MTZ Belarus

Ono što je smrdelo bila lamela.Danas smo ga razdvojili da vidimo.Potisna ploča kriva kao i lamela.Hvatalo svega na tri mala mesta na potisnoj ploči.U tom radijusu lamela otišla do nitni.Eto toliko o kvalitetu ugrađenih delova.Inače traktor ima samo 115 sati,da da dobro čitate samo 115 radnih sati.Ništa teže od 4t nije vukao.Sramota bre.I posle će neko da mi kaže YTO ovo ili ono......
Pitam ja zasto Breznjev toliko curi i nijedan do sad nisam video da bar malo nije zamascen, a oni meni kazu to je zbog Sibira. Ne sme sve biti u 100 % meri da bi i po tolikoj hladnoci moglo da radi. Dakle Diklofen ta tvoja lamela je zbog Sibira :osmeh:

Pa kad ne daju takve popuste i kredite kao za mtz. I na imt se ceka prilicno, a mtz sednes i vozis.
I dodao bih da je steta sto nam propada domaca traktorska industrija i da to ne moze na dobro da izadje.:off_topic:

rabaoranje2.jpg
[/IMG]
oranje-raba3.jpg
[/IMG]Prezadovoljan sam plugom lako se vuce,doduse plitko oranje je u pitanju ali kad ga pustim dublje jos bolje slaze, rus ga vuce bez problema,6litara nafte po kj 6a brza zec.mOLIO BI MODERATORE DA PREBACE POST U ODGOVARAJUCU TEMU SLUCAJNO SAM POSTAVIO OVDE!

- - - - - - - - - -

Aj ne mojte molim vas moj otac kupio nov 560 82 god,cim ga je doterao curilo ulje na semeringu radilice,nije dobio crevo za duvanje guma,alat i opremu koja ide uz nov traktor!Kod mene IMT nece uci dok sam ziv nikad vise!O yto razmisljam:osmeh:

- - - - - - - - - -

Ono što je smrdelo bila lamela.Danas smo ga razdvojili da vidimo.Potisna ploča kriva kao i lamela.Hvatalo svega na tri mala mesta na potisnoj ploči.U tom radijusu lamela otišla do nitni.Eto toliko o kvalitetu ugrađenih delova.Inače traktor ima samo 115 sati,da da dobro čitate samo 115 radnih sati.Ništa teže od 4t nije vukao.Sramota bre.I posle će neko da mi kaže YTO ovo ili ono......
Trebao si uzeti jos jednog yto da imas blizance :haha:a pre kupovine Mtz-a znao si sta je mtz,pa si ga opet kupio zasto???

Poslednja izmena:
ne znam ovi novi rusi kakvi su ali moj rus je 2002. godiste i osim anlasera nista nije dirnuto. Redovno odrzavanje, pazljiva eksploatacije i punih deset godina me verno sluzi...

Dešava se i na novim traktorima da se nešto pokvari, ali ne tako često. Diklofen, nisi imao sreće jer te je zapao traktor u koji je ugradjena loša lamela, a loša je iz razloga jer radnik koji ju je pravio nije tog dana dobro spavao, nije dobio od žene ili ga je šef iznervirao pa je malo škartirao :osmeh:

Sporije dize hidraulika kad se ulje ugreje sta moze biti?820 je u pitanju.

ventil od hidraulike popušta pa kad se dosta jako ugreje posle neće više ni dići nego će ostati poluge dole moraš otvoriti kod ručica hidraulike poklopac i jednu maticu (ne znam koju jer to je meni radio majstor tako da ne znam koja treba) da je stegneš i opet će dići kako treba.Pazi nemoj prejako da stegneš inače će ti plug ubaciti u kabinu

koliko te izasli delovi i opravka,jesi li uzeo u agropanonci delove..
Nisam hteo da uzmem celu korpu jer je cena oko 18500-19000dinara.Uzeo sam samo potisnu ploču za nepune 4000rsd i lamelu za 3200rsd.Uzeo sam od jednog uvoznika u ZR tako da je sve made in Belorusija.Domaće bofle nisam hteo da gledam.Majstorove ruke će biti prebijene kroz neke usluge.Sve je to ništa ali je tuga gledati rastavljen traktor sa 115 radnih sati koji doslovce poso vido nije.

Ne ne pored sedišta gde ti je ručica za dizanje poluga traktora tu imaš poklopac otvoriš ga i tu stegneš tu maticu i to ti je to !!

I bas niko nema ili nije imao slican problem sa zujanjem hidraulike na rusu da bi mogao da mi pomogne :sta:

I bas niko nema ili nije imao slican problem sa zujanjem hidraulike na rusu da bi mogao da mi pomogne :sta:
moze biti dosta toga...zaglavljuje ventil,neka rucka pored volana,a mozda je i greskom usuto neko gusto ulje,pa zuji pumpa...npr tako zna biti par minuta zimi ako je u sistemu sae 40-dok se ne ugreje ulje...

Traktor ima oko 4000 sati i nikada nije bilo problema. Ulje je sae 40 a moguce je da se malo izmesalo jer kipujem dosta prikolice sa njim. Probacu da skinem filter ali prosle godine sam ga menjao. Koji ventil mislite da moze da zaglavljuje?

Traktor ima oko 4000 sati i nikada nije bilo problema. Ulje je sae 40 a moguce je da se malo izmesalo jer kipujem dosta prikolice sa njim. Probacu da skinem filter ali prosle godine sam ga menjao. Koji ventil mislite da moze da zaglavljuje?
Mislim na glavni ventil na razvodniku.ne mora da zaglavljuje,moze i da propusta,ako je nesto podletelo pod njega,i to stvara karakteristican zvuk.

Pa to isto i ja mislim samo ne znam koji je ventil u pitanju pa bi zamolio da mi neko kaze ako zna??:sta:

Nazad
Vrh