MTZ Belarus

Kod mene kada upalim svetla, lampice na satu koje pokazuju obrtaje kardana odmah slabije svetle. Jedne noci kada sam se vracao pod svetlom sat kada sam vozio ispod 1000 obrtaja kada dam gas obrtomer ne ide preko 1000 a traktor normalno prima gas i ubrzava. Jel i moj sat treba na popravku, ili je do struje? Kada svetlo nije upaljeno nema zamerki.
Inace ruja je postao poslusan posle popravke PVP pumpe. Sada ga ni 6 u zecu ne davi kada setvospremira, ali ga teram u 7 kornjaci.
Inace ima li da se kupe orginalne kajle za tockove?

Hvala sinisa moracu i to da vidim. Malo malo, nesto me z...... sreca da sam zavrsio pripremu, sad ce da planduje do vrsidbe pa kad skupim vremena malko cu zatezati razne podloske da manje curi ulje, itd.

Ljudi da li neko zna da li na staroj 52 super ima brzi kardan, tj da bude veci broj obrtaja na leru. Pitam zbog pumpe za navodnjavanje?

Imam problem na 820 kazaljka od obrtometara pocela da poludi jedno vreme pokazuje dobro onda odjednom pocinje gore - dole a sat za km radi normalno, da li je upitanju sajla ili mozda nesto drugo...

Proveri i ti remen.
Inače juče procurilo ulje na rusu ja se uplašio bacio na posao i nađem da curi na onoj plastici što signalizira da nema ulja hidraulici volana..Zvao člana djoker i objasnio mu šta je a on meni kako da otklonim problem.Nisam uspeo jel je pukao prilikom skidanja.Jednostavno sam ga skinuo i zavario tu rupicu montirao i vidim da ne curi.
Znam da nije rešenje ali bar privremeno dok se ne završe poslovi.

Kakvi su ovo maleri, meni pukla cev sto vodi ulje za turbinu, na prvi pogled ostecen samo dihtung kad smo se bolje zagledali tanka kao kosa pukotina 1cm.
izbacio 1-2 ulja a traktor usran do bola.

DA necuje zlo ja danas zavrsio pripremu (ponovo) sa 820 i nikakvih problema nije bilo ni najmanjih... KAzem ponovo zavrsio pripremu jer sam morao jednom mom prijatelju da predjem spremacem i istanjirao jedan hektar... Imam jedno pitanje koliko goriva ima jos u rezervaru kad se na 820 upali kontrolka da je na rezervi?? Jer ima dovoljno da se stigne bar do kuce ili pumpe (ublizini) do sad nisam smeo to da cekam a nije bilo ni potrebe uvek sam ga tankirao ali nije na odmet da znam....

Hehe kad je na rezervi..mislim kad krene da ti se pali-gasi mozes slobodno jos raditi na njivi oko sat vremena(ne oranje) pa polako kuci...nzm tacno sad nikad nisam obracao paznju ali znaj da ima oko 30 litara u rezervi :)
Nek odgovori jos neko sa vise iskustva mozda i gresim sto se tice litraze,jer meni ne radi taj merac goriva jos otkad sam traktor kupio.
Teraj ga slobodno dok ne prestane da se pali-gasi lampica za rezervu a i nakon toga mozes jos malo raditi...mislim bas kad se ljulja traktor poprilicno i ako se ne gasi lampica to je znak da ti nije ostalo puno goriva.

Hvala,mada cim vidim da skazaljka pada na 1/4 odmah brisem na pumpu ili stize gorivo na njivu... :osmeh: Hvala jos jednom.. :ppozdrav:

Hvala,mada cim vidim da skazaljka pada na 1/4 odmah brisem na pumpu ili stize gorivo na njivu... :osmeh: Hvala jos jednom.. :ppozdrav:

Nemoj se nikad na rusu uzdati u sat za gorivo, meni je na 1025 rezerva oko 60 litara, na jednoj 820-ki neradi sat uopste, na drugoj je neko pokido kablove s plovka, tj dzek je odkinut, a sat pokazuje neke ludosti, kad ja traktor pun on pokazuje da je pun, kad je gorivo pri kraju sat je na pola, ali to sve radi bezicno, jer je kazem kabal iscupan :haha: To sam tek saznao kad sam menjao jedno crevo na klipu, pa video da plovak i kabal komuniciraju na samo njima poznat nacin :haha:

Nego stvarno uzmi jednu sibu, pa s njom izmeri kad nisi siguran, a rus ima i predvidjeno mesto za nju. stavis ju s unutrasnje strane levog rezervoara, izmedju rezervoara i spanera koji ga drzi,

Ma nema sanse meni da se ugasi 820 jer ne radim ja toliko u toku jednog dana sa njim ali nije na odmet znati kolika je rezerva... Kod mene dosta precizno radi semo kad sam u brazdi hoce malo vise da pokaze nego sto ima verovatno sto se nakrivi na desno a plovak je sa desne... Jos jedno ptanje koliki zahvat teske drljace sa rotorima treba za 820???? Ja danas nesto spremao usluzno i sebi pa za 820 ponovo moj spremac a za Rakovicu 65 bila teska drljaca 3m siroka.... va sreca pa nije bilo potrebe da se spusti do kraja jer nema sanse da je vuce Rakovica... Ja mislim da bi se 820 poigrao sa njom??? Razmisljam da kupim ovu sto sam danas vukao sa rakovicom ali da ne bude mala za 820??? :sta: Sutra je slikam i merim tacno ja mislim da je 3m mozda i malo jace...

- - - - - - - - - -

celi dan u kabini kanta nafte? tebi netreba onda nikakva druga droga. Kad mi ruke smrde na naftu poludim, a ne nesto vise.

Uffff potpuno se slazem sa tobom... Kad treba da tankiram traktore na njivi ili kombajne obavezno sipa onaj koj je doneo gorivo jer se vraca kuci pa moze da opere ruke...

Nazad
Vrh