MTZ Belarus

Meni juce u prskanju pukne gumeno crevo koje vodi motorno ulje do hladnjaka i iscuri mi oko 8 l ulja. Zamenim crevo na njivi (srecom poneo rezervna za prskalicu) upalim motor a da nisam dosuo ulje, jer isprva nisam ni skontao da je to motorno vec hidroulicno, i nastavim da prskam. Zavrsim prskanje i ugasim traktor, malo prezalogajili, i krenem kuci kad posle par stotina metara primetim pritisak ode na 0.2 !!!!
Ugasim traktor i izadjem da proverim ulje, kad ono nema ga na meracu. Donese mi "servisna sluzba" ulje, sipam ulje, upalim Breznjeva. Pritisak se vratio na 4 bara. Temperatura vode se nije nikako menjala i ostala je na oko 70 C i kad je radio sa 1/3 ulja, ali je velika sreca sto motor nije imao gotovo nikakvo opterecenje jer je bilo prskanje. Da je bilo oranje ili setvospremanje mislim da bi se desila havarija. Posle toga sam ga vozio bez gasenja jos oko 3-4 sata i nisam primetio nista stetno. Pritisak na ler gasu od nekih 800-900 obrtaja pri radnoj temperaturi je bio kao i pre nego mi je crevo puklo, na nekih 2,5 bara.

Ma moze to rus da izdrzi bez ikakvih ostecenja,kod nas neki klinar vozio kod gazde,oro i video da mu curi ulje zvao gazdu prijavio kvar i nastavio da ore tek posle pola sata se ruja sam ugasio i to sitno stegli lezajevi na radilici zamenili na njivi i gas evo ga i danas tako radi.

Danas ga "kresno" i upali na po" kljuca. Pritisak na 4 bara na ler gasu, ulje na nivou od sinoc. Mislim da nije doslo do ostecenja zato jer nije bio opterecen motor.

Moze isto da pukne ona cev u karteru, moj kolega je tako skasinnjao motor jer nije primetio pritisak na vreme i okrenuo mu lezaj, mada se spolja nista ne vidi.

Na mom 952 kad je hladan pritisak 3, 3,5 a kad se ugrije oko 1, taman na granici zelenog. Zadnjih dana u pripremi vruć na 1500 obrtaja ispod 1. Crvena lampica se ne pali a na mjeraču ulje na maksimumu. Neki su mi rekli da je to tako zbog turba ali vidim po vašem pisanju da nije to. Unutra je ina super 5 turbo od prvog dana a traktor 2100 sati.Dali je to normalno i smije li se tako raditi?

Na mom 952 kad je hladan pritisak 3, 3,5 a kad se ugrije oko 1, taman na granici zelenog. Zadnjih dana u pripremi vruć na 1500 obrtaja ispod 1. Crvena lampica se ne pali a na mjeraču ulje na maksimumu. Neki su mi rekli da je to tako zbog turba ali vidim po vašem pisanju da nije to. Unutra je ina super 5 turbo od prvog dana a traktor 2100 sati.Dali je to normalno i smije li se tako raditi?
Lose ti je ulje.Moj kada je hladan 3 bara.a na 80 stepeni je 2.3,a na 90 stepeni je 2 pri 1600 obrtaja.

Nebih rekao da je do ulja, meni se cini da je to do sata, ili davaca, trebalo bi probati s mehanickim pa uporediti, da li pase sa imt-a bez nekih prepravki?

sere sat tako je bilo i kod mene i onda sam dodao obični sat od starog mtz- a i sad mi hladan 4.5 a vruć na 3 bara

na centrifugi imaš dva davača jedan od sata jedan od lampice ulja odluči koji ćeš izbaciti i to je to, ja sam ostavio lampicu.i tu nemaš sondu to nije sat od temperature znači samo cjevčica koja ide od centrifuge do sata

Danas mi obrtomer pobrljavio čas radi čas ode na nulu i stoji ko da je ugašen traktor.Brzinu pokazuje samo obrtomer i obrtaji kardana padnu na nulu.
Ima li neko ideju šta uraditi?

Meni se to desilo kad mi se otpustio kais od ventilatora ..znaci obrtomer pokazuje ispod 1500 obrtaja a ja znam po zvuku da idem iznad 1500
i tako ponekad digne obrtaje pa spusti a ponekad ni ne pokazuje uopste ...
Ali mislim da ja nisam imao problema sa obrtajem kardana,al opet nisam siguran bilo je davno pre 2-3 godine.

talianu,
1 Kupi nov sat
2 Kupi polovan sat (od mene)
3 Pošalji ga na popravku
4 Pošalji ga na popravku do mene.
Ko u crtanom filmu. Jedite kod Džoa. Ja sam Džo. :haha:
A moglo bi biti i ovo što kaže Arkadije.

E da primetio sam i na onom satu što pokazuje punjenje akumulatora da je opalo punjenje nego ranije. Baš ću sutra proveriti remen .
U suštini mogao bi ti ga donetni(ako bude bilo potrebe) na popravku kada budem išao kod mojih u SU.

Nazad
Vrh