MTZ Belarus

Otkcilo se mom drugu na Maseja i pokrivio spremac... Tad mi je rekao da mu se to jedino ne svidja na njega jer se zacas otkaci... Ja tih problema nemam sa standardnim kacenjem,jeste da sporije zakacim ali kad zakacim zakacio sam... :osmeh:

Mozda i bi kakve sam srece.... :haha: :haha: Ne kazem da nije dobro to kacenja ali sve mi se cini da je manje sigurno od standardnog.. Ali svako ima svoje misljenje.. :ppozdrav:

Aha, sad vidim da je njegov drugar to vec bio prvi.

- - - - - - - - - -

Ako je sve uredu nesme da se otkaci, Fend i ostali bi to prvi izbacili da nevalja i da je stari sistem bolji, i ovde se ne radi o nasem misljenju kad je nesto vec odavno izbaceno iz upotrebe.

Da krenem redom: cena je 22500din
U kutiji je spakovano: 1 par krajeva poluga (koje se vare za postojeće), 2 kugle, 2 kugle sa šeširom, 4 odstojne platne i jedna podesiva opruga (po jačini) za poluge. U kompletu fali i brza zakačka toplinga koja se samo uvrne na mesto stare a cena joj je oko 3000 din.
Nisam se setio da slikam ceo komplet ali biće slika kad bude namontirano tj povareno.
U kompletu je bio i lančić koji služi za brzo otkačinjanje iz kabine traktora:osmeh:

Ja tražim da kupim polovne poluge pa da im navarim te nastavke ,ne bi da ove sečem pa zaj**m nešto. Inače po meni ko ih je izmislio treba dobiti spomenik.

Nestavljam nista dok se pokaze dobro kod nekog drugog!

Kod mene je takvo kačenje na 1523.3 ali to je njegovo fabričko sad kad razmišljam da to stavim na 892 nisam siguran da će poluge izdržati naročito pošto nosim kembridž valjke teške oko tone i nameravm još da mu kupim rasipač od 1000kg kapaciteta i 100% sam siguran da će da pukne tamo gde se vari!!

Vidis da nisam ni ja lud! Isto imam kembridz i treba da dodje i rasturac od tone a i plug je dosta tezak jbg
Znaci ipak bolje fabricki iz komada poluga !Koja je cena?
To sa varenjem ide, ali se mora odraditi ljudski!
Nebi bilo lose onda na svim uredjajima imati kugle, da se nemora prebacivati!

Ovo je ekstra dobra stvar,samo je i cena dobra.Pogotovo ko radi skoro sve sam,pa mu je onda i zakacivanje orudja donekle problem

Jel moze slika ako ima neko kako bi to kacenje islo na topling?
Mozda bi mogao samo gornji deo sa tim da se usrafi?!?

Gogi666 upravo tako. Odvrne se kraj toplinga i na njegovo mesto se zavrne novi, brzopotezni. Trenutno ih nema na lageru ali čim stigne biće koja slika a cena mu je da se ne ponavljam oko 3000

Kod mene je takvo kačenje na 1523.3 ali to je njegovo fabričko sad kad razmišljam da to stavim na 892 nisam siguran da će poluge izdržati naročito pošto nosim kembridž valjke teške oko tone i nameravm još da mu kupim rasipač od 1000kg kapaciteta i 100% sam siguran da će da pukne tamo gde se vari!!
I ta fabricna su zavarena, gledao sam na sajmu kod svih traktora je spojeno varom.
drugo je stari sistem gde su poluge izjedna, a na ruji je i taj stari sistem zavaren.
ovo je kesa za svakog malo boljeg varioca.

Jel moze slika ako ima neko kako bi to kacenje islo na topling?
Mozda bi mogao samo gornji deo sa tim da se usrafi?!?

Može to da se radi bez problema samo menjaš gornji deo i završio si celu priču kod mog toplinga gornji deo je od rakovice a od rusa original sam izgubio

@dragan.kovačev treba ja da ti slikam debljinu tih poluga kod 1523.3 i kad uporediš tu debljinu pored onih tankih polugica od manjih ruseva ne bi ti krenuo da variš i da sečeš a što je talianu reko u pravu je.Sečeš poluge i praviš neku glupost a posle ideš da kupiš nove poluge za njega koje su meke kao da su od gume umesto da bude neki veoma veoma jak materijal i posle svake sezone samo čačkaš oko poluga još ako ti pukne u transportu možeš nekoga tako ubiti nije to to kod mene u selu se jednom čoveku desilo da mu pukne poluga sa malim setvospremačem od 2,5 m tako da vam je 100 puta bolje da odustanete od toga sem ako nađete neke kvalitetne poluge iste dužine i onda ih stavite druge metode nema

- - - - - - - - - -

Jel ima neko na 1221,1221.3 ili 1523.3 stavljen vazdušni filter kao na ovom 1221 sa snimka????

kod 1523.3 je vazdušni i imam žive muke dok ga duvam.Voleo bih to da vidim izbliza da pokažem majstoru kako da mi to napravi!!!

Nazad
Vrh