MTZ Belarus

Belarus je prijatelj mojih ruku i naravno ledja (gramer) jer kad sam iz Rakovice 65 bez serva seo u njega ja sam se preporodio... Za bolje i skuplje neznam a mislim da necu nikad ni znati... (sitan sam ja poljiprivrednik da bi me masine mazile)... Neznam tacno na koju kuglicu mislite prijatelja... Kad bi bila neka slika??? :ppozdrav:
Nije velika mudrost pogledaj spolja rucicu prednje vuce od kabine na dole. Videces zglob i naprskaj wf-om i videces razliku u ukljucivanju.

Belarus je prijatelj mojih ruku i naravno ledja (gramer) jer kad sam iz Rakovice 65 bez serva seo u njega ja sam se preporodio... Za bolje i skuplje neznam a mislim da necu nikad ni znati... (sitan sam ja poljiprivrednik da bi me masine mazile)... Neznam tacno na koju kuglicu mislite prijatelja... Kad bi bila neka slika??? :ppozdrav:
rucica.jpg

Ovo je valjda slika koju je postavio Vlada B.B ...mada slabo se vidi ali kao sto kaze clan Aca74 samo trazi jednu budzu ili malo burence
kroz koje ide ta osovinica za PV ...mada par dana ce ti to lepo raditi a posle opet ces imati problema jer se brzo napuni prasinom :)

Moracu da to naprskam odvijacem... To cu kad budem imao malo vremena da prepravim i rucku za ukljucivanje prednje vuce i da stavim rotaciju na Belarusa... Za rotaciju ce da me oderu neki dan.... :zli:

Glupo bi bilo da se ja sad tu svama prepucavam i kvarim temu, ali u kratko pre Breznjeva je bila i Rakovica (a evo je jos u dvoristu), bio je tu i 542 i stayer iz '58, i jos uvek je tu i traktor stayer iz '51 , ali ni jedan nije tako lomio kao Breznjev :sjasi: Dakle iskustva ima i na pretek sa raznim proizvodjacima pa i sa onim najboljim i Breznjev je za sad ne prikosnoven :osmeh:
Sve je okej. Ja sam samo hteo da kazem da smo svi poceli na nekim manjim, slabijim, pa kako se kome ukazala prilika da kupi nesto kvalitetnije, uvek se osetila razlika na bolje. I ja znam sta je orati sa Imt-533 sa jednobraznim plugom.

Poslednja izmena:
Danas mi je poceo da dimi ovaj deo, sta je to, cemu sluzi I koliko kosta zamena? Molim pomoc ako neko zna, A ostalo mi je jos 6 kj da spremim za setvu::jako_besan::
20130424175609.jpg

Nisam električar ali znam da to ima veze sa punjenjem alternatora.... Ako se dobro sećam uloga mu je da reguliše napunjenost akumulatora. Prvo se puni jedan a zatim drugi. E ta "kocka" odlučuje kad će i kojeg će da puni. Objasnio sam kako sam znao-ko zna bolje nek se javi.
A,evo Atila me preduhitrio.

imam jedno pitanje u vezi rusa 1025 ,danas kad sam krenuo da spremam proverio sam nivo ulja u karteru i bio je izmedju min. i max. spremio sam 4 jutra i kad sam izlazio na uvratine smanjim gas i padne mu pritisak ulja na nulu i upali se zujalica odmah sam ga ugasio obisao okolo nije puklo ni jedno crevo nigde, turbina je masna vec duze vreme pomalo kaplje ulje iz nje, kad je malo odstojao ja da vidim koliko ima ulja a ono nema nista na meracu.dali je imao neko slicnu situaciju ili zna sta bi mogli biti.

Ili je motor šmrknio ulje,mada čisto sumnjam, ili je negde iscurilo. Trećeg nema. Opiši šta si dalje uradio kad si osposobio traktor? Pošto pretpostavljam da nije ostao u ataru.... Sip'o si ulja,koliko,jel se vratio pritisak na normalu?

Ili je motor šmrknio ulje,mada čisto sumnjam, ili je negde iscurilo. Trećeg nema. Opiši šta si dalje uradio kad si osposobio traktor? Pošto pretpostavljam da nije ostao u ataru.... Sip'o si ulja,koliko,jel se vratio pritisak na normalu?

A turbina??? I ona zna da bude veliki potrošač ulja, da ne kažem, šmrkator:osmeh:

Malo pre sam zvao NS ta stvar se zove UVR, kosta 8500din, sluzi da dopunjava akumulator od 24A, za startovanje motora, sutra mi stize.

Poslednja izmena:
upalio sam ga ponovo da vidim hoce li dici pritisak ulja ,podigao je pritisak na 2 bara ,obicno drzi na 3 do 4 bara oterao sam ga tako kuci jer sam bio blizu ,nisam dosipao ulja nista.kupicu novu turbinu da vidim sta ce se desavati onda. ja na turbinu sumljam, ali opet mi nije jasno gde turbina moze da u izbaci toliko ulja traktor nema ni daska dima.

Nazad
Vrh