MTZ Belarus

kad se tera po prasini I radi u prasini kao sto su setvospremiranje itd.....isto mu dodje dal je monociklon na svom mestu ili u visini krova kabine,zezancija izduvavanja ista....:osmeh:,bacite te ruske filtere koji nisu nizasta I stavite fradov [pa cete videti kako se oni izduvavaju I kako preciste vazduh,s tim ruskim fabrickim za jedan dan rada u prasini prasina prodje kroz oba dva filtera sto nije dobro za motor,previse redak papir....

Danas sa drugarom čupao hilzne u nameri da promenimo gumice jer mu je jedino još to preostalo ali slaba vajda jer je oboleo od česte bolesti koja napada matore mtz 52, pregrada između prve i druge hilzne na bloku je rascepljena. Nismo ni znali za to dok nije dosao jedan poznavalac ruskih traktora i tako gledajući šta mi radimo, uoči sićušnu liniju na pregradi i reče nam za to. Ošmirglali malo i uočili da je u pravu. Rekao nam je da je to veoma česta boljka kod starih modela. Do tada je i skidan hladnjak i opran, i skidana glava i testirana i menjan dihtung glave ali on se grejao i grejao i mešao ulje i vodu. Sada će morati drugi blok. Ili od istog modela ili rebrasti od 82.
Eto, ko bude imao slične simptome sa tim matorim 52 neka obavezno i to proveri jer ni mi nismo znali za to.

Evo kako smo mi resili problem sa prasinom
ysll.png

Lepo odradjeno::svaka cast::
Ako budes u prilici,postavi jos neku sliku iz blizine,posto i ja nameravam da ovako nekako odradim

Gutesa jel može slika izbliza da vidim kako je pravljeno jer to mi je potrebno zbog ove silne prašine jer više duvam filter za vazduh nego što tanjiram ???

Brankovicu, ako cvrsto nameravas da opravis taj produzetak, ona pecurku stavi u ravni sa vrhom kabine, jel je tu caka za dobru cirkulaciju vazduha. kod @gutesa fali 20-30cm vislje da bi bilo idealno.

@Universal, kod mene i talianu uopste nisu sicusne polugice kako ti kazes jer se radi o modelu 1221, a i te tvoje fabricke je neki covek vario, nisu pale sa marsa.

Kazem da bi bilo idealno sto znaci da je ovo tvoje bolje nego ranije gde je stojao, da si ga jos malo nadvisio tad bi cirkulacija vazduha bila mnogo veca i samim tim bi jako malo prasine bilo uvuceno u pecurku.
koju plastiku nisi hteo da seces?

da li ima neko raspoložen od kolega koji imaju mtz 105 ili 130hp da pogledaju koja oznaka piše na pumpi hidraulika moja je danas pukla pa bi da stavim jaču zbog prednjeg utovarivača i ako znate da mi napišete koliko je litara

- - - - - - - - - -

i ne mogu da nađem nigdi katalog od tih traktora

Oznaka pumpe na mom mtz 1025 je НШ 32 A-3- Gidrosila zemlja porekla Ukrajna, a protok neznam kojije. Inače platio sam je 60 eur-a u Novom Sadu kod rusa Miše.

e puno ti hvala prijatelju ,ja sam mislio da veći traktori imaju jače pumpe međutim imamo iste .reci mi šta se kod tebe desilo zbog čega si menjao pumpu

- - - - - - - - - -

reci mi molim te čime si skidao šarafe sa desne strane pumpe ne mogu od cevi ništa da nataknem na šaraf

Sarafe s desne strane je lako skinuti :haha:.
KUpite kineski kljuc ukoliko vam je zao modifikovati neki kvalitetniji. ja sam okastu 17-ku (vilasto okasti) prvo brusio izvana da moze sesti na maticu jer nema okolo mesta, pa onda ugrejao aparatom za varenje i savio da mi odgovara ugao, jer smetaju dve tri one male cevcice, i kad se iskrivi kljuc onda se moze prici. Morate jednog modifikovati, ali onda imate alat za druge remonte...

Nazad
Vrh