MTZ Belarus

ja imam na drugoj rucici okretanje pluga a treca mi sluzi za dizanje i spustanje prikljucnih masina posto sam moro izbaciti ono kao fino podesavanje i sad sve radim sa te dve rucice mada jasam njih malo produzio da se nebi stalno moro naginjati

Skal, zašto si morao izbaciti "fini hidraulik"???

kad sam ga kupio nije radila hidraulika i kadsam poceo to dovoditi u red nece pa nece onaj deo ispod sedista nije radio kako treba i prepakovo gumice i nisam mogo ustelovati a majstori kazu kupuj novo a za novo mise nije davalo tolko para pasam izbacio taj deo i povezo crevima i zaad je ok vec3-4god,i sad se naviko sto nema to fino podesavanje

@pankin

ja sam to planirao za spoljnu ugradnju sa pogonom na kaiš.
Nešto ovako(samo ne znam da li je međuploča sa zupčanikom ista za pumpe nš10 i nš14):

43afd68s-960.jpg
sve je isto nema nikakve razlike

Na 82.1 mi nešto smrdi kod anlasera kada traktor radi.Anlaser i elektrika nisu 100%.Nije klasičan miris lamele koja preklizava.Bez obzira radi li u mestu ili ga vozim baš smrdi.Miris je nešto između upaljene plastike i nagorelog ulja.Po meni taj miris dolazi iz dela sa kvačilom.Šta bi moglo po vama biti.Niti je šta teško vukao niti išta teže radio.Jednom do sada nije ni zašlajfovao ,a kamoli šta drugo.

A da nisu slučajno kočnice? Meni je zalepila desna na 1221 pre neki dan, srećom novi pritisak na papučicu ju je odblokirao. Mirisalo je kao što si opisao.

Na predaji zita pre neki dan, pricam sa drugom i vlasnikom Lukasenka 820. Kaze ne curi mu nigde ulje od kako je krenuo u zetvu, ne svidja mu se to i mirise da ce crknuti nesto veliko. :haha:

Na 82.1 mi nešto smrdi kod anlasera kada traktor radi.Anlaser i elektrika nisu 100%.Nije klasičan miris lamele koja preklizava.Bez obzira radi li u mestu ili ga vozim baš smrdi.Miris je nešto između upaljene plastike i nagorelog ulja.Po meni taj miris dolazi iz dela sa kvačilom.Šta bi moglo po vama biti.Niti je šta teško vukao niti išta teže radio.Jednom do sada nije ni zašlajfovao ,a kamoli šta drugo.
to sam i ja isto primetio,i kada je ugasen i hladan pomalo se oseca kada se priblizi nos motoru....izgleda da sagoreva farba od motora,ko zna kakva je to boja i kakvog li je sastava..

Ma nisu kočnice sigurno jer ne bi smrdelo i kad traktor stoji.Da je neka farba ili nešto toga tipa valjda bi odgorelo za 110 sati rada.Sumljam samo na korpu ,lamelu,druk ležaj.....

Na predaji zita pre neki dan, pricam sa drugom i vlasnikom Lukasenka 820. Kaze ne curi mu nigde ulje od kako je krenuo u zetvu, ne svidja mu se to i mirise da ce crknuti nesto veliko. :haha:

:bravo::osmeh: Hehe. Apsolutno. Eto kod mene je sve u redu - otkad sam mu zatvorio da ne pušta na hidraulici krenuo je da pušta na centrifugi :osmeh:....hehe Lukašenko.....

Svaka cast Rusu, ali ovaj u Ursusu, za mene nije traktorista.Imam i Rusa i Zetora Crystala 80ks i znam o cemu pricam, jer Rus naspram Zetora ima sansu samo ako je traktorista nevest

Drugari ja sam nov na forumu, odnosno procitao sam skoro svaku stranicu ove teme i odusevljen sam temom jer moze svasta da se nauci. Imam jedan problem sa hidraulikom na 1025... tacnije kada je pumpa ukljucena posle nekoliko sekundi pocinje da se cuje neki zvuk kao da zuji ili kao da pumpa non stop stvara pritisak. Kada gurnem rucicu za dizanje na podizanje malo stane i posle opet pocne da zuji. Da li je neko imao slican problem i da li bi mi pomogao da mi kaze gde je tacno problem da pokusam sam da ga resim?

i kod mene je tako bilo prije jedno dva mjeseca i kako je počelo da zuji tako je i prestalo

Kod mene to zuji vec duze vreme samo sto ja iskljucim pumpu i onda mi ne smeta, ali sad je doslo vreme da mora da se namesti. Mislim da je neki ventil u problemu samo ne znam koji tacno da diram :udri::udri::udri:

Ono što je smrdelo bila lamela.Danas smo ga razdvojili da vidimo.Potisna ploča kriva kao i lamela.Hvatalo svega na tri mala mesta na potisnoj ploči.U tom radijusu lamela otišla do nitni.Eto toliko o kvalitetu ugrađenih delova.Inače traktor ima samo 115 sati,da da dobro čitate samo 115 radnih sati.Ništa teže od 4t nije vukao.Sramota bre.I posle će neko da mi kaže YTO ovo ili ono......

Nazad
Vrh