@ Djenka ds Ne veci gas od 1800 obrtaja,samo vise trosi,a nema nikakav veci ucinak.

Drugar ima Kosanoviceve adaptere za tockove vec 7-8 godina na 820 Eurolux i nikakav problem nije imao. Ja verujem da ce pre liveni adapter puci od ovog varenog ako dobije udarac preko nekog vagasa ili slicno.

Sto se tice potrosnje goriva ja sam zadovoljan sa mojim 820 garantujem da manje trosi po hektaru od Rakovice... Ja sam godinama orao zimsko oranje sa Rakovicom 65 i Lemindom i potrosnje mi se vrtela tu oko 30l po hektaru... A ako se dodatno izblatnjavi jesen onda je to jos dodatak.. Napominjem uvek ali uvek orem sa 3 sporom i nekih 1800 obrtaja... Sa Belarusom je druga prica orem na manje obrtaja i brze,mada i nemam neki plug za njega pa nemogu da tvrdim..

- - - - - - - - - -

Cuo sam da Belarusi drasticno povecavaju potrosnju kad se cepaju u punom gasu,jel to istina???? :sta:

Da, to je posebno izraženo prilikom transporta.

Evo jedne zanimljivo sređene stare 82-ke, slikane u Vojki.

Fotografija0498.jpg

To sto ja njega jos nisam razradio neznaci da nemam nikakva iskustva sa traktorima... Sa njima sam od kad znam za sebe... :ppozdrav:

Sa danasnje Vrsacke brazde...u drustvu novog Ursusa...
359z5hf.jpg

Taj Ursus stoji kod Boška u MBV-u ima 110 ks I košta 34000 eura sa PDV-om,baš sam pre neki dan čekao isporuku nekih ležaja pa sam pričao sa prodavcem.

Potanjirao je vec 20h i nigde nije procureo i naravno da se nisam razocarao u Belarusa...
@Ciro,moj Rus tih 20 ha uradi za jedan dan kada ga ja vozim, a za dan i po kada ga vozi deran sto radi kod mene :osmeh: Lepo je to sto tako fino odrzavas traktore ali kad pregazis godisnje sa rusom bar 600-700 radnih sati TEK TADA ces znati sta sve rusa boli kada radi tim tempom,sta sve ume da crkne i da se raspadne na njemu.

Nazad
Vrh