MTZ Belarus

Jednom kad probate stalno će te koristiti automacku i menjač će te sačuvati, blokadu prednje uključim samo u rikverc ako mi zatreba pošto na automackoj ne uklučuje prednju u rikverc.

Hvala svima na savetima! Probao sam sa tim srednjim položajem i ne odgovara mi, mislim da se ne uključuje svaki put, pa me nervira i onda mi je lakše da uključim i znam na čemu sam.
A dešavalo mi se i da zaglavi ta ručka od prednje i ne mogu da je vratim dole, dok sam imao živce da pri svakom okretanju gasim prednju. Imam sličan problem i sa papučicom za gas, previše ne vertikalna, pa mi pravi problem i onda držim nogu ali samo formalno, gas kontorlišem desnom rukom.

Ponekad nece prednja da se iskljuci i to resim samo voznjom u rikverc jedno pola metara i rucica odmah ide dole bez problema... Inace na moj 820 jos nije prtisnuta blokada... :osmeh:

sale 307 dobro naprskaj wd-om spolja tu rucicu, sve njene spojeve, preporodices se. A gas i mene nervira, samo sad stisnem jako celom nogom na papucu, i ide tako.

Više od 75% poslova radim sa rujom, ne znam šta bi još trebalo da radim, da počnem da živim u simbijozi s njim :osmeh:
I ja rešavam to kao Ćira, teram ga malo u rikverc ili na pola kuplunga pa ga zeznem.
I WD koristim :) hvala aco!

grunt druže, nisam oženjen ako na tu vrstu simbioze misliš :)
Al stvarno skoro sve radim s njim- oranje, spremanje, setva, špartanje, transport..daleko od toga da ga šparam.

@sale, ciro, ispod kabine ima kuglica koja drzi zadati polozaj rucice za prednju vucu. Tu dobro poprskajte sa WD-om i ima rucica da skljoca kao od sale u bilo koji polozaj na gore i na dole. Imao sam isti slucaj kao i vas dvoje, i ja sam mislio da je nesto pokvareno, kad ono samo ta kuglica.

Ja sam postavio sliku pre nekoliko 20-ak stranica sta treba da se namaze ili naprska kada rucica od prednje vuce nece da se pomera.Kod mene na oba traktora kada palim prednju vucu uvek je palim da stalno radi,jer ono na automatski mi se uopste ne svidja.Pre nekoliko godina kada smo sa 892 vukli zito pa trebale da se okrenu dve pune prikolice u njivi i tada smo ukljucili na automatsku misleci da da smo ukljucili stalnu,i kada se sve ukosilo poceli da slajfuju samo zadnji i tek posle par krugova se ukljucila prednja vuca i posle nije bilo problema,ali malo je falilo da se zaglavi

Da je meni sad jedan belorus,pa da radin natenane,a kad stignem do udobnijeg,uramio bih ga u staklo da me seca na pocetak rada. To isto ceka 542 jednog dana.

Belarus je prijatelj mojih ruku i naravno ledja (gramer) jer kad sam iz Rakovice 65 bez serva seo u njega ja sam se preporodio... Za bolje i skuplje neznam a mislim da necu nikad ni znati... (sitan sam ja poljiprivrednik da bi me masine mazile)... Neznam tacno na koju kuglicu mislite prijatelja... Kad bi bila neka slika??? :ppozdrav:

Glupo bi bilo da se ja sad tu svama prepucavam i kvarim temu, ali u kratko pre Breznjeva je bila i Rakovica (a evo je jos u dvoristu), bio je tu i 542 i stayer iz '58, i jos uvek je tu i traktor stayer iz '51 , ali ni jedan nije tako lomio kao Breznjev :sjasi: Dakle iskustva ima i na pretek sa raznim proizvodjacima pa i sa onim najboljim i Breznjev je za sad ne prikosnoven :osmeh:

Nazad
Vrh